Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube uzsāk straumēt HDR video

    Jaunākie raksti

    Labas ziņas jaunu televizoru īpašniekiem – YouTube serviss ir uzsācis straumēt High Dynamic Range (HDR) video. Google tikko oficiāli izziņojusi YouTube HDR atbalstu, kas ļaus saderīgu televizoru un monitoru īpašniekiem baudīt attēlu ar uzlabotu krāsu gammu un kontrastu.

    Sākotnējo HDR ieviesa vairāki televizoru ražotāji, nesen pie atjauninājuma ar HDR atbalstu tika arī Chromecast Ultra un PlayStation 4. High Dynamic Range video neizmaina pikseļu skaitu, bet gan spēj no esošās pikseļu skaita izspiest plašāku attēla informāciju, pietuvinot to cilvēka acs un smadzeņu spējām sabalansēt ļoti gaišus un ļoti tumšus laukumus.

    Reklāma

    YouTube jau sagatavojusi pieklājīgu skaitu ar HDR video, kas tapuši sadarbībā ar vairākām YouTube zvaigznēm – MysteryGuitarMan, Jacob& Katie Schwarz un Abandon Visuals. No šodienas jebkurš YouTube izmantotājs var ielādēt savā YouTube kanālā HDR video. Drīzumā visi saderīgie 2016. gada Samsung SUHD un UHD televizoru modeļi arī saņems nepieciešamos atjauninājumus HDR video baudīšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    10.11.2016 13:55

    Hei, es te kko nesaprotu, vai kā? :D

    Tie teļuki ieviesuši HDR parādīšanu, bet ar to nepietiek, pašam materiālam tomēr vajag būt kontrastainam? Tad jau sanāk ka tās tēvēkastes neko nav ieviesušas, un HDR materiālu var palaist arī parasta TV.. un izbaudīt kontrastainu bildi…

    10.11.2016 14:52
    Reply to  Aldis

    TV kastē vajag fizisku tehnoloģiju HDR parādīšanai. Atjauninās softu, Youtube app un aizies.

    Lapsinieks
    10.11.2016 16:25
    Reply to  Artis Abols

    nē, nevajag. tur rādīs to, kādu signālu padosi. tehnoloģija varētu būt bildes dinamiskā diapazona mākslīgai palašināšanai – gaišākās vietas padarīt tumšākas, tumšās gaišākas – ja vien tur ir detaļas.

    x
    10.11.2016 14:34

    bildē pa kreisi ir tupo nogriezts kontrasts/piesātinājums, bet pa labi debesis izskatās tikpat slikti, kā kreisajā pusē. kautkas tajā piemērā neaļo.

    HDR jēga ir sakombinējot vairākus kadrus, uzzīmēt gan gaišās, gan tumšās vietas kontrastainā sižetā, nevis vienkārši uzgriezt košākas krāsas.

    10.11.2016 14:55
    Reply to  x

    Tev ir HDR monitors, ka vari tā tik pārliecināti lamāties?

    Manuprāt cilvēkiem ir tieksme jaukt pareizu, smuki izveidotu HDR ar pārspīlētu, kas izskatās pēc Disneja grāmatas kad esi saēdies halucinogēnās sēnes.

    x
    10.11.2016 19:15
    Reply to  Artis Abols

    kas ir HDR? mēģinājums iegūt smukāku bildi, jo filma un sensors nav spējīgi vienlaicīgi reģistrēt gaismas un ēnu tālākos galus. Piemēram, bilde kurā rieta debesis un cilvēks/ēka utt. Pilna krāsu palete būs vai nu debesīm ar siluetu priekšplānā, vai blāvas, izdegušas debesis ar daudzmaz detalizētām krāsām priekšplāna objektam. HDR no vairākiem kadriem, kas veltīti atsevišķi fonam un priekšplānam, savāc kopā vienu kadru, apvienojot fona un priekšplāna krāsas.

    Vai tādam attēlam vajag speciālu moni/tv? Nē, palasot, ir saprotams ka tas ir kārtējais veikalings. HDR TV ir definēts kā TV ar lielāku kontrastu un vairāk krāsām, kā parastajam. Jums trūkst kontrasta vai krāsu parastajā TV? Un te jau parādās pretruna – vai manis minētā HDR attēlošanai svarīgāks apstrādāts attēls vai tagadējo TV nespēja uzgriezt kontrastu un parādīt krāsas?

    Ne jau ka esmu HDR fans, pat otrādi. Vienkārši vajag domāt līdzi tam, kas ir rakstīts.

    Lapsinieks
    10.11.2016 16:20
    Reply to  x

    hdr jēga ir parādīt augstu dinamisko diapazonu. veids, kā to izdarīt – nav svarīgs. no dažādi eksponētiem kadriem var uztaisīt sūdīgu hdr un no raw izvilkt labu. un otrādi. gaumes un saprašanas cilvēkiem mēdz ļoti atšķirties.

    10.11.2016 16:04

    Nu, kas nāk prātā – aptuveni šitāds variants… :)
    comment image

    Kaspars
    10.11.2016 17:12

    Viss jau būtu labi, ja vien mārketinga speci nebūtu sajaukuši katastrofālu kontrasta neesamību ar HDR. Lai man parāda, kurš monitors ir tik pelēks kā tajā bildē pa kreisi?! Tas vispār nav HDR paraugs..

    Džonijs
    10.11.2016 20:23

    Ei, džedaji, varbūt nevajag censties paspīdēt ar savu gudrību visur un vienmēr, arī lietās par ko nav pilnīgi nekādas saprašanas:)
    HDR video tiek filmēts ar speciālām kamerām un padots kā speciāla standarta signāls. Lai to attēlotu vajag TV vai monitoru, kas atbalsta HDR standartu.
    Punkts.
    Ir tik grūti painteresēties pirms izteikties par tēmu bez sapratnes?

    x
    10.11.2016 23:17
    Reply to  Džonijs

    nu, saprotams, ka ar speciālām, jo standarta sensors vienkārši nespēj nofilmēt tik plašu DD kā redz cilvēka acs.
    varbūt fočējot esi ievērojis, meistar Joda )

    Kaspars
    11.11.2016 13:08
    Reply to  Džonijs

    Nu ļoti speciālām kamerām, mans consūmeru Canon fočiks arī to HDR Video var, un nekāds speciāls signāls tur nav, parasts .MOV fails…

    Lapsinieks
    11.11.2016 14:00

    Tagad visi rūpīgi izstudē šo – lai nav jāraksta muļķības – ieskaitot Arta “TV kastē vajag fizisku tehnoloģiju HDR parādīšanai. Atjauninās softu, Youtube app un aizies.” http://www.trustedreviews.com/opinions/hdr-tv-high-dynamic-television-explained

    Reklāma