Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai ātrums nosaka visu? Kā atpazīt labu interneta pieslēgumu?

    Jaunākie raksti

    Pastāv ievērojamas atšķirības starp to, kādiem nolūkiem internets tiek izmantots. Ikdienas lietošanai atsevišķi parametri ir nebūtiski, taču vienlaikus tie var būt izšķiroši, lai internetā kvalitatīvi spēlētu tiešsaistes spēles. Telekomunikāciju operatori bieži uzsver, ka visu izšķir interneta ātrums, taču tas tā nebūt nav.

    Spēlējot tiešsaistes spēles, ātrums nav pats būtiskākais, jo datu plūsma nav liela. Taču citi parametri ir vitāli svarīgi, piemēram, tāds pakešu zudumu (PL, packet loss) koeficients kā 0,5% var būtiski ietekmēt spēles kvalitāti un izraisīt dažādus traucējumus. Tas pats attiecas uz tādiem parametri kā aizture (Latency) un trīce (Jitter).

    Reklāma

    Lielākajai daļai klientu pietiek ar 20-50 megabitus sekundē (Mbit/s) lielu ātrumu, un iepriekš minētie parametri nav tik nozīmīgi. Piemēram, ja parastam klientam tiek novērots PL=0,5%, viņš to ikdienā nekādā veidā neizjutīs, jo tas neietekmēs interneta ātrumu vai kvalitāti. Ikdienas interneta pieslēgumam PL=0,5% tiek uzskatīts par gluži normālu parādību.

    Tiešsaistes spēlēs ļoti būtisks ir zems aiztures līmenis (Latency level). Jo zemāks ir latentuma līmenis, jo stabilāks interneta savienojums un mazāk pārrāvumu datu apmaiņā starp serveri un datoru. Tāpat nozīmīgi ir tas, lai trīces (Jitter) rādījumi ir tuvi nullei. Trīce jeb džiters raksturo to, cik stabils ir interneta pieslēgums.

    Lai gan interneta ātrums tiešsaistes spēlēm tik tiešām nav izšķirošs, tomēr labs un jaudīgs rūteris ar lielu pārklājuma zonu un stabila signāla nodrošināšanu ir nepieciešams.

    ggnet

    Pilnvērtīgai tiešsaistes spēļu spēlēšanai interneta pieslēguma kvalitātes prasības ir ievērojami augstākas. Tieši tādēļ jau pirms kāda laika  Baltcom ieguvusi unikālas tiesības nodrošināt klientiem pirmo interneta pieslēgumu īstiem geimeriem – GGNet. Lai nodrošinātu efektīvu pieslēguma izmantošanu, klientiem kopā ar pieslēgumu tiek piedāvāts arī Asus AC1900 Dual-Band Wi-Fi Gigabit rūteris.

    Šis pakalpojums garantē ievērojami augstāku interneta tīkla garantēto ātrumu un stabilitāti, simetrisku augšupielādes un lejupielādes ātrumu. Garantēts tiek arī zems Jitter, PL un Latency līmenis. Tāpat, Baltcom Tīkla vadības centra inženieri ar īpašām monitoringa sistēmām rūpīgi monitorē katra GGNet klienta kvalitātes rādītājus, lai būtu pārliecināti, ka pieslēgums atbilst visiem nepieciešamajiem parametriem.

    GGNet pieslēgums šobrīd ir vienīgais šāda veida piedāvājums Latvijā, kas pilnībā atbilst tiešsaistes spēļu spēlētāju vajadzībām. Varam gaidīt, ka nākotnē piedāvājums tiks papildināts ar arvien jauniem papildu pakalpojumiem.

    P.S. Raksts publicēts sadarbībā ar Baltcom.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars Lakis
    15.11.2016 19:15

    Izlasot raksta nosaukumu, likās, beidzot būs kas vērtīgs un aktuāls.

    15.11.2016 19:41
    Reply to  Edgars Lakis

    Jā, šoreiz mēs esam publicējuši reklāmrakstu.

    Wecan
    15.11.2016 19:49
    Reply to  Edgars Lakis

    +1

    davfreim
    15.11.2016 20:00

    P.S. Raksts publicēts sadarbībā ar Baltcom. ar šo vajadzēja sāk, nevis nobeigt.

    x
    15.11.2016 21:07

    nez, ko nozīmē GG? gamer’s grief?

    digitalk
    16.11.2016 01:05
    Reply to  x

    ja nespēlē, tad ko raksti? džī-džī nozīmē good game, parasts komentārs šūteros, kad raundā komanda samalusi miltos pretiniekus.

    bet baltkoma izpildījumā hvz, varbūt arī ‘геймеры гавно’ ;>

    x
    16.11.2016 08:23
    Reply to  digitalk

    ā, pareizi, filmā tak bija.
    man vairāk skepse par personālo monitorēšanu un kondicionēto jitteri, bet ja geimeriem tas nets izrādīsies labāks kā ‘parastais’ – noteikti nav žēl.

    Lapsinieks
    15.11.2016 23:24

    a vot šitais nav forši. sāku lasīt un tad sapratu, b***… iesaku kaut kā šitā – kā nu mācēju, tā peintā uztaisīju. nē, tas pr vai reklāma augšā maziem burtiņiem neder.comment image

    Usinss
    15.11.2016 23:55

    Nauda nesmird. Viss, ko var teikt par rakstu. Saprotu lapas uzturētājus… bet nepatīk šie raksti. Jo īpaši, ka reklamējas kantoris ar nekvalitatīvu pakalpojumu un nespēj nodrošināt solīto. ne tuvu…

    15.11.2016 23:57
    Reply to  Usinss

    Paldies par komentāru! Zini, pastāsti plašāk par savu pieredzi ar konkrēto interneta pakalpojumu sniedzēju. Kāda bija problēma un kā rīkojās uzņēmums?

    digitalk
    16.11.2016 01:17

    es varētu krāsaini aprakstīt pāris gadījumus, bet tā kā tie nav saistīti ar GGnet, tad kāda jēga? atļaušos tikai pateikt, ka abi gadījumi netika atrisināti vispār un komunikācija ar tehnisko dienestu ir kā lidojums uz Alpha Centauri – katra nākamā atbilde prasa aizvien vairāk laika līdz sakari pārtrūkst.

    Jānis S
    16.11.2016 18:38
    Reply to  digitalk

    Es atkal nevaru sūdzēties par Baltcom internetu un tv. Internets darbojas normāli. Ja ir kādas problēmas, atrisina diezgan operatīvi un komunikācija nekad nav pārtrūkusi ar tehnisko dienestu. Esmu klients jau daudzus gadus. Varbūt man veicas ☺

    KasparsB
    17.11.2016 11:52
    Reply to  digitalk

    Es arī laikam esmu laimīgs Baltcom lietotājs bez problēmām.. :D

    digitalk
    17.11.2016 15:54
    Reply to  KasparsB

    jūs abi esat laimīgi Baltcom _mājas_ interneta lietotāji, standarta problēmas ar standarta risinājumiem. tikai nemēģiniet pajautāt ko sarežģītāku par rūtera pārstartēšanu.

    KasparsB
    17.11.2016 19:18
    Reply to  digitalk

    bija viens sarežģītāks gadījums.. tika atrisināts telefona sarunā ar meistaru/tehniķi..

    Usinss
    16.11.2016 09:17

    NEiešu publiski nomelnot un tā tālāk. Bet neticu, ka GGnet būs kas labāks. Jo īpaši, ja reklamē pro geimošanu caur wifi, kas nav praktiski un fiziski iespējams. Paņem 3 cilvēkus (iekārtas) pieslēgtas pie wifi un skaties, kas notiek ar visām trīcēm un latency jau lokālajā tīklā…. tikai caur vadu un tikai var dzenāt fps. Bet, nu redzēs kā viņiem veiksies, jo īpaši, šis būs top pieslēgums, kuru prasīs tieši 13 gadīgie tīņi saviem vecākiem, lai CS:GO padzenātu…. Reāli PRO geimeri Latvijā īsti ir samērā mazs tirgus

    digitalk
    16.11.2016 10:49
    Reply to  Usinss

    > reklamē pro geimošanu caur wifi, kas nav praktiski un fiziski iespējams

    starp kazuāļiem un pro vēl ir arī lielākā daļa šūteristu – geimeris vulgaris. tādam ar wifi pietiek, un četrus vadu portus rūterī arī neviens nav aiznaglojis…

    Lapsinieks
    16.11.2016 00:04
    Reply to  Usinss

    “Garantēts tiek arī zems Jitter, PL un Latency līmenis.” ar vārdu ‘zems” katrs var saprast kaut ko citu…

    Spēlētāja
    16.11.2016 13:14
    Reply to  Lapsinieks

    Tekstā jau ir minēts, ka stabilam interneta savienojumam un, lai nebūtu datu pārrāvumu, tiem rādījumiem ir jābūt tuvu nullei

    16.11.2016 07:23

    Rūteris kvalitatīvāks par pašu ISP? Nu, nesmīdiniet mani :D

    Reklāma