Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas startup uzņēmums “Anatomy Next” saņem investīcijas 300 000 eiro apmērā

    Jaunākie raksti

    Latvijas jaunuzņēmums “Anatomy Next” noslēdzis līgumus par kopumā 300 000 eur investīcijām ar riska kapitāla fondu “Imprimatur Capital” un privātu investoru no Latvijas. Tas noticis uzreiz pēc Latvijā pirmās jaunuzņēmumu akseleratora programmas absolvēšanas. Iegūtais finansējums tiks izmantots, lai izveidotu galvas un kakla anatomijas 3D mācību līdzekli medicīnas izglītībai un to popularizētu universitātēs visā pasaulē.

    “Anatomy Next” ir izveidojis interaktīvu aplikāciju, kas 3D formātā ar papildinātas realitātes iespējām topošajiem mediķiem palīdz apgūt cilvēka anatomiju. Tas tiek izstrādāts sadarbībā ar medicīnas profesionāļiem gan no Latvijas, gan no ASV vadošajām universitātēm. Jaunuzņēmumam tiek prognozēts liels potenciāls 1,5 miljardu dolāru vērtajā  medicīnas izglītības programatūru tirgū.

    Reklāma

    Uzņēmumu ir nodibinājis Uldis Zariņš, kurš iepriekš izveidojis divas grāmatas par tēmu “Anatomija tēlniekiem”. Kopā ar biznesa partneri un otru uzņēmuma dibinātāju Sandi Kondrātu viņi veiksmīgi realizēja divas kampaņas pūļa finasēšanas platformā “Kickstarter”. Aplikācija mediķiem top uz grāmatas bāzes un pakāpeniski. Pašlaik jau pilnībā izstrādāts galvas un kakla muskuļu, kā arī kaulu sistēmas. Turpinās darbs pie 12 kraniālajiem nerviem. Nākotnes plāni ir grandiozi – izstrādāt pilnīgu cilvēka 3D papildinātās realitātes modeli. Tāpēc piesaistīti arī augstas kvalifikācijas citu nozaru speciālisti – Jānis Kondrāts vada programmētāju komandu, Reinis Znotiņš iepriekš zināšanas papildinājis ASV akselerātorā Techstars un tagad ir atbildīgs par biznesa attīstīšanu, medicīnas nozari pārstāv eksperti Ieva Grīnberga un Reinis Jansons, savukārt 3D māksliniekus un programētājus – Agnis Vēgners un Kristaps Raits.

    Visa komanda šī gada 15. decembrī absolvēja Latvijā pirmo jaunuzņēmumu akseleratora programmu “Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom”. Šo trīs mēnešu laikā jaunuzņēmums uzlabojis produktu, piesaistījis finansējumu, ieguvis vērtīgus kontaktus, bet pāri visam – radikāli mainījis pieeju biznesam un tirgus iekarošanai.

    “Investīcijas un akseleratora programmā iegūtās zināšanas ir kā raķetes starta platforma, lai īstenotu mūsu vīziju – uzbūvēt uzņēmumu, kas palīdzētu glābt miljardiem cilvēku dzīvību. Komanda ir veidojusies un augusi vairākus gadus. Esmu pārliecināts, ka mums izdosies sasniegt izvīrzītos mērķus un nest Latvijas vārdu pasaulē,” saka Sandis Kondrāts, “Anatomy Next” līdzdibinātājs un vadītājs. ““Startup Wise Guys” ir labākā programma pasaulē! Kad es būšu investors, investēšu tikai tajos uzņēmumos, kas ir absolvējuši biznesa akseleratoru programmas,” komentē S. Kondrāts.

    Arī viens no investoriem “Imprimatur Capital Fund Management” vadošais partneris Tobijs Mūrs (Toby Moore) ir pārliecināts par komandas panākumiem nākotnē: ““Anatomy Next” vada starptautiski pieredzējusi komanda. Viņu mērķa tirgus ir ar lielu potenciālu. Turklāt produkts, ko viņi attīsta, veiksmīgi apvieno papildināto realitāti un izglītības tehnoloģijas (ed tech). Mēs investīciju viņos redzam kā aizraujošu iespēju!”

    “Anatomy Next ir Latvijas un ASV uzņēmums, kas dibināts 2015. gadā. Par idejas izstrādes laiku var uzskatīt jau 7 gadus. Uzņēmums ir veiksmīgi noslēdzis divas pūļa finansēšanas platformas “Kickstarter” kampaņas, kopumā piesaistot vairāk kā 70 tūkstošus dolāru. Šo kampaņu rezultātā tika izdota grāmata, kuras ienākumi šobrīd sasniedz 500 tūkstošus dolāru. No pašu kapitāla tika finansēta digitālās platformas anatomy4sculptors.com izveide, radot fiziskos un digitālos materiālus, kas palīdz māksliniekiem un dizaineriem apgūt anatomiju. “Anatomy Next” ir saņēmis ļoti daudz pozitīvu atsauksmju par jau paveikto no medicīnas ekspertiem. Šobrīd “Anatomy Next” komanda pilnībā koncentrējas uz medicīnas izglītības tirgu un no ārējām investīcijām ir piesistījusi kopumā 350 tūkstošus eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pumba
    12.01.2017 13:59

    Malači. Izskatās iespaidīgi.

    Mārtiņš Ungurs
    12.01.2017 16:52

    Tā turpināt!

    None
    12.01.2017 19:22

    Lai kaut ko sasniegtu, uz pasaules fona ir par maz. Pēc gada varēs lasīt, kā viņi bankrotē.

    Kristaps Skutelis
    12.01.2017 19:39
    Reply to  None

    Mhm, iekomentē vēl kaut ko indīgu. Tas noteikti palīdzēs viņiem “kaut ko sasniegt”. Kas tā vispār par tādu attieksmi?

    Lapsinieks
    12.01.2017 22:23

    brīžiem liekas, ka šādus dauņu kviecienus tomēr vajadzētu deletēt…

    digitalk
    13.01.2017 00:08
    Reply to  None

    iztērēja ~70 tūkstošus, nopelnīja 500 000. es arī gribētu tā bankrotēt.

    digitalk
    13.01.2017 06:08

    pieņemu, ka termini būs latīniski un angliski. a kā gribētos vizuālo anatomiju vienkāršotā veidā ar tulkojumiem lielākajās valodās + latviski, protams, kā biologiem. un skaidrojošo vārdnīcu latviešu nemedicīniskajiem apzīmējumiem… cik zin, kas ir azote, kurā izsalkušajam bērniņam bij’ jāieguļas pie māmiņas?

    x
    13.01.2017 11:24
    Reply to  digitalk

    un kas ir klēpis – tiem, kuri portatīvos sauc par klēpjdatoriem

    Reklāma