Web Analytics
More
    Reklāma

    Novembra loģiskās domāšanas izaicinājums skolēniem – Bebr[a]s

    Jaunākie raksti

    No 17. līdz 23. novembrim Latvijas 5.-12.klašu skolēni piedalīsies starptautiskajā informātikas un algoritmiskās domāšanas konkursā Bebr[a]s. Katru gadu konkursā piedalās ap 1.3 miljoniem jauniešu no 49 valstīm. Līdz šim konkursam reģistrējušies jau vairāk nekā 6000 skolēnu no visas Latvijas un paredzams, ka kopējais mūsu valsts pārstāvju skaits pārsniegs 8 tūkstošus.

    Konkurss ir īpašs, jo, lai atrisinātu uzdevumus, nav nepieciešamas specifiskas informātikas zināšanas. Visu uzdevumu pamatā ir loģiskā un algoritmiskā domāšana – tie ir veidoti kā saistoši izaicinājumi un formulēti ikvienam saprotamā valodā.

    Reklāma

    “Daudzi jaunieši domā, ka informātika ir sarežģīta vai garlaicīga un pārāk ātri sevi “noraksta”, uzskatot, ka viņi ar šādiem izaicinājumiem nespēs tikt galā. Īpaši žēl, ka meitenes bieži pakļaujas stereotipiem un domā, ka viņas nav pietiekami spējīgas, lai studētu datorzinības. Ar konkursa “Bebr[a]s” palīdzību mēs gribam ikvienam skolēnam parādīt, ka tā nav taisnība – algoritmiskā domāšana ir pamatā dažādu aizraujošu ikdienas problēmu risinājumiem un ar tām var tikt galā katrs”, saka IT uzņēmuma VISMA pārstāve Laura Brīvība.

    Šis ir pirmais gads, kad konkursā iespējams piedalīties ne tikai kopā ar visu klasi skolotāja vadībā, bet arī individuāli. Skolēni var reģistrēties konkursa mājas lapā www.visma.lv/bebrs un pildīt uzdevumus sev ērtā laikā no 17. līdz 23.novembrim. Uzvarētājus noteiks konkursa klātienes kārtā 21.janvārī, RTU Inženierzinātņu vidusskolā.

    Konkursa ideja pieder Viļņas Universitātes profesorei Valentīnai Dagienei, kas joprojām organizē Bebr[a]s Lietuvā, kā arī ir tā valdes locekle. Doma par konkursu, kas jauniešus interesantā vietā iepazīstina ar informātiku, patika arī citu valstu pārstāvjiem un nu Bebr[a]s izaicina bērnu prātus jau 49 valstīs.

    Latvijā pirmais Ber[a]s konkurss notika 2005.gadā, bet kopš 2016.gada tā organizēšanu ir uzņēmušies IT uzņēmumu grupa VISMA. Pieteikt dalību, kā arī uzzināt vairāk iespējams Bebr[a]s mājaslapā: www.visma.lv/bebrs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    14.11.2016 12:18

    Tas tak sen ir zināms, ka meitenes programmētājas nav ne īsti programmētājas, ne īsti meitenes :D

    aste
    14.11.2016 13:46
    Reply to  KKTK

    Tu tikai nedir$
    Paskatītos uz manu sievu – nobeigtos aiz skaudības :p Un laikam arī programmētāja laba, jo tajā vietā šādus tādus netur.

    Krotow
    14.11.2016 14:21
    Reply to  aste

    Programmētāja vai analītiķe? Ir tiesa, ka IT nozarē sieviešu kļūst arvien vairāk un ne tikai no krokodilu pasugas. Taču programmētājas viņas ir reti. Biežāk kā analītiķes, testētājas un visāda kalibra priekšnieces.

    Reklāma