Web Analytics
More
    Reklāma

    Piedaloties rekordlielam dalībnieku skaitam, novados noslēgusies informātikas olimpiāde

    Jaunākie raksti

    Latvijas 30. informātikas olimpiādes novadu atlases kārtā tiesības 28. februārī – 1. martā piedalīties finālsacensībās Liepājā ieguvuši 79 vispārizglītojošo mācību iestāžu skolēni. Sacensībās piedalījās rekordskaits dalībnieku – 284 skolēni.

    Latvijas informātikas olimpiāde ir algoritmu programmēšanas sacensības, kurās šogad novadu atlasē jaunākajā (8. – 10.klašu) grupā 117 skolēnu konkurencē augstāko punktu skaitu – 300 – ieguva Eduards Gaņkins no Rīgas 88. vidusskolas. Otro un trešo augstāko punktu skaitu ieguva attiecīgi Vladimirs Šcigoļevs (Rīgas Klasiskā ģimnāzija) un Jegors Baļzins (Rīgas 96. vidusskola).

    Reklāma

    Jaunākajā grupā atzīmējams arī Brocēnu vidusskolas 5. klases skolēna Raivja Attekas un Tehniskās jaunrades nama “Annas 2” 6. klases skolēna Matīsa Kristiņa sniegums. Abi jaunieši, sacenšoties ar četrus un piecus gadus vecākiem skolēniem, uzrādīja 10. un 11. augstāko punktu skaitu. Savukārt Sandra Siliņa no Cēsu Valsts ģimnāzijas uzrādīja 8. augstāko rezultātu kopējā konkurencē.

    Vecākajā (11.-12.klašu) grupā sacentās 164 skolēni, un šogad labākie bija starptautisko pieredzi informātikas olimpiādēs guvušie dalībnieki. Maksimālos iespējamos 300 punktus sasniedza trīs skolēni: pagājušā gada Vispasaules informātikas olimpiādes bronzas medaļnieks Ingus Jānis Pretkalniņš (Rīgas Valsts 1. ģimnāzija), Roberts Leonārs Svarinskis (Jūrmalas Valsts ģimnāzija) un Aleksandrs Zajakins no Rīgas 89. vidusskolas.

    “Nav noslēpums, ka Latvijā un pasaulē trūkst IKT speciālistu, tāpēc īpaši patīkami vērot pieaugošo dalībnieku skaitu, kas šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaudzis par 29%. Izsaku pateicību gan olimpiādes organizatoriem, gan arī dalībnieku skolotājiem, kuri sagatavo un motivē savus audzēkņus piedalīties olimpiādēs un, iespējams, saistīt savu nākotni ar informācijas tehnoloģijām,” uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

    Latvijas informātikas olimpiādes novadu sacensības tradicionāli notika tiešsaistē, izmantojot viena no olimpiādes organizētāju – LU Matemātikas un informātikas institūta – serverus. Uzdevumu sagatavošanā un testēšanas sistēmas pārraudzīšanā bez institūta speciālistiem piedalījās arī pieredzējušie kolēģi no SIA “Progmeistars” un “Tom Sawyer Software Latvia”, kā arī bijušie olimpieši – LU studenti.

    Kopumā olimpiādē tika iesūtīti 1239 uzdevumu risinājumi un populārākā programmēšanas valoda bija Pascal (744). Jāpiebilst, ka pasaulē ir tikai dažas valstis, kur šādās sacensībās joprojām izmanto valodu Pascal, piemēram, Eiropā bez Latvijas šāda valsts ir vēl tikai Luksemburga.

    Labāko rezultātu guvēji 28.februārī un 1.martā tiksies Latvijas informātikas olimpiādes finālā Liepājā, kur divu dienu nopietnās algoritmu programmēšanas cīņās zinošākie iegūs iespēju piedalīties Baltijas informātikas olimpiādē Bergenā, Norvēģijā 25. – 29.aprīlī. Savukārt no 28.jūlija līdz 4. augustam labākie skolēni dosies Vispasaules informātikas olimpiādi Teherānā, Irānā.

    Olimpiādi atbalsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) kopā ar galvenajiem partneriem “Accenture Latvia”, “Exigen Services Latvia” un “Lattelecom” un informatīvo partneri “Microsoft Latvia”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma