Web Analytics
More
    Reklāma

    Nosaukti “Platīna peles 2016” ieguvēji

    Jaunākie raksti

    Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 18.gadskārtējās konferences ietvaros nosaukti Latvijā labākie informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumi un Latvijā labākais e-skolotājs. Laureāti saņēma prestižo nozares balvu “Platīna pele 2016”, kas tiek piešķirta jau desmito gadu pēc kārtas, kā arī vairākas speciālbalvas. Konferences galvenais partneris ir SIA “Latvijas Mobilais Telefons”.

    LIKTA gadskārtējam konkursam “Platīna pele 2016” šogad tika iesniegti 37 pieteikumi četrās pamatkategorijās. Labākos IKT projektus vērtēja neatkarīga žūrija, kuras sastāvā bija gan nozares, gan valsts pārvaldes un mediju eksperti, balsojumā iesaistījās arī sabiedrība.

    Reklāma

    “Šogad “Platīna pele” tika pasniegta jau desmito reizi, tāpēc apbalvošanas ceremonija tika pavadīta īpaši svinīgā noskaņā. Man ir prieks redzēt katru gadu jaunus projektus un risinājumus, kas ar IKT palīdzību padara e-pārvaldi ne tikai modernāku, bet arī attīsta visus ar to saistītos procesus. Tāpat izsaku prieku un apbrīnu par mūsu skolotājiem un viņu uzņēmību. Viņu ieguldītais darbs sabiedrības izglītošanā un digitālo prasmju veicināšanā ir neatsverams,” uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

    “Platīna pele 2016” balvas “Risinājumi biznesam” balvu “Platīna pele 2016” saņēma AS “Swedbank” mini karšu terminālis (mPos), ko izstrādāja “Swedbank IT” sadarbībā ar “Ellore OU”. Izstrādātais risinājums ir mazs un ērts mini karšu terminālis, kas darbojas ar viedtālruņa vai planšetdatora palīdzību un spēj pieņemt gan tradicionālās, gan bezkontakta maksājumu kartes. Savukārt, LMT speciālbalvu un Platīna Peli saņēma SIA “D8 Corporation” par produkta “Gate2Bank HCE Payments” ieviešanu Minskas Tranzītu Bankā. LMT prezidents Juris Binde, pasniedzot balvu, uzsvēra, ka “Latvijā izstrādāti digitāli risinājumi bankām ir ar vērā ņemamu eksporta potenciālu. “D8Corporation” ir starptautiska kompānija ar centrālo biroju Latvijā, kas veiksmīgi izstrādā un integrē IT risinājumus banku un finanšu nozares organizācijās, liekot uzsvaru uz mobilajām tehnoloģijām. Lai arī produkts sākotnēji ieviests Baltkrievijā, tas nemazina fakta nozīmīgumu, ka  NFC risinājums maksājuma kartes aizstāšanai ar viedtelefonu izstrādāts Latvijā”.

    Kategorijā “E-pārvaldes risinājumi, E-pakalpojumi sabiedrībai” balvu “Platīna pele 2016” saņēma publiskās pārvaldes dokumentu pārvaldības sistēmu integrācijas vides (DIV) izveide, ko izstrādāja AS “RIX Technologies” pēc Valsts reģionālās attīstības aģentūras pasūtījuma. Risinājums nodrošina standartizētu un drošu elektronisku dokumentu apriti starp publiskās pārvaldes iestāžu dokumentu vadības sistēmām (DVS), nodrošinot sūtījumu garantētu piegādi.

    Šajā kategorijā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras speciālbalvu saņēma Elektronisko iepirkumu sistēmas apakšsistēma E-konkursi, ko pēc Valsts reģionālās attīstības aģentūras pasūtījuma izstrādāja AS “RIX Technologies”. “Uzskatām, ka elektroniskas informācijas aprite starp valsts pārvaldi, uzņēmējiem un iedzīvotājiem ir īpaši veicināma, tādēļ jārada ērti e-risinājumi. Elektroniskās iepirkumu sistēmas e-konkursu apakšsistēma domājams, ka kalpos par veiksmīgu platformu kvalitatīvai un caurspīdīgai iepirkumu veikšanai, tāpēc LTRK īpaši vēlas godināt tās izveidotājus,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

    Par veiksmīgāko E-paraksta integrācijas risinājumu atzina E-paraksta izmantošana Uzņēmumu reģistra funkciju īstenošanā, ko izstrādājis un ieviesis Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs. Risinājums nodrošina to, ka jebkuru pieteikumu klients var iesniegt elektroniskā formā, neapmeklējot iestādi klātienē. Šīs kategorijas partneris – VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC).

    “Tas, cik daudzveidīgi un plašu tautsaimniecības nozaru klāstu pārstāvoši projekti ik gadu tiek pieteikti konkursam Platīna Pele, apliecina, ka eParakstam ir rasts pielietojums ikvienā dzīves situācijā un jomā, turklāt ik gadu šis pielietojums paplašinās. Lai gan konkursa žūrijai projektu pieteikumi ir pārsteigums, LVRTC kā sertifikācijas pakalpojumu nodrošinātājs, ik gadu, redzot, cik aktīvi eParakstu ikdienā lieto mūsu klienti, var paredzēt, kurus no projektiem noteikti ieraudzīsim starp finālistiem. Redzot, cik mērķtiecīgi un pārdomāti LR Uzņēmumu reģistrs strādājis pie tā, lai arvien vairāk komersanti oficiālo saziņu ar iestādi labprāt, ātri un ērti veiktu attālināti, Platīna Pele ir godam nopelnīta atzinība,” uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

    Kategorijā “Labākais E-komersants 2016” balvu “Platīna pele 2016” saņēma krāsu interneta veikals Krasas.lv, kas ir pirmais pilnvērtīgais krāsu interneta veikals Baltijā, kur pieejams viss nepieciešamais krāsošanai par izdevīgām cenām un ar ērtu piegādi līdz durvīm vai bez piegādes maksas Rīgā, Daugavpilī un Liepājā. Kategorijas partneri – Ekonomikas ministrija.

    Šajā kategorijā tika piešķirtas vairākas veicināšanas balvas. Par šī gada inovatīvāko e-komersantu atzina SIA “Lattelecom” interneta veikalu “Lattelecomveikals.lv”. Par gada jaunpienācēju e-komercijā atzina “Cherry Picking” e-veikalu, bet interneta veikals “220.lv” saņēma balvu kā 2016. gada labākā mobilā e-komercijas lietotne.

    Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens: “Informācijas komunikācijas tehnoloģijas, e-risinājumi un prasmes tos pielietot ir izšķiroši elementi ne vien mums kā indivīdiem ikdienā, bet arī uzņēmumu sekmīgākai darbībai. IKT sektoram ir būtiska loma valsts tautsaimniecībā – nozarei ir augsta pievienotā vērtība un Latvijas eksportā tam ir viens no lielākajiem izaugsmes potenciāliem. Digitalizācija ir pārstrukturizējusi gan ražošanu, gan pakalpojumus, un ir izmainījusi veidu, kā tiek veikta uzņēmējdarbība. Tā ir Latvijas iespēja un izaicinājums vienlaikus – digitalizācijas iespējas ir aktīvi jāizmanto, lai ātrāk par konkurentiem modernizētu Latvijas ražošanu, pakalpojumus un uzņēmumu pārvaldību.”

    Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards atzīst: “Ceļā uz digitālo laikmetu mūsu prioritātes aizvien ir cieši saistītas ar e-pārvaldes un e-pakalpojumu attīstību iedzīvotājiem un biznesam. Tas sevī ietver arī izaicinājumus un pārmaiņas, kas sniedz arvien jaunas iespējas. Tāpēc izmantojot informāciju un komunikāciju tehnoloģiju pieejamību, varam izvirzīt jaunus mērķus un uzdevumus, un kopīgi tos arī īstenot.”

    Savukārt par labāko e–skolotāju tika atzīta Talsu 2. vidusskolas informātikas skolotāja un direktora vietniece izglītības jomā Liene Katlapa. Viņai ir vairāk kā 15 gadu pieredze kā informātikas skolotājai. Strādājusi ar skolotājiem Talsu novadā un ārpus tā, dalīdamies pieredzē gan klases audzināšanas jomā, gan tehnoloģiju izmantošanā mācību procesā. Talsu 2.vidusskolā ir iniciatore dažādām aktivitātēm, kuras saistītas ar tehnoloģiju ieviešanu skolā un mācību procesā. Šīs kategorijas partneris – Sabiedrība “Tilde” – labākajam e–skolotājam piešķirs naudas prēmiju; prēmijas fonds ir 1 000 EUR (ietverot nodokļus). Savukārt “Microsoft Latvia” speciālbalvu pasniedza Rīgas Angļu ģimnāzijas direktorei Maijai Kokarei.

    Izdevniecības “Dienas Bizness” speciālbalvu saņēma Talsu 2. vidusskolas informātikas skolotāja un direktora vietniece izglītības jomā Liene Katlapa.

    LIKTA konferences galvenais partneris ir SIA “Latvijas Mobilais Telefons”, partneri – LVRTC, SIA “Microsoft Latvia”, AS “RIX Technologies”. Balvas “Platīna pele 2016” partneri ir Ekonomikas ministrija, VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” un SIA “TILDE”. Informatīvie partneri: izdevniecība “Dienas Bizness”, ziņu aģentūra “LETA”, Latvijas Darba devēju konfederācija  un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma