Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa plāno samazināt izmantoto enerģiju par 30% līdz 2030. gadam

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija vakar Briselē prezentēja pasākumu paketi, kuras mērķis ir nodrošinot tīru enerģiju visiem iedzīvotājiem. Eiropai ir jābūt zaļās enerģijas virzītājspēkam. Eiropas Savienība ir apņēmusies līdz 2030. gadam CO2 emisijas samazināt vismaz par 40%, vienlaikus modernizējot ekonomiku un rūpējoties par nodarbinātību un izaugsmi.

    Eiropas Savienības priekšlikumiem ir trīs mērķi – energoefektivitāte, pasaules mērogā būt līderim atjaunojamo energoresursu jomā un pienācīgi rūpēties par patērētājiem. Eiropa sev uzstādījusi 30% mērķrādītāju energoefektivitātes jomā, jo tas samazinās atkarību no energoresursu importa, radīs jaunas darba vietas un palīdzēs vēl vairāk samazināt emisijas. Eiropa ir gatava revolucionārai pārejai uz tīru enerģiju.

    Reklāma

    Tīrā enerģija 2015.gadā globālā mērogā piesaistīja vairāk nekā 300 miljardu eiro investīcijas. Eiropas Savienībai ir labas izredzes ar savu pētniecības, attīstības un inovācijas politiku no šīs pārejas gūt reālu rūpniecisku labumu. No 2021.gada katru gadu mobilizējot līdz 177 miljardiem eiro publisko un privāto investīciju, ar šīs paketes palīdzību nākamajā desmitgadē var panākt IKP pieaugumu par 1% un radīt 900 000 darbavietu.

    Eiropa 2014. gada oktobrī vienojās par klimata un enerģētikas politikas satvaru 2030. gadam, kurā Eiropas Savienībai tika noteikts vērienīgs rādītājs – līdz 2030. gadam samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas vismaz par 40%. Eiropas Komisija jau ir iepazīstinājusi ar būtiskiem priekšlikumiem, kā līdz 2030. gadam sasniegt ES siltumnīcefekta gāzu emisiju samazinājumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    01.12.2016 10:33

    Bet mēs turpinām maksāt OIK par TEC saražoto enerģiju, kurinot krievijas gāzi! :)

    x
    01.12.2016 13:02
    Reply to  Skābene

    Nesatraucies, pat ja tiktu atklāts veids, kā iegūt enerģiju par velti – tāpēc jau ieviesa pārvades maksu, kas kompensētu negūto peļņu )

    Krotow
    01.12.2016 14:57

    Brisele lai vispirms domā par ES noturēšanu kopā. Turpinot ignorēt dalībvalstu iedzīvotāju vēlmes idiotiska savienības menedžmenta dēļ, pēc dažiem gadiem nebūs vairs kam taupīt.

    01.12.2016 17:27

    Nekāds ietaupījums tas gluži nav, džeki vnk. izdomājuši kā iekasēt vairāk naudiņas par mazāku patēriņu. Ja salīdzina mūsdienu elektro ierīces ar tām, ko lietojām pirms 20 gadiem, tad jau tagad viss ēd krietni mazāk. Agrāk lietojām CRT teļukus, tagad LED. Agrāk spuldzītes sākot ar 60w-100w ēda, tagad LED spuldzes ēd ap 10-15w. Un tā tālāk… Kas notiek? Mums ir HES-i, TEC-i, utt… tie sagāž visu španu kopējā tīklā. Nākotnē plānots, ka viss EU elektrotīkls būs savienots, un tad visu saražoto jaudu metīsim kopējā katlā, bet katrs no tā kopējā katla pirks ārā. Piedevām visam – nu reklamēja latvenergo visus taupīšanas veidus, utt… cilvēki sāka taupīt, tad nu izdomāja – tie kas patērē vismazāk, tiem jāpiemaksā par tīkla uzturēšanu ir visvairāk…

    Reklāma