Web Analytics
More
    Reklāma

    FLIR izziņo pasaulē pirmo termālo aktivitāšu kameru

    Jaunākie raksti

    FLIR ir kompānija, kas izstrādā termālās kameras, proti, tādas kameras, kas spēj uztvert apkārtējās vides temperatūru un piefiksēt to video formātā. Mēs FLIR sensorus iepriekš esam redzējuši, piemēram, CAT S60 viedtālrunī. Pats telefons nebija nekas dižs, taču tā termālā kamera bija patiešām interesants jaunieviesums telefonu jomā. Ar šādu telefonu mēs varam, piemēram, noteikt pa kurām šķirbām no mājokļa aizplūst siltums.

    CES 2017 tehnoloģiju izstādes laikā FLIR ir izziņojis pasaulē pirmo termālo aktivitāšu kameru, kas izmantojama ar droniem.

    Reklāma

    Pēc skata tā atgādina GoPro aktivitāšu kameru un galvenā atšķirība, ka ierīce ir aprīkota ar divām kamerām. FLIR Duo ir iestrādāts viens 160 x 120 pikseļu izšķirtspējas termālais sensors un blakus ir “parasta” 1920 x 1080 pikseļu izšķirtspējas kamera ar ko var uzņemt redzamās gaismas video.

    Abas kameras var strādāt kopā un tā’dejādi iegūsim gan “parastu” video, gan varam tam pāri iegūt arī temperatūras informāciju. Apvienojam to ar spēju šo kameru pieķibināt pie drona un iegūsim interesantu ierīci ar ko varam pētīt siltuma rašanās vai zuduma gadījumus no augšas vai citām grūti aizsniedzamām vietām. Ar FLIR Duo var arī uzņemt fotogrāfijas un tās var no kameras apskatīt uz TV caur HDMI izeju.

    Savukārt, Duo R modelis papildus temperatūras informācijai spēj uztvert arī radiāciju.

    FLIR Duo maksā ap 1000 ASV dolāriem, bet FLIR Duo R ir mazliet dārgāks produkts – ap 1300 dolāriem.

    AvotsFLIR
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    04.01.2017 21:34

    termālās aktivitātes – pirts, sauna, peldes geizeros?

    Es
    05.01.2017 11:40

    Ja dronu ar šādu kameru palaiž virs meža, kur kāds ir pazudis, varētu būt noderīgs izgudrojums glābējiem.

    x
    05.01.2017 11:53
    Reply to  Es

    ugu, pie viena var izglābt visādus meža zvērus

    Es
    05.01.2017 15:22
    Reply to  x

    Tur jau arī ir parastā kamera – pielido un paskaties, ko esi atradis. Un cilvēka aprises termālā kamerā, man liekas, ka ir mazliet savādākas nekā dzīvniekiem.

    Reklāma