Web Analytics
More
    Reklāma

    Oukitel izlaiž U20 Plus ar divu galveno kameru sistēmu

    Jaunākie raksti

    Oukitel U20 Plus ir jauns, budžeta klases viedtālrunis, kas saņēmis divu kameru sistēmu, lai līdzinātos Apple iPhone 7 Plus, Huawei P9 un Huwei mate 9. Oukitel U20 Plus ir 5.5 collu Sharp ražots ekrāns ar 1080 x 1920, viedtālrunim ir pirkstu nospiedumu nolasītājs aizmugurē un 13 megapikseļu Sony IMX135 kamera.

    Oukitel U20 Plus darbina četru kodolu 1.5 GHz MediaTek MT6737T procesors, kas aptuveni atbilst Snapdragon 410 vai 415 spējām. Viedtālrunim ir 2 GB RAM un 16 GB atmiņa, kā arī 3300 mAh akumulators.

    Reklāma

    13 megapikseļu Sony IMX135 kameras darbību papildina vēl otra kamera, kas gan nav tik unikāla kā Huawei produktos atrodamā Leica melnbaltā kamera. Oukitel U20 Plus otrai kamerai ir tikai 0.3 megapikseļu sensors, kas palīdz iestatīt fokusu, kā arī tas mēra apgaismojuma apstākļus.

    Oukitel U20 Plus cena ir ap 130 dolāriem, bet par samaksāto naudu pircējs saņems visas nepieciešamās LTE frekvences (800/900/1800/2100/2600 MHz), kas Ķīnas ražotājiem ne vienmēr izdodas.

    oukitel-u20-plus-leak

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    07.12.2016 13:50

    palīdz iestatīt fokusu – ar kādu metodi, triangulāciju, vai?
    jo citām (vien)kamerām ar fokusu acīmredzamu problēmu, šķiet, nav un ar gaismas mērīšanu arī nē.

    tā jau ir – kautkā vajag pamatot šī veikalinga apendicīta nepieciešamību…..nez, kurš pirmais izmantos GPS kameras fokusēšanai? Jo cilvēki arī tam ticēs.

    Pumba
    07.12.2016 23:34
    Reply to  x

    Nu ja, x. Apple jau dara to pašu vai ne? Kaut kāda ideja jau tur ir, ka nepietiek ar vienu. Tad jau neziņotu, ka otrai ir tikai 0.3MP.

    x
    07.12.2016 23:45
    Reply to  Pumba

    nea, apple nedara to pašu.

    The second lens, which is absent in the standard iPhone 7, offers double
    the focal length, to act like a 2x multiplier; a 56mm equivalent.

    08.12.2016 09:10
    Reply to  x

    Tur ir kaut kāda nianses, ka divas kameras spēj noteikt dziļumu, gluži kā divas acis. Aizver vienu aci un nespēsi precīzi noteikt, cik tālu no tevis atrodas krūze vai zīmulis. Tātad telefons var izmantot ne tikai kontrasta autofokusu, bet arī ņemt vērā dziļumu.

    Divu kameru sistēmas ir ļoti dažādas. Kā jau te minēja, Apple iPhone 7 Plus ir 2x zooms, kā arī ar abām kamerām tiek sarēķināts bokē efekts.

    Huawei izmanto 2 kameras, lai melnbaltā uzņemtu aprises, detaļas, kamēr krāsainā tikai izkrāso melnbaltās iegūto attēlu. Huawei kaut kā viltīgi panāk pusdigitālu zoom gandrīz bez detalizācijas zudumiem. Arī Huawei un Honor divu kameru sistēmas asistē autofokusa darbībai. Huawei Mate 9 vispār skaitās, ka ir 4 autofokusu sistēmas – kontrasta (visparastākā ko izmanto telefoni un kompaktkameras), lāzera (speciāls sensors blakus pie kameras), fāzes nobīdes (fāzes nobīdes punkti uz matricas kā Sony bezspoguļiem) un minētā dziļuma noteikšana ar 2 kamerām.

    x
    08.12.2016 12:46
    Reply to  Artis Abols

    dziļums (depth) i tas pats attālums līdz objektam, neba nu viņi kautkā izmanto piem. centrālā objekta dziļumu.

    tālmēra ideja (kas izmanto divus logus) nav nekas jauns.

    kontrasta af uz sensora mēra objekta kontrastu, izvēloties to fokusa attālumu, pie kura kontrasts ir vislielākais.

    fāzes nobīdes af ir tālmēra elektroniskā realizācija – uz atsevišķa sensora “projicē” divus attēlus un mēģina tos sadabūt kopā, izvēloties fokusu pie kura attēli praktiski saplūst.

    Pagaidīsim info, ko īsti uzlabo papildus kamera. Iespējams, domāts, ka kontrasta af gadījumā palīdz noteikt, uz kuru pusi (tuvāk vai tālāk) ir jābīda fokuss, tādā veidā uzlabojot fokusa ātrumu (šīs sistēmas vājais punkts ir, ka sākotnēji nav zināms, uz kuru pusi jākustās, tāpēc vispirms uz vienu un tad otru, un tad jau ir saprotams).

    Reklāma