Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai automobiļus varēs attālināti vadīt ar Google Assistant palīdzību

    Jaunākie raksti

    OK, šī ziņa uz doto brīdi ir vairāk aktuāla ASV tirgum, tomēr tendences ir vērts zināt, jo agrāk vai vēlāk tas nonāks arī līdz Eiropai un Latvijai.

    Tagad ir moderni automobiļus padarīt viedus tādā ziņā, ka tie spēj diagnosticēt savas problēmas, lai par tām caur tīmekli paziņotu savam īpašniekam, kā arī dotu iespēju īpašniekam attālināti piekļūt savam braucamrīkam.

    Reklāma

    Latvijā šobrīd šādu sistēmu varam ieraudzīt, piemēram, Opel automobiļos. Arī Kursoram bija iespēja iepazīties ar tās darbību jaunajā Opel Zafira automobilī un secinājām, ka tā ir diezgan ērta. Varam no tīmekļa pārlūka vai mobilās lietotnes apskatīties, cik daudz degvielas bākā, atslēgt vai aizlēgt auto, kā arī apskatīties kur tas dotajā brīdī atrodas. Savukārt, no paša auto varam veikt zvanu dispečerim, lai uzprasītu kādu ar auto saistītu tehnisku jautājumu, noskaidrotu tuvākā intereses punkta atrašanās vietu vai arī paziņotu par avārijas situāciju. Un tas viss tiešām darbojas!

    Tas kas Opel gadījumā ir OnStar sistēma, Hyundai saucas Blue Link un šodien Hyundai ir paziņojis par sadarbību ar Google, kura Google Home mājas (noklausīšanās ierīce) rūteris ar tā lietotāju spēj sazināties ar balss komandām izmantojot Google Assistant. Tagad abas sistēmas ir savienotas un saderīga Hyundai modeļa īpašnieks var mājās esot noskaidrot kādi laikapstākļi būs sagaidāmi galamērķi, nosūtīt šo galamērķi uz auto navigācijas sistēmu un pat attālināti iedarbināt automobili. Tāpat attālināti var likt auto iesēgt gaismas un sākt taurēt. Tas gadījumiem, ja esam milzīgā stāvlaukumā pazaudējuši savu auto. Tie, kas iegādājušies Hyundai hibrīdus, varēs tos attālināti uzlādēt.

    Kamēr auto ražotāji un tehnoloģiju šamaņi šīs sistēmas spēs izveidot pietiekami drošas, nemaz neesmu pret šādu attīstību.

    AvotsHyundai
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    04.01.2017 21:59

    Reklāma: Nākotnē viedais auto aizvedīs jūs uz darbu, mājās no tusiņa un pats atradīs kur uzlādēties un saremontēties.

    Dzīvē – auto remontēs sevi pēc pilnas programmas ar ražotāja detaļām, īpašnieku nebrīdinot un rēķini par to pienāks baisi. Rūtotās versijas fenderēs elektrību no kaimiņa uzlādes iekārtas. Hakeriem būs zelta dzīve – jebkurā brīdī varēs braukt ar ko gribas un kur gribas.

    Reklāma