Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford iegulda 1 miljardu dolāru mākslīgā intelekta kompānijā Argo AI

    Jaunākie raksti

    Lielie autoražotāji sāk apķerties, ka nākotnē brauksim ar krietni citādākiem automobiļiem, nekā tie, ko šobrīd redzam uz ceļiem un tāpēc sāk strādāt pie elektromobiļu un pašbraucošo automobiļu projektiem. Šobrīd teju katram autobūves grandam ir aktīvas iestrādnes pašbraucošo auto jomā un turīgākās kompānijas cenšas spert platākus soļus nopērkot vai investējot tehnoloģiju uzņēmumos. Jo tomēr automobiļu kopā likšana ir būtiski savādāks bizness no programmatūras izstrādes.

    Ford ir paziņojis, ka turpmāko piecu gadu laikā uzņēmums investēs 1 miljardu ASV dolāru tehnoloģiju uzņēmumā Argo AI, kas viņiem izstrādās virtuālo vadītāja sistēmu autonomajam automobilim, kuru paredzēts izlaist 2021. gadā. Šī projekta gaitā tiks izstrādāta 4. līmeņa pašbraucošā sistēma, kas nozīmē, ka šādā automobilī vadītājs vēl ir nepieciešams, taču sistēmas spēj tikt galā ar praktiski visiem ar braukšanu saistītajiem aspektiem. Sadarbība ar Ford ļaus Argo AI savas tehnoloģijas licenzēt arī citām kompānijām un jomām.

    Reklāma

    Argo AI ir iepriekš maz zināma tehnoloģiju kompānija, ko dibinājuši Google un Uber inženieri. Tā ir bāzēta Pitsburgā, ASV. Uzņēmumam vēl ir biroji Mičiganā un Kalifornijā. Paredzams, ka līdz šī gada beigām kompānija nodarbinās 200 jomas ekspertus.

    AvotsFord
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    SpiegS
    13.02.2017 09:02

    Par vēlu attapušies

    Lapsinieks
    13.02.2017 09:04
    Reply to  SpiegS

    jo?

    SpiegS
    14.02.2017 09:23
    Reply to  Lapsinieks

    Jo ir uzņēmumi, kas jau ražo pašbraucošas mašīnas, bagainas, bet tomēr …

    Reklāma