Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp izlaiž videozvanus visiem servisa izmantotājiem

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris nedēļām ziņojām, ka WhatsApp ir uzsākusi saņemt video zvana iespējas Android operētājsistēmas lietotājiem, un tikko paziņots, ka WhatsApp oficiāli izlaiž videozvanus iOS, Android un Windows Phone izmantotājiem.

    Videozvanu iespējas nodrošinās WhatsApp ar pilnu saziņas iespēju klāstu, lai pilntiesīgi konkurētu ar Facebook Messenger, Skype, Apple FaceTime, Viber, LINE un Google nesen izlaisto Duo. WhatsApp uzsver, ka video zvanu iespējas bija pieprasītākā saziņas servisa funkcija.

    Reklāma

    Sagaidāms, ka WhatsApp videozvanu atnākšana būtiski ietekmēs Skype un citus stagnējošos saziņas servisus. Tiesa, Skype jau nākamā gada sākumā grasās uzlabot vairākas funkcijas, pārejot uz “mākoņdatiem” un sakārtojot, piemēram, grupas zvanu darbību. Skype pāreja uz “mākoņdatiem” gan nozīmēs arī atbalstīto ierīču skaita samazinājumu.

    whatsapp-video-calling1
    Android (kreisajā) un iOS (labajā pusē) WhatsApp videozvanu saskarņu atšķirības
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    15.11.2016 10:53

    paga paga… (par skaipu) vai tad pāreja uz mākoni tieši nenozīmē pretējo – ka nav ierobežojumu ierīcēm? Skaipam vairs nebūs jākrāmējas ar tavu veco ierīci – tava vecā ierīce krāmēsies ar mākoni, ne? A mākonim ir pajāt ar ko tu viņam slēdzies klāt… nu tāda tak ideja… ne?

    Krotow
    15.11.2016 11:34
    Reply to  Lapsinieks

    Un kur paliek ar mākoni savietojamas aplikācijas esamība? Skype pēdējo 2 gadu laikā īsti lietojama ir tikai Windows desktop klients. Pārējiem ir vairāk vai mazāk ar kruķi. Linux klientam failu saņemšana caur Skype nedarbojas jau kopš 2014. gada. Un būsim reāli – diez vai kādam būs vēlēšanās kaut ko taisīt vecākām ierīcēm.

    Lapsinieks
    15.11.2016 11:50
    Reply to  Krotow

    kāda problēma izmantot pārlūku mākonim?

    Krotow
    15.11.2016 11:56
    Reply to  Lapsinieks

    Pārlūku nevar nodzīt lejā system tray kā ikonu. Par Linux klientu – nupat pamanīju, ka ir parādījies Skype Alpha klients Linux, kurā jau darbojoties komunikācija “pa mākoņiem”. Vakarā izmēģināšu un pateikšu, vai der.

    15.11.2016 12:34
    Reply to  Lapsinieks

    Mākoņa darbināšanai netiks izlaists WinPhone lietotnes jauninājums diezgan ievērojamam veco telefonu apjomam.

    Lapsinieks
    15.11.2016 14:17
    Reply to  Artis Abols

    uztaisīs mākoni lietojamu caur jebkuru brauzeri

    15.11.2016 16:42
    Reply to  Lapsinieks

    Nesmīdini. Tas tak M$.

    Plus izskatās, ka mākonī būs tikai tehniska rakstura risinājumi – zvanu uzsākšana un pabeigšana, lai, piemēram, ja atvienojas konferences zvana uzsācējs, visa saruna nenobruktu. Kā tas ir tagad… Pārējais būs P2P tāpat kā bija. Vismaz tā esmu sapratis.

    Skābene
    22.11.2016 09:14

    Tikko mēģināju ar Whatsapp zvanīt no AAE uz LV. Pilnīgs klusums, sarunāties nav iespējams!
    Testēju arī Viber- viss notiek, viss strādā, bet brīžam tomēr kaut kas noraustās!
    Visu beidzot pārgāju uz Skype un man jāsaka, ka Skype kvalitātes ziņā bija vislabākais, gāja arī videozvans!
    Tā kā tas whatsaap tik tāds čalošanas rīks vien ir, bez nopietnām zvanīšanas iespējām, kur nu vēl video zvans, ja pat balss zvanu nespēj nodrošināt!

    Reklāma