Web Analytics
More
    Reklāma

    Cat S60 apskats

    Pamatīgi dārgs celtniecības jomas profesionāļa prieks. Naglu droši vien arī varētu iedzīt sienā. Ikdienā nebūtu kauns publiskā vietā Cat S60 izņemt no kabatas.

    Jaunākie raksti

    Cat viedtālruņi vienmēr piedāvājuši izturību, bet tajos nekad neatradām modernus procesorus vai labus ekrānus, pasarg’ dies vēl kādu jaunievedumu. Īsāk sakot, ja vēlējies pusķieģeli ar zvana funkciju un nekam nederīgu ekrānu, Cat telefoni bija tieši Tev paredzēti!

    Jaunais Cat S60 ir pavisam cits dzīvnieks. Jā, varbūt šur tur derēja kādu modernāku detaļu ielikt, tomēr viedtālrunis ir atnācis ar savu odziņu, kas varētu kļūt par gana interesantu darbarīku celtniecības jomas profesionāļiem un entuziastiem. Citiem jūsmiņiem Cat S60 piedāvā pāris reizes pamuļķoties un pēc tam aizmirst par viedtālrunī iebūvēto termokameru.

    Cat S60 pirmoreiz tika demonstrēts Mobile World Congress 2016 tehnoloģiju izstādē un tas ir pirmais viedtālrunis pasaulē, kas aprīkots ar iebūvētu termiskās attēlveidošanas kameru, kā arī ražotājs to ir paspējis nodēvēt par visūdensdrošāko viedtālruni pasaulē.

    cat-s60-002

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow
    • Ekrāns: a-Si AHVA, 4.7 collas, 720 x 1280, ap 312 ppi, 1 mm biezs skrambudrošs Corning Gorilla Glass 4 ekrāns (parasti lieto 0.4 mm Gorilla Glass)
    • Procesors: Qualcomm MSM8952 Snapdragon 617, četri Cortex A53 1.2 GHz kodoli + četri Cortex A53 1.5 GHz kodoli, Adreno 405 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1, 4G 800/1800/2600 MHz, NFC
    • Kameras: 13 megapikseļi, divtoņu LED zibspuldze, autofokuss, HDR, 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera, FLIR termālā kamera
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: divas SIM kartes, IP68 ūdens noturība (60 minūtes 5 metru dziļumā), MIL-STD-810G sertificēts (sāls, putekļu mitruma, vibrāciju, saules radiācijas un termālā šoka noturība), drošs pret nomešanu no 1.8 metru augstuma, Quick Charge 2.0
    • Izmēri un svars: 147.9 x 73.4 x 12.7 mm
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3800 mAh
    • Krāsas: melna
    • Cena: ap 600 eiro

    cat-s60-010

    Izskats un uzbūve

    Cat ir kārtējo reizi atļāvies izmest miskastē jebko, kur uz rasējuma bija uzskricelēts vārds “dizains”. Šoreiz Cat S60 neizskatās kā būtu tēsts ar akmens cirvi skalu gaismā, tomēr vēl arvien jūtams pamatīgums it visā. Cat S60 uzbūvē izmantoti izturīgi polimēra materiāli un metāls. Pogas ekrāna apakšā ir fiziskas, lai atvieglotu Cat S60 lietošanu ar cimdiem rokās.

    Viedtālruņa aizmugurē ir (sauksim to par Vertu tipa) atveri SIM kartes un microSD atmiņas kartes paslēpšanai. Cat S60 ir ieguvis lietotāja nenomaināmu pamatīgas ietilpības akumulatoru. Pieļauju, ka Cat S60 aizmugures noformējums ir vien plastmasa, nevis oglekļa šķiedra.

    cat-s60-012

    Iespējams, lielākā Cat S60 nepievilcība slēpjas viedtālruņa biezuma dimensijā. 12.7 mm ir gandrīz tik daudz, cik kopā salikti divi moderni viedtālruņi. Var just, ka viedtālrunī viss veidots, piedomājot pie izturības, nevis Princeses uz zirņa tipa ērtībām. Viedtālrunim ar 4.7 collu ekrānu varētu pat teikt, ka Cat S60 ir uzskatāms par neiznīcināmu. Kādu laiku atpakaļ pārbraucām ar mašīnu pāri Cat B30, tas iedzīvojās pāris iespiedumos, bet Cat S60 zem auto riepas diemžēl kapitulētu.

    Cat S60 tiek solīta ūdens noturība līdz 5 metriem, tomēr te ir neliels BET! Līdz 2 metriem mērcē Cat S60 bez īpašas sagatavošanas, tomēr dziļākam peldējumam nāksies aizvērt ciet skaļruņa un mikrofona atveri. Tas tiek paveikts ar niecīgu slēdzīti abos viedtālruņa galos. Aizvēršanas un atvēršanas process nav diez ko vienkāršs, talkā būs jāņem kāds stingrāks, plakans materiāls, jo ar nagu vien galā netiksi. Diemžēl tas pats attiecas uz microUSB uzlādes pieslēgvietu nosedzošo vāciņu. To ar pirkstiem neatvērt, vismaz ne jaunam un neizļurkātam telefonam.

    cat-s60-024

    Viedtālrunim ir pielāgojama SOS poga, kas paredzēta tiem darbiniekiem, kuri strādā dažādās bīstamās vidēs. SOS pogu var iestatīt, lai tā sūtītu dažādus paziņojumus, to skaitā arī atrašanās vietu. Manuprāt, SOS pogai piekļuve ir pārāk apgrūtināta – tā paslēpta zem grūti attaisāma vāciņa.

    Cat S60 ir pietiekami komfortabli turams rokā, nešķiet, ka viedtālrunis būtu pārlieku smags, bet var gadīties, ka līdzcilvēki veltīs pa kādam izbrīnītam skatam, kad pirmo reizi redzēs Cat S60 pieliktu pie tavas auss.

    cat-s60-001

    Termālā un “parastā” kamera

    Kas tad īsti padara Cat S60 tik unikālu? Viedtālrunī ir iebūvēts Lepton termiskās mikrokameras modulis ar FLIR tehnoloģiju, tas vizualizē ar neapbruņotu aci neredzamu siltumu, izceļot temperatūras kontrastu. Tālrunis pasniedz datus, izmantojot īpaši izstrādātu lietotni MyFLIR. Ar MyFLIR palīdzību var izmantot dažādas termisko attēlu fiksēšanas un analīzes funkcijas.

    Cat S60 termiskās attēlveidošanas kamera ļauj Cat S60 tālruņu lietotājiem būt pirmajiem pasaulē, kas savu viedtālruni var izmantot pavisam jaunos veidos: siltuma zuduma noteikšanai ap logiem un durvīm, mitruma noplūžu un nepietiekamas izolācijas noteikšanai, elektroierīču un elektrisko shēmu pārkaršanas identificēšanai, kā arī, lai redzētu pilnīgā tumsā. Vismaz tā mums sola ražotājs.

    Tumsā redzēšana gan ir visai nosacīta, jo kameras zemā izšķirtspēja neļaus atšķirt sejas. Var cilvēku atšķirt no kaķa vai viedtālruņa, bet ar to arī dziesma ir galā. Tāpat ir jāsaprot, ka vismaz vasarā istabas temperatūra ir ļoti vienmērīga, tāpēc saskatāmi būs tikai cilvēki, silti, tikko lietoti viedtālruņi, bet sienas būs melnas, logi būs tikpat melni kā sienas. FLIR kamerai ir iespēja pārslēgties starp režīmiem, bet tas ne vienmēr glābs. Ziemā gan būs redzami par sienām vēsākie logi, radiatori.

    Prātā nāk kadri no Ārnija filmas par Plēsoņu.

    Tiek solīts, ka būs iespējams zem apmetuma konstatēt caurules plīsumu, elektriķi varēs ieraudzīt slodzē uzkarsušus vadus. Mājām varēs pārbaudīt siltuma zuduma vietas pat no 30 metru attāluma.

    Skāriens pie ekrāna parādīs konkrētās vietas temperatūru. Tāpat Cat S60 spēj apvienot FLIR termālās kameras un parastās kameras attēlus vienā, lai iegūtu vēl uzskatāmāku attēlu. FLIR kamera spēj pievienot temperatūras rādījumus arī panorāmas attēliem un pat video, lai sniegtu pilnu nepieciešamo informāciju.

    cat-s60-foto-018

    Ko var ikdienā iesākt ar FLIR kameru? Paskatīties, vai atvestā pica nav ieņēmusi istabas temperatūru, nomērīt Snapdragon 810 temperatūru, dīvānā sēžot paskatīties, vai tēja ir gana atdzisusi. Īsāk sakot, saprātīgu pamatojumi diez vai būs vienkārši atrast, ja tavā darbā nav nepieciešams zināt objektu temperatūras. Beigu galā var izlīdzēties ar tīmeklī nopērkamiem 5 dolāru bezkontakta infrasarkanajiem termometriem. Tie gan nebūs vizuāli tik krāšņi.

    13 megapikseļu “parastā” kamera uzņem visai pieņemamus attēlus, tomēr tie pamatīgi klibo aiz šī un pagājušā gada flagmaņu snieguma. Cat S60 spēj uzņemt attēlus arī zem ūdens, turklāt zem ūdens talkā var nākt arī divkrāsu LED zibspuldze.

    Jāatzīst, ka iepriekš Cat viedtālruņiem bija nebaudāmas kameras, kamēr Cat S60 modelis beidzot ir ieguvis kaut ko nedaudz virs vidējā. Kā jau minēju, viedtālruņa uzbūvē domāts par izturību, iespējams, tāpēc Cat S60 kamerai nav izsmalcināta objektīva. Iespējams, lielākā iebilde pret Cat S60 kamera darbību ir nespēja tai izslēgt skaņas signālu attēla uzņemšanas laikā – dāmu pēcpuses pa kluso bildēt nesanāks. Sen nebiju saskāries ar šādu niansi.

    Veiktspēja un programmatūra

    Cat S60 saņēmis astoņu kodolu Snapdragon 617 procesoru kopā ar 3 GB RAM un 32 GB atmiņu. Teiksim tā – spēlēm Cat S60 nav paredzēts, te talkā nenāks arī salīdzinoši zemā ekrāna izšķirtspēja. Ik pa laikam var just, ka kaut kas nav līdz galam paveikts ar programmatūru, jo Cat S60 gadās ieķerties pat ikdienas darbībās.

    No 3800 mAh akumulatora var knapi izmocīt divu dienu darbību, kas arī nerunā par labu programmatūrai. It kā procesors ir pietiekami moderns, ekrāns nav liels un ar piezemētu izšķirtspēju, bet pamatīgais akumulators tiek tērēts “kaut kam”.

    Vizuāli Cat S60 piedāvā standarta Android 6.0 Marshmallow saskarni. Cat S60 pievienoti dažādi aicinājumi lejupielādēt vairākas lietotnes, kas palīdzētu būvniekiem, zemniekiem un citiem speciālistiem.

    Rūpnīcā uzstādīta Hike lietotne parāda informāciju par āra temperatūru, kā arī tuvāko stundu laika ziņu prognozēm. Tāpat tiek demonstrēta paplašināta informācija par atrašanās vietu, augstumu virs jūras, kompasu, iespēju ātri startēt lukturīša funkciju un pat ar lukturīša midžināšanu sūtīt Morzes koda SOS signālu.

    FLIR lietotne rūpējas par termālās kameras apkalpošanu, Speaker Dry palīdz nosusināt skaļrunīšus pēc viedtālruņa peldes ūdenī.

    Sintētiskās veiktspējas lietotnes uzrāda visai viduvēju, varētu pat teikt, ka drīzāk vāju Cat S60 ātrdarbību, kas vēlreiz pierāda, ka kaut kas nav gluži ideāli ar programmatūru. Iespējams, ka viedtālrunim uzstādīta ne pārāk ātra atmiņa vai veikta kāda cita 600 eiro maksājošam viedtālrunim nepieņemama optimizācija.

    Cat S60 cena to ierindo pat virs Samsung Galaxy S7 edge cenas. Protams, viedtālruņi nav uzskatāmi par konkurentiem, tomēr Galaxy S7 un Galaxy S7 edge iemieso ātrumu, ko diez vai kāds aiz laba prāta iemainītu pret 12 mm biezu, palēnu viedtālruni ar salīdzinoši vāju ekrānu un termālo kameru, kas vairumam būs vien spēļmanta pirmajām 30 minūtēm. Bet es, tāpat kā vismaz 90% Kursora lasītāju, nebūtu uzskatāmi par Cat S60 mērķa klientiem.

    Kopsavilkums

    Kā jau bija gaidāms, Cat S60 ir nišas produkts. Tas ir ļoti dārgs viedtālrunis, kurā meklēt daili un jaudu būtu lieki. Tomēr Cat S60 ir, manuprāt, viens no interesantākajiem apskatam saņemtajiem viedtālruņiem pēdējo gadu laikā. Cat S60 izskats nav tik briesmīgs kā citiem ražotāja modeļiem, tomēr arī izmēri ir pamatīgi auguši.

    FLIR termālā kamera padara Cat S60 par absolūti unikālu viedtālruni, piedāvājot samērā plašas iespējas būvniecības jomas speciālistiem. Vai vismaz darbu uzraugiem, kuri var ar nelielu un pietiekami lētu ierīci novērtēt būves un dažādu mezglu kvalitāti. Ir redzēts, ka daudzi izmanto izturīgos Cat viedtālruņus ne tikai būvobjektos, FLIR termālā kamera varētu būt patīkams, bet ne lēts papildinājums.

    cat-s60-016

    Visai atbaidoši bija atvērt microUSB nosedzošo vāku un mazos slēdzīšus, kas noslēdz skaļruņa un mikrofona atveri. Jāuzmanās nenolauzt nagus. Tajā pašā laikā microUSB nosedzošo vāku izdevās kaut kā netīšām atvērt, kamēr viedtālrunis atradās somā. Šo varētu uzskatīt par lielāko Cat S60 mīnusu.

    Programmatūra ir visai standartizēta. Cat S60 ir saņēmis dažu labu reklāmas lietotni, bet tas nav nekas krimināls. Nelielu smaidu izraisa Pokemonu lietotnes reklamēšana kopā ar būvniecības jomas profesionāļiem paredzētām lietotnēm. Bet laikam tā nu mūsu pasaule ir iekārtota.

    Uzskatu, ka šis ir pirmais ļoti augstvērtīgais Cat viedtālrunis. Var redzēt, ka ir piestrādāts pie izskata, pie uzbūves, pie termālās kameras, pie pogām, nedaudz arī pie programmatūras. Cat S60 noteikti nav iepriekš redzētais atbaidošais ķieģeļa formas karkass ap ļoti vājas specifikācijas “dzelžiem”. Jā, Cat S60 ir pamatīgi dārgs, bet tas pildīs visas īpašnieka vēlmes.

    cat-s60-017

     

    Šo telefonu uz nedēļas nogali bijām laipni iedalījuši mūsu lasītājam Igoram Prokofjevam, jo viņš vēlējās noskaidrot kādu sava mājokļa mistēriju. Proti, ziemā viena telpa visu laiku bija nepiesildāma un šķita, ka šis telefons varētu nākt talkā. Lūk, ko viņš teica atgriežot mums atpakaļ testa ierīci: “Lai arī ikdienā neesmu saistīts ar celtniecību vai līdzīgām nodarbēm, ļoti novērtēju telefona termokameru. Jau pirms gada, ziemas mēnešos vienā no istabām bija aukstāk kā citās un īsti vainu neizdevās atrast – tika pat mainītas ūdens padeves caurules uz apkures radiatoru, jo vaina šķita tajā. Problēmu izdevās atrast ar termokameras palīdzību – izrādījās sprauga siltumvatē starp sienu un grīdu. Tagad zinu kur tieši tā atrodas un jau ir skaidrs rīcības plāns. Novērtēju, ka var atrisināt šo tik vienārši un ātri”.

    Patika

    + beidzot sakārtots izskats un prefekta uzbūve

    + vesela gūzma ar slēdžiem un pogām

    + FLIR termālā kamera ir jautra spēļmanta, varbūt pat der darbam

    Nepatika

    – slēdžu pārbīdei un nosegvāku atvēršanai vajag kā minimums maksājumu karti

    – SIM un microSD nosedzošais vāks pārāk vienkārši atverams

    – Pokemonu lietotne pie nopietnam darbam paredzētām lietotnēm

    Pamatīgi dārgs celtniecības jomas profesionāļa prieks. Naglu droši vien arī varētu iedzīt sienā. Ikdienā nebūtu kauns publiskā vietā Cat S60 izņemt no kabatas.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    41 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    arty
    14.09.2016 13:09

    Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3800 mAh….

    Cat S60 ir ieguvis lietotāja nomaināmu pamatīgas ietilpības akumulatoru.

    Tad kā tur īsti ir – nav nomaināms vai ir?

    14.09.2016 13:38
    Reply to  arty

    Nav nomaināms. Rakstu pielabosim.

    janis
    14.09.2016 13:23

    autoram ir nulle izpratnes cik maksā termokamera. nulle izpratnes.

    14.09.2016 13:37
    Reply to  janis

    Komentāra tonis liecina, ka esi eksperts termokameru jautājumos un vari kaut nakts vidū pateikt cik maksā šādas ierīces. Aiziet, parādi sevi arī no gaišās puses!

    Lapsinieks
    14.09.2016 14:12

    tāda, miniatūra? cik precīza? pie alibabas var dabūt par pāris zaļajiem. Nopietni instrumenti maksā tūkstošus. pat desmitiem tūkstošus.

    14.09.2016 13:52
    Reply to  janis

    Ne tikai tas vien! Neesmu pat nevienai pro termo kamerai tuvumā stāvējis.

    Tomēr man ir viedoklis – termo kameras nomu diennaktī sola par 20-30 eiro. Termogrāfija privātmājai ar kaut kādu dokumentāciju ap 50 eiro. Droši vien pērkot zem 2000 eiro nepalīst, tomēr tās ir drusku prātīgākas tehnoloģijas ar plašākām un precīzākām iespējām.

    Uldis Gorbāns
    14.09.2016 23:34
    Reply to  Artis Abols

    Parastais Lapton modulis 50 eināri. Tikai ar moduli nepietiks. Standartā parasta rokas termokamera 350-450 eināri. Tā ka cena ir adekvāta iekšām. FLIR nebūs nekās sū**, protams, nebūs arī no dārgā gala.

    Mārtiņš Prīmanis
    14.09.2016 14:32

    Paspēlējos ar šo tālruni. Ir tīri ok. Izmērs netraucē, jo tāpat pārsvarā visi liek telefonus maciņos un tad jau biezums tuvu tāds pats. Termālā kamera likās interesanta. Nezinu kā viņa precīzi darbojas, bet interesanti likās tas, ka bildējot pret logu viņa arī rādija loga atspulgā esošo cilvēku termālos attēlus, varbūt tā jābūt. Nesaprotu tikai kādēļ ūber ūdensdrošajam tālrunim nav bezvadu lādēšana vai speciāla ārējā ligzda lādēšanai (piem. kā sony compact z1), jo katrreiz, lai uzlādētu, ļurinot vaļā to vāciņu ar laiku sabeigsies gumija vai iekļūs kāds puteklis starp blīvgumiju un tad visa ūdens drošībā pie delfīniem :D

    Janis
    25.12.2016 01:32

    Vai sakaru kvalitāte laba? Zvana signāls skaļš ? Ja ieliec jakas kabatā varēs dzirdēt ja kāds zvana? Labi foče?

    laubus
    14.09.2016 14:36

    Skuteļa kungs, pēc šīs recenzijas es noteikti nevēlēšos iegādāties nevienu no Cat produktiem, visur viss nepatīk, viss sarežģīts, neattīstīts, neparocīgs, kameras izmantošana tējas temperatūras mērīšanai, bet ir viens “bet” šos modeļus ražo konkrētam pircējam nevis jauniešiem vai instagrammistiem vai “geimeriem”! Pacentieties objektīvāk aprakstīt, plus, bildes ar Cat tālruni tuvplānā uzņemtas nekvalitatīvi! Akmens jūsu dārziņā, autor!

    Piebilde, Tā ir tikai kritika, nevis nepatika.

    Lai izdodas

    14.09.2016 14:46
    Reply to  laubus

    Paldies par komentāru. Mums nav uzdevums kādu produktu speciāli padarīt pievilcīgu vai nepievilcīgu – mēs cenšamies apskatus veidot objektīvus. Šajā konkrētajā gadījumā produkts ir interesants, vairāk aktuāls noteiktu jomu speciālistiem, bet nevarētu arī teikt, ka tas spēj aizvietot klasisku termokameru. Telefons pēc pāris gadiem būs gandrīz nelietojams, bet atsevišķa termokamera vēl darbosies. Tātad, pats koncepts šķiet saknē ne līdz galam pareizs.

    Andrejs
    14.09.2016 16:34

    CAT tālruņi neinteresē, bet tiešām: ar ko raksta autors ir fotografējis ierīci? Tas jau ir “ikdienai tuvāks” pielietojums. Bildes, jāatzīst, ne pārāk izdevušās.

    15.09.2016 13:40
    Reply to  Andrejs

    Sony Xperia X Performance. Arī brīnos par dažām bildēm, diemžēl dažreiz pat mums nekā cita nav pieejama.

    Janis
    25.12.2016 01:24
    Reply to  Artis Abols

    Tas Cat tiešām slikti fočē? Dienas laikā bildes sanāk sliktas? Tumsā labi sanāk nofočet kaut ko? Piemēram ja salīdzi to ar iPhone SE un Sony Xperia XZ foto kvalitāti

    rododanders
    14.09.2016 15:04

    Nepamēģinājāt nofočēt bankomāta klaviatūru ar termokameru pēc pin koda ievadīšanas? Ir lasīts, ka varot tīri labi redzēt gan kas spiests, gan kādā secībā. Ja tas strādā arī ar S60, tad zināmās aprindās šis aparāts var iegūt pavisam citu pievienoto vērtību.

    Mārtiņš Prīmanis
    14.09.2016 15:33
    Reply to  rododanders

    Testējot liku roku pie mūra sienas, rokas nospiedumu vismaz vēl 2 min varēja redzēt :D

    x
    14.09.2016 16:11

    >Iespējams, lielākā Cat S60 nepievilcība slēpjas viedtālruņa biezuma
    dimensijā.
    >12.7 mm ir gandrīz tik daudz, cik kopā salikti divi moderni
    viedtālruņi.

    šis bija pilnīgi lieki. Tas ir telefons vīriem, ne tiem, kas satiekoties samērās – kam plānāks. Vīriem, kas nejutīs rīku kastē lieku kilogramu, kur nu tos dažus mm klāt pie telefona biezuma. Un paši uzrakstat, ka saprotat, kam šis verķis ir domāts – tad kāpēc vispār mērīt pēc parastajiem dīkdieņu mēriem? Šķiet, ka pie militārās klases laptopiem neminējāt, ka tas ir sasodīti masīvs un nepiedodami smags. Nu tādas pārdomas.

    14.09.2016 16:29
    Reply to  x

    Šis telefons nav gluži military grade specifisks produkts. Tas joprojām ir plašpatēriņa ierīce, kam ir jāspēj uzrunāt ikviens, kas tam noiet garām parastā tehnoloģiju veikalā. Tāpēc to var un vajag salīdzināt ar citiem “parastiem” viedtālruņiem.

    x
    14.09.2016 17:22

    Labi saprotu, ka plašpatēriņa, ne militārā. Bet aptuveni tikpat specifiska no pircēja vulgaris viedokļa.

    Es, goda vārds, pat nezinu nevienu kas tādu sev pirktu. Un arī dzirdējis esmu tikai par vienu cilvēku, kam tāda ir. Tur tiešām nedarbojas ikdienā izmantotie izvēles kritēriji, savādāk ļoti daudzi lietotu katus.

    Kristaps Lācis
    16.09.2016 22:26

    Ups..
    Military Standard
    MIL-SPEC 810G, Shock and Drop, Operating Temp: -25°C (-13°F) to 55°C (131°F), Category 4 vibration
    Šis ir military grade produkts..

    http://www.catphones.com/en-gb/phones/s60-smartphone/spec

    17.09.2016 10:10

    Ar “military grade specifisku produktu” biju domājis kaut ko šādu:

    15.09.2016 13:41
    Reply to  x

    Rokā vēl ir ciešami, neciešami ir kabatā. Pat jakas kabatā ir traki – pieliecoties aizsiet kerzoviku salauž ribas.

    x
    15.09.2016 16:15
    Reply to  Artis Abols

    ierindniek Ābol, kerzovikus neaizsaitē ))

    droši vien liek kombinezona uzšūtajās kabatās, un nespiežas uz iekšu.
    kā cilvēks, kas telefonu nēsā mugursomas mazajā nodalījumā, es nevaru pilnvērtīgi piedalīties diskusijā par telefonu kabatā. Jaunībā man iemācīja, ka kabatas nevajag piestūķēt ar mantām, kurām vieta somā. Tā varot atšķirt vīrieti no mužika ))

    kengurs
    14.09.2016 20:03

    Pats lietoju oukitel k4000 pro. arī skaitās ļoti izturīgs. viņš sver divas reizes vairāk, kā tāda paša izmēra samsung (lai gan nav diži biezāks), un es to uzskatu par milzīgu plusu, jo telefons manā rokā ļoti stabili turas. pieļauju, ka biezs telefons arī man simpatizētu.

    migors
    16.09.2016 08:22

    S30 bija nelietojams. Kamēr mans lg g3 bija remontā paņēmu no darba tiko nopirktu priekš rūpnīcas CAT 30. Bieži izvelkot no kabatas izrādās tas ir izslēdzies. Vairākas reizes turot rokā pats nejauši izslēdzu saspiežot off pogu. Zvanu kvalitāte zem jebkuras kritikas.

    Rupucs
    09.10.2016 22:42

    Kungi, diemžēl pašlaik man ir radies secinājums, ka jebkurš no šādiem testiem ir gandrīz bezjēdzīgs un nevajadzīgs. Jā mēs varam secināt, ka šis telefons būs ātrāks par iepriekšējo, jo tam ir ātrāks procis, vairāk rama utt, vai bilde uz displeja būs smukāka jo ir fullhd ekrāns, fotokamera ir piem tur tik un tik mpix.
    Bet reālu sapratni kāds ir konkrētais produkts lietošanā var iegūt tikai pēc viena vai divu mēnešu lietošanas, ko , loģiski, neviens pārstāvis nedos.
    Konkrēti par CAT varu peteikt kašis telefons ir sūds, dārgs un izturīgs sūds …
    Atvainojos par izteicienu…
    Pilnīga normāla parādība tam ir restartēties reizi dienā , pašam no sevis. Normāli ir nereaģēt uz skārienjūtīgo ekrtānu vai arī reizēm būt pārāk hiperjūtīgam …
    Paziņas ar līdzīgu telefonu ir novērojuši, ka neskatoties uz ietilpīgo bateriju, tā iet tikai nepilnu dienu un papildus ir novērots, ka viena no simkartēm (ja lieto divas) regulāri zaudē zonu …
    Ir arī protams labā ziņa :) agrākās partijās ievestajiem telefoniem gļuku ir vairāk nekā tagadējiem, tā kā ir cerības, ka pēc kāda gada būs iespējams nopirkt tīri labus telefonus :)

    09.10.2016 22:57
    Reply to  Rupucs

    Mēs ļoti labi apzināmies, ko varam un ko nevaram paspēt testa periodos. Uzskatu, ka mēs savu daļu darba izdarām un tālāk jau apskats ir lasītāju laukuma pusē un ļoti svarīgi, ka lasītāji, kas lieto konkrētās ierīces, padalās ar saviem iespaidiem. Gan labajiem, gan tiem, kas ir skarbi. Paldies, ka pastāstīji par savu pieredzi!

    Gunārs Heinsbergs
    24.02.2017 03:54
    Reply to  Rupucs

    Tev smadzenēs ir sūdi! Neviens no taviem izteiktajiem apgalvojumiem nav pareizs! Es lietoju Cat un esmu apmierināts

    Guntars Polis
    02.07.2017 16:53

    “Ietilpīgā” baterija tur tikai dienu. :( Un lādētāja vāciņš ar ir galīgi auzas – virsējā plastmasa no gumijas atdalījās.

    Olafs
    17.07.2017 18:59

    Cat 60 izstrādātāji nav padomājuši kā novērst alumīnija korpusa uzkaršanu.
    Pamēģiniet vismaz 20 min.sērfot netā un ,tad atbildēt uz zvanu. Nav patīkami 50° karstu telefonu pielikt pie auss

    Dzintars Vilerts
    31.12.2017 08:28

    Vai drīkst zināt-cik ilgi tas cilvēks,kurš izteica savu viedokli par šo telefonu,izmēģināja šo telefonu?Uzskatu-lai varētu izteikt viedokli par preci,tā ir vismaz jālieto pāris mēnešus.Nevis pāris dienas patestēja un nu ir baidais specs.
    Pirmkārt-fotokamerai var izslēgt skaņu.
    Otrkārt-pārslēgt no 2-5 metriem aizdares ir ļoti viegli.Nu nevajag nekādas kartes.Grūtāk varētu būt ar gēla nagiem.
    Treškārt-baterija tur vismaz divas dienas.Un tur ir jautājums-kādam mērķim jūs pirkāt šo telefonu??!!!Tas ir tas pats,ka salīdzināt pīzd.. ar plaušām.Katram ir savs pielietojums.Ja jūs salīdzināt šo strādnieku telefonu ar citiem daudz ātrākiem,tad uzskatu,ka jums nav ne mazākās sajēgas par telefoniem.
    Šis telefons nav paredzēts,lai knipsētu super ūber bildes,lai pus dienas sēdētu internetā.Viņam ir cits pielietojums.
    Protams viņš ir dārgs.Bet laba termo kamera atsevišķi maksā ap 300 eiro.Un tāpec saku-ka šo nevajag salīdzināt ar Ege 7 vai citiem.
    Tad jau var salīdzināt Hummer džipu ar Ferrari-kurš labāks.

    Kristaps Skutelis
    31.12.2017 11:27

    Sveiks, Dzintar! Paldies par komentāru! Parasti testa ierīces pie mums ir aptuveni pāris nedēļas un tas ir laiks, ko pavadām ar ierīci, lai to iepazītu un sagatavotu apskatu. Dažkārt mums ir arī raksti par iespaidiem ierīces lietojot ilgāku laiku, piemēram, pusgadu. Bet tas ir retāk, jo tas nav viegli izdarāms organizatorisku iemeslu dēļ. Tāpēc ļoti svarīgi ir mūsu lasītāju komentāri, kas padalās ar saviem iespaidiem lietojot konkrēto ierīci ilgstošāk. Rezultātā no šāda satura apvienojuma ieguvēji ir visi. Paldies!

    Kaspars Baradach
    01.01.2018 14:27

    esmu sastapis kādus 5-6 šī brīnuma lietotājus. visi aparāti bija ļoti nobružāti, apsisti, ar nozaudētām detaļām, un trijiem bija saplēsti ekrāni. līdz ar to secinu, ka aparāts neattaisno savas reklāmas saukļus. nav nedz kvalitatīvs, nedz izturīgs. respektīvi, ir nekāds :D

    Armands
    22.01.2018 14:54

    Kāds ir termokameras kļūdas daiapazons?

    Lapsinieks
    22.01.2018 15:03
    Reply to  Armands

    13,7 kubiklumeni

    Armands Aleksejevs
    22.01.2018 17:12
    Reply to  Armands

    Precizēju. Kļūdas diapazons. +/-1%? +/-1C?

    Kristaps Skutelis
    22.01.2018 17:18

    Ko saka CAT šīs ierīces specenē produkta lapā? Ja tur šādas info nav, varu uzdot šo jautājumu izplatītājiem.

    Armands Aleksejevs
    22.01.2018 18:00

    Varbūt neuzmanīgi lasīju… Neatradu! Būtu labi precizēt!

    Kristaps Skutelis
    22.01.2018 22:29

    Nomedīju telefona latviskoto rokasgrāmatu. Varbūt tur ir kas noderīgs: https://kursors.lv/wp-content/uploads/2018/01/latvian.pdf

    Armands Aleksejevs
    22.01.2018 22:31

    Paldies, pačekošu!

    Armands Aleksejevs
    29.01.2018 11:46

    Precizitāte
    ±5 °C vai ±5 %
    Procentu starpība starp apkārtējo vides un apkārtnes
    temperatūru.
    Piemērojams 60 s pēc palaišanas, kad vienība ir 15 °C–35 °C
    diapazonā un apkārtne ir 10 °C–120 °C diapazonā.

    Reklāma
    Pamatīgi dārgs celtniecības jomas profesionāļa prieks. Naglu droši vien arī varētu iedzīt sienā. Ikdienā nebūtu kauns publiskā vietā Cat S60 izņemt no kabatas.Cat S60 apskats