Web Analytics
More
    Reklāma

    Prestigio Visconte Ecliptica apskats

    Pieejama iespēja tikt pie divi-vienā klēpjdatora ar salīdzinoši ļoti labu ekrānu.

    Jaunākie raksti

    Prestigio pavisam nesen ir uzsācis piedāvāt klēpjdatorus ļoti konkurētspējīgās cenās. Iepriekš apskatītais Prestigio Smartbook bija lētākais un vienkāršākais mēģinājums iespiesties tik ļoti piesātinātajā klēpjdatoru tirgū tikai ar zemu cenu, bet šodienas varonis Prestigio Visconte Ecliptica jau ir daudz interesantāks produkts.

    Prestigio Visconte Ecliptica klēpjdators vēl arvien ir saglabājis lielisku cenu, bet šoreiz pircējam tiek piedāvāts 13.3 collu IPS skārienjūtīgs ekrāns ar 1080p izšķirtspēju. Vēl par maz? Visconte Ecliptica ekrānu varēsi apvērst par 360 grādiem tādējādi pietuvinot 260 eiro klēpjdatora spējas dažam labam Lenovo Yoga modelim.

    Reklāma

    Protams, zemas cenas vārdā ir šis tas jāpiecieš. Manuprāt, lielākā Visconte Ecliptica problēma būs ierobežotais atmiņas apjoms un salīdzinoši lielais svars, bet par šo nedaudz vēlāk.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Microsoft Windows 10 Home 32-bitu
    • Ekrāns: skārienjūtīgs 13.3 collu IPS LCD ar 1920 x 1080 izšķirtspēju
    • Procesors: četru kodolu Intel Atom X5-Z8300, 1.84 GHz (Cherry Trail)
    • Videokarte: Intel HD Graphics integrēta
    • RAM: 2 GB DDR3 SDRAM
    • Atmiņa: 32 GB SSD tipa atmiņa + 100 GB OneDrive uz 2 gadiem
    • Bezvadu savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
    • Kamera: 2.0 megapikseļi (720p)
    • Pieslēgvietas: microHDMI (D tips), 3.5mm audio + mic, USB 2.0, USB 3.0, microSD atmiņas karte (līdz pat 128 GB)
    • Akumulators: 10 000 mAh
    • Krāsas: zila ar melnu
    • Izmēri: 330 x 228 x 19 mm
    • Svars: 1.77 kg
    • Cena: no 260 eiro

    Izskats un uzbūve

    Prestigio Visconte Ecliptica klēpjdators pilnībā veidots no plastmasas, bet šoreiz ražotājam izdevies noturēt datorā izmantotos materiālus ļoti pieņemamā līmenī. No ārpuses Visconte Ecliptica izskatās tumši zilgans, iekšpusē viss ir melns. Pastāv arī tumši pelēka klēpjdatora versija ar melnu iekšpusi.

    Visconte Ecliptica var lepoties ar vienu USB 3.0 pieslēgvietu un vienu USB 2.0 pieslēgvietu, kā arī HDMI un 3.5 mm austiņu izeju. Ražotājs nav paredzējis atvērt klēpjdatoru SSD tipa atmiņas vai RAM atmiņas paplašināšanai – Visconte Ecliptica korpuss ir aizplombēts ciet.

    Komplektā ir iekļauts tikai neliels, visai vājš lādētājs. Ražotājs pats norādījis, ka Visconte Ecliptica var pilnībā uzlādēt sešu stundu laikā, bet te man būtu piebilstams, ka minētajā lādēšanas laikā nav ietverta datora izmantošana. Nereti lielāki darbi, piemēram, atjauninājumi spēj noēst līdz pat 8% no akumulatora enerģijas, kaut arī Visconte Ecliptica tajā brīdī ir pieslēgts pie strāvas.

    Tastatūra un skārienpaliktnis atbilst lētās cenu kategorijas klēpjdatoriem – nekā kritiski slikta, bet nekādu dižo baudījumu lietošanas laikā nevarēsi gūt. Perfekcionistus kaitinās oficiālais Windows 10 logotips ekrāna lejasdaļā, bet uz tastatūras vēl arvien rēgojas Windows 7 logo.

    Visconte Ecliptica ir pamatīgas eņģes, kas atļauj apgriezt ekrānu par 360 grādiem, lai klēpjdatoru padarītu par planšetdatoru. Eņģes strādā visai uzticami, tās ir drīzāk stingras, tādējādi neļaujot Visconte Ecliptica virināt ar vienu roku, bet tajā pašā laikā ekrāns kā lupata neplandīsies vējā, kā tas bija vienam vārdā neminētam HP datoram. Visconte Ecliptica saņēmis sensoru, kas jūt ekrāna novietojumu horizontāli, vertikāli vai ar kājām gaisā, attiecīgi pagriežot attēlu.

    Dīvaini, bet Visconte Ecliptica nespēj automātiski atslēgt fizisko tastatūru, kad klēpjdators apvērsts lietošanai kā planšetdators. Blakus ieslēgšanas pogai Visconte Ecliptica sānos ir slēdzis, kas atspējo fizisko tastatūru. Šis, manuprāt, ir visai pamatīgs mīnuss. Ierasts, ka citi tā dēvējamie divi-vienā datori atslēdz fizisko tastatūru, tikko tie tiek izvērsti virs 180 grādiem.

    Tāpat ne visai uzticami strādā skārienpaliktni, kas bieži vien slidināšanu notur par dubultu pieskārienu, samazinot vai palielinot aktīvo logu. Ikdienā tas ir kaitinoši, prezentācijās – kritiski.

    Klēpjdatora svars 13.3 collām ir nedaudz par augstu. 1.77 kg (oficiāli ražotājs pat uzrāda 1.8 kg) būs visai jūtami somā. 13.3 collu klēpjdatoram nevajadzētu diži pārsniegt 1.50 kg.

    Ekrāns

    Visconte Ecliptica lielākā vērtība ir 13.3 collu IPS ekrāns ar 1080p izšķirtspēju un skārienu reģistrēšanu. Neviens konkurents pat tuvumā nespēs stāvēt Visconte Ecliptica cenai, kad runājam par skārienekrānu. Tuvākā alternatīva ir 630 eiro vērtais Hewlett Packard Pavilion x360 arī ar 13.3 collu IPS ekrānu, kam ir 1366 x 768 izšķirtspēja. HP Pavilion x360 gan ir i3-6100U procesors, 8 GB RAM un 128 GB SSD.

    Tā kā Visconte Ecliptica ir IPS tehnoloģijas ekrāns, tad skata leņķi un krāsas viegli pārspēj pat 700 eiro klēpjdatorus, kas ieguvuši nožēlojamās TN tehnoloģijas ekrānus. Diemžēl Visconte Ecliptica ekrāns nav ideāls, tam vērojama visai manāms “LCD bleeding” defekts ekrāna lejasdaļā pie eņģēm. Proti, displejam cauri spīd tā apgaismojums un īpaši tas ir jūtams, kad ekrāns rāda melnu bildi.

    Visconte Ecliptica ekrānam oficiāli netiek solīts oleofobisks pārklājums ērtākai ekrāna notīrīšanai, tomēr ekrānu pēc lietošanas var visai veiksmīgi notīrīt. Ne ideāli, bet pieņemami. Skārienus Visconte Ecliptica ekrāns reģistrē labāk, nekā to paveic skārienpaliktnis. Virs ekrāna ir 2 megapikseļu kamera ar visai vāju attēla kvalitāti.

    Kopumā – lai arī Visconte Ecliptica ekrāns nav ideāls, tomēr tas ir nesalīdzināms ar nolādētajām TN matricām, kas tik bieži vēl šobrīd atrodamas klēpjdatoros cenā līdz pat 800… 900 eiro. “LCD bleeding” defekts pārsvarā traucēs tikai klēpjdatora ieslēgšanas laikā, kas ir pilnīgi melns fons. Pat filmu skatīšanās laikā “LCD bleeding” defekts nav pārlieku izteikts.

    Veiktspēja

    Klēpjdatoram ir Intel Atom X5-Z8300 procesors, kas no vienas puses ir gana svaigs un teorētiski atbalsta 4 GB RAM, bet šoreiz lietotājam nāksies iztikt ar 2 GB RAM un 32 GB atmiņu. Atmiņu var papildināt ar microSD karti līdz 128 GB, bet neko citu veiktspējas labā paveikt nevarēsi.

    Lielākais klupšanas akmens ir 32 GB atmiņa, kas jau sākumā ir ļoti piepildīta ar Windows 10 operētājsistēmu. No 32 GB lietotājam pēc Windows 10 operētājsistēmas atjauninājumiem pieejami 5.5 GB, kas ir niecīgs apjoms. Lai neteiktu – kritisks. Teorētiski SSD tipa atmiņas darbojas vislabāk, ja tajās atstāj brīvus vismaz 20% (dažos avotos arī 30%).

    Prestigio kopā ar Visconte Ecliptica piedāvā 100 GB OneDrive mākoņdatu vietu uz 2 gadiem, bet OneDrive nespēj pilnvērtīgi aizstāt iebūvēto atmiņu. Nāksies uzreiz iegādāties microSD atmiņas karti.

    Ierobežotā atmiņa neļāva uzstādīt PassMark, Futuremark un tamlīdzīgus veiktspējas testus, bet šoreiz tie nav būtiski. Mūs vairāk interesē, vai Visconte Ecliptica spēj pilnvērtīgi pārlūkot tīmekli un atskaņot video.

    Ja ar tīmekļa lapu pārlūkošanu Visconte Ecliptica veicas pieņemami, tad ar video būtu jāuzmanās. 1080p ekrāna izšķirtspēja var radīt pa kādam negludumam YouTube atskaņošanā ar 1080p izšķirtspēju, tāpat būs jāmeklē video atskaņotājs, kas atbalsta “hardware decoding”. Nekādai nopietnai, profesionālai programmatūrai Visconte Ecliptica īsti nederēs.

    Te piebildīšu, ka tīmekļa ziņu lapas ir ļoti ērti apskatīt, kad Visconte Ecliptica novieto portreta skatā.

    Akumulators

    Kā jau minēju, akumulatora lielākais ienaidnieks ikdienas steigā var izrādīties lādētājs. Lādētājs ir vājš, tas veic akumulatora uzlādi sešās stundās, turklāt veic to ļoti knapi. Ar pilnu akumulatoru Visconte Ecliptica darbosies aptuveni 6 stundas pārlūkojot tīmekli vai 5 stundas skatoties kādu prasīgāku videoformātu. Tradicionālāki video formāti, piemēram, MP4 mazāk tērēs enerģiju.

    Ja gadījumā vēlēsies skatīties video un fonā veikt operētājsistēmas atjaunināšanu, tad jārēķinās, ka lādētājs nespēs noturēt akumulatoru pie 100% uzlādes. Uzlāde nogāzīsies par 8% aptuveni 15 vai 20 min laikā ar visu iesprausto lādētāju.

    Lādētājs pats ir neliels, kas ir uzskatāms par plusu mobilitātei. Diemžēl lādētāja vads ir ļoti īss (ap 1m), tāpēc var nākties nēsāt līdzi pagarinātāju.

    Noslēgumā

    Lai arī biju visai kritisks pret Visconte Ecliptica, tomēr nākas atzīt, ka klēpjdators mēdza arī patīkami pārsteigt. Ja ir vēlme pēc lēta un pietiekami neliela klēpjdatora ar salīdzinoši krāšņu ekrānu, tad Visconte Ecliptica varētu būt pirmā izvēle. Turklāt komplektā saņemsi Windows 10 Home un pat 100 GB OneDrive mākoņdatu vietu uz 2 gadiem.

    Tā arī neesmu līdz galam sapratis, kāpēc Prestigio vēlas sarežģīt lietotāju ikdienu, nepiedāvājot klēpjdatorus ar lielākām atmiņu iespējām. Visconte Ecliptica ar 128 GB atmiņu un 4 GB RAM būtu pavisam cits zvērs, būtiski nesadārdzinot ražošanu. Visskumjākā nianse ir 5 GB brīva vieta – tikko lejupielādēsi kādu lielāku datni, operētājsistēma sāks pieprasīt datora atmiņas tīrīšanu.

    Visconte Ecliptica iepriecina ar 1080p IPS ekrānu, turklāt tas ir skārienjūtīgs. Visai pieņemams ir akumulatora darbības laiks, ja vien izdodas to dabūt pilnu ar līdzi doto lādētāju. 13.3 collu ekrāns Visconte Ecliptica padara par izcilu sabiedroto bērna mācībām – dokumentiem un kādai filmai atslodzei, bet ne spēlēm. IPS tehnoloģijas 1080p ekrāns varbūt pat vilinās kādu foto entuziastu, bet 5 GB atmiņā nekādas Lightroom bibliotēkas neveidosi.

    Ja ir vajadzība pēc mazjaudīga klēpjdatora ar labu ekrānu, tad Prestigio Visconte Ecliptica noteikti ir izskatīšanas vērts pretendents. Nākamais klēpjdators ar IPS ekrānu būs Acer Swift (14″ FHD IPS, i3-6100U, 4 GB RAM, 128GB SSD, Windows 10 Home) par 600 eiro, skārienekrāns būs jau minētajā 630 eiro HP Pavilion x360.

    [PAPILDINĀTS] Nosacījumus par atmiņas un RAM apjomu uzstāda Microsoft, piedāvājot zemāku Windows 10 licences cenu – Windows cena atkarībā no datora konfigurācijas. Teorētiski ir iespēja palielināt RAM līdz 4 GB, bet, palielinot SSD tipa stmiņu līdz 64 GB, nāksies piemaksāt ne tikai par SSD palielināšanu, bet arī par Windows licenci. Ar 64 GB atmiņu Windows licence maksātu par aptuveni 50 eiro vairāk.

    Patika

    + cena
    + moderns, cenai atbilstošs procesors
    + Windows 10 Home iekļaušana cenā

    Nepatika

    – salīdzinoši smags
    – automātiski neatslēdzas tastatūra
    – ļoti lēna akumulatora uzlāde

    Pieejama iespēja tikt pie divi-vienā klēpjdatora ar salīdzinoši ļoti labu ekrānu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    8
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elvis Meisters
    10.02.2017 16:58

    Akdies.

    10.02.2017 18:33
    Reply to  Elvis Meisters

    Nē, nē, šoreiz tiešām ir lietojams. Jāpatīra Win un tad jau arī kādi 10 brīvi GB teorētiski būtu iegūstami.

    Elvis Meisters
    10.02.2017 22:49
    Reply to  Artis Ābols

    Un uzbūves kvalitāte? Bildēs izskatās pēc 100$ ķīnieša.

    11.02.2017 07:03
    Reply to  Elvis Meisters

    Uzbūve ir paciešama, ja neņem aiz viena stūra. Faktiski ļodzīgā vieta ir turot ar vienu roku pie touchpad, nevis stūra.

    Maris Laudams
    10.02.2017 17:44

    Tādus ir jāaizliedz ražot un kompānija jāsoda par piemēslošanu.
    Windozis pēc nelielas tīrīšanas ielien ap 15gb, tad reāli atliek 13-14gb lietošanai.

    Esmu pārāk vecs lai zaudētu savu dzīvi pie tāda aparāta…

    Alex
    10.02.2017 18:04

    nez kāda intel HD karte tur stāv? hd3000, HD4000, jeb kaut kāds in CPU in risinājums.

    10.02.2017 18:32
    Reply to  Alex

    Intel neatklāj, tikai norāda Intel® HD Graphics @ 500 MHz, HDMI 1.4, max 1920×1080.

    svimart
    11.02.2017 00:01
    Reply to  Alex

    Interesanti kāds tad ari Intel CPU out video risinājums ? un kur tad atrodas hd 3000 4000 utt. video čips ?

    Krotow
    10.02.2017 18:53

    It kā labs minilaptops prezentācijām. Lai gan minētie mīnusi klaviatūrai un skārienpaneliem liek aizdomāties. bet 2 GB RAM, 32 GB diskā un Win10 – piedodiet. Labāk vispār neizteikšos, ko domāju par Windows datorā ar tādiem vietas ierobežojumiem.

    Lapsinieks
    10.02.2017 19:11
    Reply to  Krotow

    no pieredzes ar precīzi šādiem parametriem – SŪDS!

    Disqus
    10.02.2017 20:04

    Nu nez, pa 249 naudiņām var iegūt klasiska stila ACER ASPIRE ES ES1-533 portatīvo bez glāstāmā ekrāna. Diezgan nesamērīgi

    11.02.2017 07:08
    Reply to  Disqus

    Pirmkārt jau 13.3 un 15.6 collas vienmēr bijušas dažās cenu klases. Bez OS, ar TN matricu un vāju izšķirtspēju… Ja vajag galddatora aizvietotāju un Windows aug Pirātu līcī, tad, protams, var blenzt uz TN matricu un sist sev uz pleca par ideālu risinājumu.

    x
    11.02.2017 08:05
    Reply to  Artis Ābols

    GD aizvietošanai, manuprāt, jēdzīgāk ņemt modeli ar TN matricu, kuras budžets ievirzīts iekšās, ne sejā. Galda lietošanai, grozies kā gribi, tāpat vajag ārējo moni un dzīve ir pārāk īsa, lai mājās spīdzinātu sevi ar laptopa ekrānu. Tas lai paliek soliņam parkā un kafejnīcai.

    Lapsinieks
    11.02.2017 09:16
    Reply to  x

    GD aizvietošanai der labs 17 collu laptops.

    x
    11.02.2017 10:51
    Reply to  Lapsinieks

    17″ monis?!? Hello 2000!

    bet OK, ir cilvēki kam tiešām nav vietas minimālistiskam 22-24″ monim.

    Tad nāksies laptopu turēt uz paliktņa lai kakls nelūst nost.

    Lapsinieks
    11.02.2017 11:10
    Reply to  x

    nezinu, vai sapratīsi. man darba specifika neko nemaina – vai es to daru 17 vai 30 collu displejā. Man darbs un mājas ir vienā ēkā – 17 collu laptoptu bez kreņķa staipu sudi-tudi. i virtuvē uz galda varu nolikt, i paķert līdzi ceļojumā, i gultā kādu seriālu paskatīties. Ir 28 collu monitors, bet jau gadiem krāj putekļus. Kakls… jā… bet viss jau ir sa*ists… un jau sāku saprast, ka labu veselību aizsaulē līdzi nepaņemšu. Man darbam svarīgāk, lai ssd disks griežas un 16 gb rāmis. Pravda, iegrābos – nepapētīju videokarti – itkā nikna, bet jo*annijs amd gļučī… silst un ik pa mirklim iebremzē…

    x
    11.02.2017 12:18
    Reply to  Lapsinieks

    >bet viss jau ir sa*ists… un jau sāku saprast, ka labu veselību aizsaulē līdzi nepaņemšu

    tev 75 gadi un par pēdējiem 5-15 vairs nerūp?

    bet ja darba specifika ir tāda, ka nav ilgi jāsēž pie monitora, tad 5min. reizi [pus]stundā varbūt arī var iztikt bez normāla monitora normālā attālumā un augstumā. kāpēc lai nesaprastu. tiem, kuri visu dienu ar kompi braukā apkārt, vispār ir maz iespēju izvēlēties.

    Lapsinieks
    11.02.2017 13:27
    Reply to  x

    nu bļāviens… es pat līdz 70 negribu dzīvot!

    Disquis
    11.02.2017 17:58
    Reply to  Artis Ābols

    Kas vainas linux? Kāpēc vajadzīgs kautkāds mistisks naids pret zemākas izšķirtspējas ekrāniem? Manam telefonam ir 320xkautkas ekrāns, nekādu problēmu lietojot nav.

    Mahmuds
    10.02.2017 20:41

    Pēc Intel datiem, oficiāli šis CPU atbalsta maximums 2 GB RAM, bet ķīniešu entuziastiem esot izdevies pieradināt pie 4 GB, cik tas viss stabili darbojas, tas nu ir cits jautājums. Video ir integrēts iekš CPU un spēj maksimāli izmantot (ha-ha) 2 GB. Tā ka, ja BIOS neierobežo, tad var visu RAM nošārēt priekš video :) !

    11.02.2017 10:16

    Kādi jūs esat snobi. Šausmas!

    Tikai pāris reizes esmu sastapies ar nelietojamām lietām vai arī pilnīgi neatbilstošām savai cenai (Evelatus).

    Savai cenai, izmēram un ekrānam šis ir ļoti labi lietojams dators, it īpaši kad ieliek normāla izmēra SD karti.

    Reklāma
    Pieejama iespēja tikt pie divi-vienā klēpjdatora ar salīdzinoši ļoti labu ekrānu.Prestigio Visconte Ecliptica apskats