Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmā Latvijas Fintech un Insurtech “Startup Slalom” hakatona rezultāti

    Jaunākie raksti

    Pagajušās nedēļas nogalē notika pirmais Latvijā “Startup Slalom” hakatons par finanšu un apdrošināšanas tehnoloģiju tēmu. Piektdienas vakarā, 70 dažādu jomu specialisti bija atnākuši uz Rīgas Ekonomikas augstskolu, lai kopā nākamo 48 stundu laikā jaunradītās komandās no idejām izveidotu produktu prototipus un attīstītu jauno biznesu attīstības vīzijas..

    Piektdienas vakarā tika prezentētas 20 jaunas idejas. Starp idejām bija gan sagatavotas jau iepriekš no dalībnieku puses, gan tādas, kas tika izdomātas un prezentētas uz vietas. Aktīvā prezentāciju fāzes laikā arī mentori un žūrijas locekļi nolēma noprezentēt uz vietas radušās idejas, lai iedotu tās komandām uz attīstību. Tā tika radītas astoņas komandas, kas izvēlējās labākās no piedāvātām idejām. Nākamas nakts pārbaudījumu, kad jaunās komandas locekļi sāka iepazīties viens ar otru un pētīt sevis izvēlētās idejas, izturēja jau tikai sešas komandas. Sestdien ar tām intensīvi strādāja pieredzējoši mentori no nozares, kas pārstāvēja tādus vadošus uzņēmumus, kā apdrošināšanas kompānija ‘BALTA’, ‘ArcticStartup’ aģentūru, ‘Bitfury’, ‘Swipe.LV’, ‘TransactPro’, ‘Dyninno Group’, ‘Rietumu Banka’ un citus. Rezultātā svētdienas vakarā žūrijai prezentēja sešas jaunuzņēmumu komandas.

    Reklāma

    • “Nonstopcoin” – pirmā pasaulē ātra un vienkārša kriptētās valūtas, piemēram, “Bitcoin” vai “Altcoin”, apmaiņas platforma, kur nav nepieciešams reģistrēties. Tā piedāvā vienmēr labākos valūtas maiņas kursus.
    • “Stalky” – interneta vietne, kur iespējams atrast visu informāciju, kas ir pieejama internetā, par konkrētu personu. Sistēma izmanto gan maksas, gan bezmaksas, gan lokālos, gan starptautiskos resursus. Prototipa stadijā, lai saņemtu rezultāti nepieciešams ievadīt tikai personas vārdu un uzvārdu. Šī komanda saņēma Rietumu Bankas sarūpētu balvu – ielūgumus uz lielāko reģionā un Rīgā notiekošo Starptautisko E-komercijas forumu eCom21.
    • “BidOnMe” – interneta vietne, kas saņemt labāko piedāvājumu no apdrošinātājiem un apdrošinātājiem tiešsaitē cīnīties par jauniem klientiem.
    • “CardOn” – web platforma un mobilā lietotne, kas ļauj vecākiem kontrolēt ar bankas karti veiktos bērna maksājumus un pirkumus. Bērniem tiek radīta iespēja spēles formātā veidot motivācijas programmas, lai iemācītu operēt ar savām finansēm. Piemēram, nopelnot konkrētu punktu skaitu, var tikt pie kāda sen kārota bonusa. Šī komanda saņēma balvu no ‘Twino’ – braucienu uz vienu no lielākajiem Eiropas jaunuzņēmumu pasākumiem Slush.
    • “DigiBond” – Instruments, ar kura palīdzību jebkuru digitālā formā esošu vērtību iespējams padarīt likvīdu un nodot lietošanā vai pārdot citiem. Piemēram, Kickstarter kampaņā rezervētu priekšmetu.
    • “Bucket” – digitāla apdrošināšanas platforma suņu saimniekiem, kas palīdz atrast piemērotu risinājumu, lai apdrošinātu savu mīluli. Komanda ieguva iespēju apmeklēt lielāko Latvijas Digitālo Festivālu “Digital Freedom Festival”.

    Galveno balvu no ‘Bitfury’, 3 000 eiro bitkoina valūtas ekvivalentā, sava biznesa uzsākšanai saņēma “CardOn” komanda. Papildus visas komandas tika pie iespējas apmeklēt “Digital Freedom Festival” ietvaros rīkotas meistarklases.

    “Visas komandas ir parādījušas milzīgu progresu no piektdienas vakara līdz svētdienai. Kā pasākuma rīkotāji, mēs “Startin.LV” esam ļoti apmierināti ar pasākuma rezultātiem un tagad sekosim līdzi komandu progersam, kā arī palīdzēsim nākamajos posmos. Vēlos atzīmēt, ka ļoti svarīga loma komandu izdarītajam progresam bija darbam ar spēcīgiem mentoriem, kas palīdzēja visām komandām ātri saprast savu nišu nozarē un atrast reālo ieejas ceļu tirgū. Jāpasaka, ka par jaunuzņēmumu nākotnes dzīvotspēju liecina tas, ka dažas komandas jau vakar saņēma pirmos sadarbības un investīciju piedāvājumus”, komentē Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētāja, Jekaterina Novicka.

    Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija “Startin.LV” jaunām komandām novēla veiksmi, izturību un neatlaidību savu mērķu sasniegšanai. Savukārt “Startup Slalom” komanda jau sāk gatavoties jaunam hakatonam, kas notiks 2017. gada februārī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma