Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas uzņēmumi izrāda daudzsološākās tehnoloģiju inovācijas

    Jaunākie raksti

    Šā gada «karstāko» tehnoloģiju tendenču kaldināšanā cītīgi līdzdarbojas Latvijas informācijas tehnoloģiju uzņēmumi, kuru radītie risinājumi jau drīzumā varētu izskanēt tālu pasaulē un gūt plašu pielietojumu. IT klastera rīkotajā pasākumā «Tehnoloģiju tendences 2017» otrdien demonstrētās inovācijas virtuālās un papildinātās realitātes, kā arī mākslīgā intelekta sfērā piesaista potenciālo klientu uzmanību ar kvalitāti un atbilstību strauji mainīgajām laikmeta prasībām.

    Globāli aktuālajā virtuālās un papildinātās realitātes lauciņā ceļu lauž Latvijas uzņēmumi Captomatic un Overly. Pirmie specializējas izklaidējošos virtuālās realitātes risinājumos, veidojot risinājumus atrakciju parkiem. Virtuālā realitāte tiek uzskatīta par atrakciju parku nākotni, kas nevis aizstās tradicionālos galvu reibinošos braucienus, bet papildinās tos ar papildu elementiem.

    Reklāma

    Captomatic izstrādājis selfija video un foto sistēmu amerikāņu kalniņu cienītājiem, ar solā iestrādātām kamerām nofilmējot braucienu no attiecīgā cilvēka skatupunkta, un brauciena beigās piedāvājot iegādāties ierakstu, attēlus un GIF animācijas, ar kurām padalīties sociālajos tīklos. Kameras sistēma ir pilnībā automatizēta – tā pati izrēķina kad jāfilmē vai jāfotografē, un kad jānosūta datus serverim, kas papildina materiālu ar lietotāja vārdu un padara saturu pieejamu pašapkalpošanās kioskā, tādējādi mazinot rindas.

    «Jau šodien cilvēki labprātāk nāk uz tādiem parkiem, kuros pieejami virtuālās realitātes risinājumi, un nākotnē šī tendence kļūs vēl izteiktāka. Apmeklētājiem patīk, ka viņi var ne vien izjust adrenalīnu brauciena laikā, bet arī paņemt šīs atmiņas līdzi. Virtuālās realitātes risinājumi arī noder cilvēku pievilināšanai atrakciju parkiem, piemēram, novietojot kādu virtuālu atrakciju lielveikalā vai citā sabiedriskā vietā,» stāstīja Captomatic vadītājs Aleksis Geske.

    Savukārt Overly pēc trīs gadu ilgušas «iesildīšanās» papildinātās realitātes jomā, kad lielākoties piemeklēja risinājumus klientu vajadzībām, šogad nāks klajā ar vairākiem produktiem, kas palīdzēs ar mobilās lietotnes palīdzību savienot reālo un digitālo pasauli. Šobrīd tiek gatavots papildinātās realitātes algoritms, kas būšot gana spējīgs konkurēt globālajā tirgū, sola uzņēmuma līdzdibinātājs Ainārs Kļaviņš.

    Savukārt labi pazīstamā sabiedrība Tilde ir viens no pirmajiem uzņēmumiem pasaulē, kas eksperimentē ar diezgan jaunu parādību – neironu tīkliem. Tā ir mākslīgā intelekta tehnoloģija, kurā iesaistītie datori spēj vienlaikus apstrādāt miljoniem operāciju, tādēļ darbojas līdzīgi, kā smadzenes. Neironu tīkli arī uztver teikuma kontekstu un mācās no kļūdām, tādēļ ar katru nākamo reizi uzdevumu paveic aizvien labāk. Ar neironu tīklu palīdzību Tilde izdevies radīt ļoti precīzu mašīntulku uz arābu valodu.

    «Arābu valoda ir viena no lielajām valodām pasaulē, līdz ar to mums ir iespēja iziet globālā tirgū. Par šo inovatīvo instrumentu ieinteresējusies liela ziņu aģentūra no ASV, kuras darba specifika ir apstrādāt lielu teksta daudzumu no visas pasaules. Arī no arābu valstīm. Tulki ar tādu darba apjomu netiek galā, tādēļ talkā nāk mūsu mašīntulks, ko aģentūra šobrīd izmēģina. Viņi jau atzinuši, ka Tildes arābu valodas tulkotājs darbojas labāks par Google Translate,» stāstīja sabiedrības vadītājs Andrejs Vasiļjevs.

    Otrs nozīmīgs mākslīgā intelekta pielietojums ir virtuālie asistenti. Balss saziņa cilvēkam ir ērtākais komunikācijas veids, tādēļ nākotnē tā būs populārākā metode saziņai ar datoru, prognozē A.Vasiļjevs. Pārbaudot šo tēzi, Tilde integrēja virtuālo asistenti Laura Skype un Facebook platformā, kur tā pieejama kā sarunu biedre. Līdz šim ar Lauru sarunājušies vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku, kas ir pārsteidzoši daudz. Facebook un Skype integrēta arī aplikācija Gliemezītis, kas pirmskolas vecuma bērnam palīdz apgūt reizrēķinu, savukārt virtuālais lācītis Teo māca lietuviešu valodu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    juliet quin
    12.02.2017 02:44

    Laba diena visiem šajā mājas lapā varētu liecināt, kā es kļuvu glābšanas Mr Sergejs Shikunov Kad es biju noārdīt.
    Es esmu kundze, Blanca Payne pēc nosaukuma. Es dzīvoju ASV, es vēlos izmantot šo mediju, lai brīdinātu visus aizdevumu pretendentiem jābūt ļoti uzmanīgiem, jo ​​ir izkrāpšanu pirms visur mēnešiem man bija finansiāli saspringtas, un jo mans izmisums man bija cheated ar vairākiem tiešsaistes aizdevējiem. Man bija gandrīz zaudējis cerību, kamēr mans draugs minēti mani ļoti uzticamu aizdevējs sauc Mr Sergey Shikunov kas man aizdot aizdevumu $ 100,000 8hrs bez stresa.
    Ja Jums ir nepieciešama jebkāda veida aizdevumu, vienkārši sazināties ar viņu pa e-pastu: (sergeyshikunov@yahoo.com), kas ir iemesls, kāpēc es esmu, izmantojot šo vidēja brīdināt visus kredītvēsturi, jo ellē es pagājis rokās šo krāpniecisko aizdevējiem. un kā es biju glābšana vīriešu, SERGEY SHIKUNOV.

    Un es negribu no jums iziet cauri šādai elli, ka es devos rokās šo viltus tiešsaistes aizdevējiem, es arī gribu, lai jūs man palīdzēt nodot šo informāciju cilvēkiem, kas ir nepieciešama aizdevuma, kad tev savu aizdevums Mrs Blanca Payne, es lūdzu, lai Dievs dod viņam. dzīve Dievs svētī viņu mūžīgi labā viņš ir paveicis manā dzīvē.
    Kundze, Blanca Payne.,

    Reklāma