Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV uzņēmums iegādājas vienu no “Startup Wise Guys” akselerētajiem uzņēmumiem – igauņu “VitalFields”

    Jaunākie raksti

    Monsanto piederošā “Climate Corporation” paziņojusi par Igaunijas startapa “VitalFields” iegādi. “VitalFields” ir pirmās (2012. gada) “Startup Wise Guys” akseleratora programmas absolvents un arī pirmais uzņēmums no akseleratora portfeļa, kas veiksmīgi īstenojis tā saucamo “izeju” (exit), nesot atdevi sākotnējiem investoriem un parādot Igaunijas un Centrāleiropas startapu potenciālu.

    “Lepojamies ar VitalFields sasniegumiem un ceram drīzumā redzēt vēl daudzus līdzīgus veiksmes stāstus, ņemot vērā, ka VitalFields pārstāv pašu pirmo no nu jau septiņām akseleratora programmām, ko esam novadījuši Igaunijā un Latvijā. Viņu iegādes darījums noteikti iedvesmo ne vienu vien startapu turpināt ikdienas cīņu par izdošanos. Ceram, ka tas iedvesmos arī vairāk vietējo investoru un biznesa eņģeļu ieguldīt tieši B2B startapos no Baltijas,” saka Startup Wise Guys līdzdibinātājs un investors Hertī Tammo (Herty Tammo), atgādinot, ka investoriem šobrīd ir iespēja caur Funderbeam platformu investēt nākamajā, astotajā akseleratora portfelī – 10 B2B startapos, kas akselerācijas programmu izies 2017. gada pavasarī, Tallinā.

    Reklāma

    “VitalFields” ir tehnoloģiju uzņēmums, kas nodrošina digitālās lauksaimniecības vadības pakalpojumus. Ar salīdzinoši vienkārša rīka palīdzību lauksaimnieki var plānot, vadīt un analizēt darbības, kas notiek viņu laukos, tai skaitā nodrošinot datu vākšanu, lai lauksaimniecība noritētu saskaņā ar Eiropas Savienības vides aizsardzības standartiem. Uzņēmums dibināts 2011. gadā Tallinā, Igaunijā. Tā pakalpojumi ir pieejami lauksaimniekiem Austrijā, Igaunijā, Vācijā, Polijā, Rumānijā, Šveicē un Ukrainā. www.vitalfields.com.

    “Startup Wise Guys” ir vadošais B2B akselerators Eiropā, kas līdz šim ir atbalstījis un finansējis 60 startapus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm. Kopumā pabeigtas 6 akseleratora programmas Tallinā, un pašlaik sadarbībā ar “Lattelecom” noris pirmā akseleratora programma ārpus Igaunijas – Rīgā, Latvijā.

    “Startup Wise Guys” portfelī ir tādi uzņēmumi kā “Sorry as a Service”, “Investly”, “Leaf.fm” un citi, kam izdevies pārkāpt 2 miljonu eiro vērtējuma slieksni. Nākamā akseleratora programma notiks 2017. gada pavasarī Tallinā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    23.11.2016 11:42

    zemniekiem nu vairs nebūs kur sprukt – noslīcinās glifosātā kā tādus sūda bumbuļus.

    Reklāma