Web Analytics
More
    Reklāma

    iCloud lietotājus traucē Calendar ielūgumu mēstules, Apple atzīst problēmu

    Jaunākie raksti

    Pēdējās pāris nedēļas iPhone un Mac lietotāju ikdienu traucē dažādi spama paziņojumi Calendar lietotnē, kas sinhronizēta ar iCloud. Pārsvarā tās ir reklāmas, kas piedāvā iegādāties dažādus dižās Ķīnas brīnumus. iCloud neviens nav ielauzies, vienkārši uz e-pastiem tiek sūtīti ielūgumi, cerot noķert kādu pircēju.

    Calendar, visticamāk, tiek izmantots, jo tā ierakstiem darbaļaudis pievērš lielāku uzmanību. Pret e-pasta mēstulēm jau esam notrulinājušies. Tāpat Calendar lietotnei nav tik spējīgu filtru, kādi ir uzstādīti e-pastiem.

    Apple ir atzinis, ka Calendar lietotni tik tiešām pārpludina šādi ielūgumi iegādāties dažādas lietas. Apple pagaidām uzsācis bloķēt adreses no kurām tiek saņemti ielūgumi, bet jau drīzumā pie Calendar lietotājiem varētu nonākt arī spējīgi mēstuļu filtri. Tiek ieteikts pagaidām neaizrauties ar atteikšanos no atsūtītā spama – neģēļi konstatē, ka lietotājvārds ir aktīvs un turpina to bombardēt ar vēl plašāku iepirkšanās ielūgumu klāstu.

    ios-cal

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    arvix
    02.12.2016 12:40

    Ā vot no kurienes tas sviests nāk.. es jau sāku domāt ka kaut ko esmu “uzinstalējis”, kā reiz vakar nolamājos par kārtējo sviestaino popupu…

    Lapsinieks
    02.12.2016 13:02
    Reply to  arvix

    Ā vot. Apple sāk zaudēt savas pozīcijas – vislabākais, visdrošākais, visneapdraudētākais…

    arvix
    02.12.2016 14:46
    Reply to  Lapsinieks

    :) jap. Bet es neteiktu ka OS X ir vislabākais.. Katrā sistēmā ir savi +/-. Ja gribi drošāko mana skatījumā jāņem Linux, gribi vislabāko/ērtāko mana skatījumā jāņem Windows 10. MacBook mani uzrunā pašu dzelžu uzbūve. Lietoju sesto gadu un nav nepieciešams neko mainīt. Parastajam plastmasas Dell vai asus jau paspētu 3 reizes ekrānu sasist un piecas reizes eņģes ekrānam izlauzt. Bet pret IOS man ir alerģija (mājas ir ipads) tāka es lietoju praktiski visas pieejamās OS un katrai ir savs šarms :)

    Kaspars
    02.12.2016 15:45
    Reply to  arvix

    Kāds sakars sasistam ekrānam ar Mac dzelžu izturību un/vai Asus neizturību? Es tur saredzu tikai un vienīgi nevīžīgu attieksmi pret lietām.

    Lapsinieks
    03.12.2016 12:33
    Reply to  Kaspars

    nevar gan noliegt, ka lētajiem laptopiem ir problēmas ar enģēm, taustiņiem, pieslēgumvietām. Man ar visu ļoti saudzīgo attieksmi vienam aceram nolūza vienam taustiņam kājiņas, citam hp – izļurkājās lādētāja ligzda. Bet es nezinu kādas brutālas darbības jāveic, lai sasistu ekrānu – neatkarīgi no tā vai tas lēts vai dārgs. Un bildītē redzamais – bļin, tas ir štuku vērts dators, kuram tās ligzdas vispār netiek izmantotas! comment image

    Lapsinieks
    02.12.2016 17:42
    Reply to  arvix

    lai nu kas ir Linuksam, bet šarms… :D :D :D

    khe
    02.12.2016 18:36
    Reply to  arvix

    7 gadi ar asus. Neesmu neko salauzis, sasitis. Ekrāns vietā, enģes lokās.
    Zāles pret tizlumu, nevērīgu attieksmi pret lietām pagaidām neviens nav izgudrojis.

    02.12.2016 22:51
    Reply to  arvix

    Man ir 2013. gada asus, second hand… iepriekšējais saimnieks kā reizi parūpējās par displeju, korpusa plaisām, nobeidza hdd utt… Displeju nomainīju, plaisas savedu kārtībā… un windu septīto ar tad, kad pieliku ssd, uzliku.. un kur problēma? Rakstu šo komentāru no šī atreaminētā lapša. :)

    Lapsinieks
    03.12.2016 12:25
    Reply to  arvix

    lai vai kas tur plīstu vai neplīstu – nav īsti korekti salīdzināt ierīcas, kuru cena atšķiras 3 reizes.

    x
    03.12.2016 21:46
    Reply to  Lapsinieks

    nu, kāpēc ne. īpaši ja izrādās, ka kval. atšķirība ir mazāka par 3x.
    tas gan tā nav vienmēr, protams.

    29.09.2017 10:21
    Reply to  arvix

    Apple ir atzinis, ka Calendar lietotni tik tiešām pārpludina šādi ielūgumi iegādāties dažādas lietas. Apple pagaidām uzsācis bloķēt adreses no kurām tiek saņemti ielūgumi, bet jau drīzumā pie Calendar lietotājiem varētu nonākt arī spējīgi mēstuļu filtri. Tiek ieteikts pagaidām neaizrauties ar atteikšanos no atsūtītā spama – neģēļi konstatē, ka lietotājvārds ir aktīvs un turpina to bombardēt ar vēl plašāku iepirkšanās ielūgumu klāstu.

    Reklāma