Web Analytics
More
    Reklāma

    Igauņi atkal piesaista milzu naudu – Pipedrive saņem 17 miljonus dolāru

    Jaunākie raksti

    Es parasti neaizraujos ar stabulē pūšanu par to, ka Igaunijā viss ir brīnišķīgi un igauņi ir skaistākie, labākie un spēcīgākie ļaudis. Tomēr.. pamatā Skype veiksmes stāsta dēļ viņi ir radījuši apstākļus, lai šajā valstī rastos un attīstītos tehnoloģiju uzņēmumi, kas spēj radīt pasaules līmeņa produktus un piesaistīt iespaidīgas investīcijas. Malači!

    Pirms nedēļas jau vēstījām par igauņu uzņēmumu Starship Technologies, kas ar savu sūtījumu pārvadāšanas robotu ir spējuši piesaistīt 17.2 miljonus ASV dolāru lielas investīcijas. Tas arī tika atzīmēts kā lielākais viena raunda investīciju apmērs igauņu tehnoloģiju startup uzņēmumos līdz šim.

    Reklāma

    Izrādās, ka igauņi ar šo darījumu nav izšāvuši visu pulveri, jo nedēļu vēlāk par 17 miljonu dolāru lielu B raunda investīciju piesaisti paziņojuši CRM risinājuma Pipedrive autori. Tas ir maziem un vidējiem uzņēmumiem piemērots rīks ar pārdošanu saistīto datu uzskaitei un analīzei. Pipedrive autori mīl teikt, ka tas ir pārdošanas speciālistu radīts rīks citiem pārdošanas speciālistiem. Finansējums tiks izlietots, lai uzlabotu savu produktu, paplašinātu partneru tīklu un reklamētos globālā mērogā. Jau šobrīd Pipedrive ir iebūvētas integrācijas iespējas ar vairāk nekā 50 citiem risinājumiem, piemēram, Google Apps, Trello, Zapier, Mailchimp u.c.

    Šo finansējuma raundu vadīja Skype dibinātāja Niklas Zennström investīciju fonds Atomico un tajā piedalījās arī Bessemer Venture Partners un Rembrandt Venture Partners. Iepriekšējo A sērijas raundu Pipedrive noslēdza 2015. gada maijā un toreiz uzņēmums spēja piesaistīt 9 miljonus dolāru. Kopā Pipedrive investīciju apjoms pārsniedzis 30 miljonus dolāru. Investori atzīst, ka Pipedrive lielais pluss ir tāds, ka tā ir globāla kompānija jau no paša sākuma.

    Uzņēmums dibināts 2010. gadā un tam šobrīd ir vairāk nekā 30 000 maksājošu klientu no vairāk nekā 140 valstīm. Pipedrive izstrādes un vadības komanda aptuveni 200 darbinieku apmērā joprojām atrodas Tallinas un Tartu birojos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    20.01.2017 13:16

    Noskaidrot patiesību – iepazīties ar Igaunijas pieredzi.
    Pārbaudīt sarunas biedra kompetenci – vai esat iepazinies ar Igaunijas pieredzi?
    Uzsvērt savu kompetenci – esmu iepazinies ar Igaunijas pieredzi.
    Izbeigt diskusiju ar neapstrīdamu argumentu – Igaunijas pieredze liecina…
    Nicīgi izteikties par saunas biedra spriestspējām – izskatās, ka neesat bijis Igaunijā.
    Uzsvērt savu nozīmību – esmu vairākkārt runājis ar igauņu kolēģiem.
    Universāls pirmsvēlēšanu solījums – sasniegt Igaunijas līmeni.
    Paust nožēlu par situāciju nozarē – līdz igauņiem mums vēl tālu.
    Priecāties par lokāliem sasniegumiem – vismaz šajā ziņā esam priekšā igauņiem.
    Priecāties par starptautiskiem panākumiem – mēs arī varam, ne tikai igauņi.

    Reklāma