Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone detaļu piegādātājs Japan Display izziņo lokanus ekrānus

    Jaunākie raksti

    Dzirdētas vairākas baumas par Samsung un LG plāniem ražot lokanus ekrānus. Pagaidām daļēji lokani ekrāni atrodami LG G Flex sērijas viedtālruņos, arī Samsung Galaxy S7 edge modeļa noliekto sānu ekrānu būtu uzskatāms par daļēji lokanu.

    Japan Display Inc. tikko izziņojis lokanu ekrānu ražošanas uzsākšanu, tie jau saņēmuši nosaukumu Full Active Flex. Tāpat tiek ziņots, ka Japan Display izmantos jaunas tehnoloģijas, kas uzlabos ekrānu izturību pret triecieniem.

    Reklāma

    Full Active Flex tehniskā specifikācija nav gluži dēvējama par graujošu – 5.5 collas, 1080p izšķirtspēja (ap 401 ppi ekrāna punktu blīvums), Photo-Alignment IPS (IPS-NEOTM) tehnoloģija, kontrasts 1500:1 un 500 cd/m2 spilgtums.

    Tiek plānots, ka masveida ražošanā Full Active Flex tehnoloģija nonāks 2018. gadā. Japan Display Inc. ir spējis piesaistīt no Japānas valdības 660 miljonus dolāru, lai uzņēmums spētu attīstīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    26.01.2017 12:33

    tas jau labi. Plānie smartfoni bikšu kabatās lokās, tagad ekrāni arī locīsies, nevis plaisās. Mīkstie alumīnija korpusi arī piemēroti. Viss labi saskan.

    Krotow
    26.01.2017 12:44

    Piepildīsies sabiedriskā transporta telefonpļāpu nīdēju mūžsenā vēlme. Tagad varēs pļāpas telefonu sarullēt trubiņā un iespraust pļāpam dienvidgalā.

    x
    26.01.2017 12:56
    Reply to  Krotow

    ko spraudīsi tiem, kuri busā skaļi tērgā savā starpā bez jebkādiem telefoniem, sarullēsi savu ekrānu vai tur pienākas jau antena?

    Krotow
    26.01.2017 13:41
    Reply to  x

    Tiem pienākās duct tape.

    banana
    26.01.2017 13:13

    Es paredzu šiem ‘lokanamajiem’ ekrāniem identisku mūžu kā ‘3D’ lūrāmajos ekrānos – prasta un nepraktiska bling bling fīča dēļ kuras varēs makslīgi uzpūst vismaz 3x lielāku ierīces cenu… Sākumā visi staros(īpaši fanboyi) bet gadi paies, nevienam īsti nevajadzēs, jo nu nebūs tā ka gluži varēs salocīt ‘A4 izmēra ekrānu’ 100reizes, tad pārbraukt ar smago pāri, atlocīt un viņš vēl strādās, būs kādas limitācijas kādos maksimālos rādiusos varēsi to ekrānu locīt, tatad galā viss tas izrādīsies nevajadzīgi un beigās viss tirgus atgriezīsies pie standarta cietā ekrāna..

    x
    26.01.2017 13:46
    Reply to  banana

    No otras puses – lai nonāktu pie kautkā jauna un noderīga, reizēm ir jāmet loki, no kuriem vēlāk daži (vai pat lielākā daļa) izrādās nevajadzīgi.

    Ja viss notiktu racionāli un bez laika un enerģijas zaudējumiem, tad cilvēki vairotos ar dalīšanos, nevis veicot bezjēdzīgas kustības un pēc tam 9 mēnešus gaidot, kas ir sanācis )

    Kaspars Vjaksa
    26.01.2017 15:18
    Reply to  banana

    nu šajā gadījumā padomā kaut vai no viedokļa, ka attīstoties šai tehnoliģijai ar laiku zudīs nepieciešamība vispār likt virsū stiklu, līdz ar to arī saplēst stiklu tīri fiziski vairs nebūs iespējams, jo stikls vienkārši vairs nebūs

    digitalk
    27.01.2017 00:03
    Reply to  banana

    savukārt fleksibls ekrāns būs noturīgāks pret kritieniem. ja cena būs apmēram vienāda, tad ‘cietajos’ tlf sāks likt lokanos ekrānus. vēl smartwatchi, kas tiks uztaisīti aproces formā. daudz ko var izfantazēt, ja tehnoloģija būs atstrādāta.

    Reklāma