Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia iesniegusi prasību tiesā pret Apple par 32 patentu pārkāpumiem

    Jaunākie raksti

    Lai arī Nokia nav uzskatāms par aktīvu telefonu ražotāju, tomēr pēdējā gada laikā uzņēmums ir ieguvis īpašumā Alcatel-Lucent, kam līdzi nāca pamatīgs patentu apjoms. Tiek ziņots, ka Nokia iesniegusi tiesās ASV un Vācijā vairākus pieteikumus pret Apple par patentu pārkāpumiem.

    Pieteikumos norādīts, ka Apple vēl 2011. gadā piekrita maksāt Nokia par dažu patentu izmatošanu, tomēr vēl vairākus patentus Apple izmanto bez atļaujas un bez atlīdzības. Kopumā Apple pārkāpjot 32 Nokia piederošu patentu izmantošanas noteikumus.

    Nokia norāda, ka sarunās ar Apple nav panākta vienošanās, turklāt par dažiem patentiem sarunas ilgušas vairākus gadus. Nokia neredz citu iespēju, kā doties savu īpašumu un taisnību aizstāvēt tiesā. Apple varētu būt pārkāpis ekrānu tehnoloģiju, lietotāja saskarnes, programmatūras, antenu, procesoru un vairākus citus Nokia patentus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    22.12.2016 15:46

    Nevienam nav tiesības neko prasīt no Apple, jo Apple pieder patents uz taisnstūri, kas ir visu mobilo ierīču pamats! Apple patenti ir kā vecā derība – viss pārējais šajā pasaulē ir tikai atraugas! Nokia galīgi aptrakuse!

    Krotow
    22.12.2016 16:59
    Reply to  Lapsinieks

    Aizmirsi, ka Apple pieder arī alfabēta burts “i” :)

    Lapsinieks
    22.12.2016 18:01
    Reply to  Krotow

    tas vispār ir svētais grāls.

    Skābene
    23.12.2016 12:50
    Reply to  Krotow

    Autoražotāji i burtu izmanto jau sen! Piemērm, uz mašīnu pēcpusēm var redzēt tādus apzīmējumus kā 535i. Intel proceori i3, i5, i7. Utt.

    PPP
    22.12.2016 22:27
    Reply to  Lapsinieks

    Tu esi pretīgs, žultains cilvēks. Katrā tēmā tev ir par ko uzsmirdēt. Varu derēt, ka esi apprecējis neglītu lauķeni, un tev ir neglīti, dumji bērni, un krāns īsti nestrādā, tāpēc tev viss ir tik slikti, pamuļķi.

    zuu
    23.12.2016 09:16
    Reply to  Lapsinieks

    Nu bet nevajag arī aizmirst, ka tieši pateicoties Apple ir noticis šāds tehnoloģiju bums, pie kura esam tik ļoti pieraduši.Pie tam šeit nav runa par “game changer” patentiem, bet gan dažādiem standarta tehnoloģiju risinājumiem, kur strīdi vienmēr būs neizbēgami starp dažādām kompānijām.
    Pret šādu informāciju ir jāizturās ļoti kritiski, jo patentu strīdos parasti gan nav runa par brutālu zagšanu, bet gan runa ir par autoratlīdzības apjomiem, līgumu punktiem u.t.t.

    Lapsinieks
    23.12.2016 10:17
    Reply to  zuu

    apmēram tieši to es arī domāju

    Stīvs Geits
    26.12.2016 19:51
    Reply to  zuu

    Nu tā nu gan nav taisnība! Apple bija pēdējais, kas ienāca telefonu lauciņā, pie tam ar pēdējiem **iem. Apple vienmēr izmantojis citu ražotāju atklātās un pārbaudītās tehnoloģijas. Hardware nekad, uzsveru, nekad, nav bijis Apple lauciņš. Software jomā, ritināšana, lieko rīkjoslu noslēpšana, tas ir jaunatklājums? Tas pat nav Apple nopelns. Viņi var patentēt, kā no patentiem iztiesāt miljonus.

    Reklāma