Web Analytics
More
    Reklāma

    LG parāda Android viedtālruņu ražotāja skarbo ikdienu

    Jaunākie raksti

    Viens no lielākajiem viedtālruņu ražotājiem LG ir pārorientējies uz viedtālruņu komponenšu izgatavošanu Apple un Samsung, jo pašiem ar viedtālruņu tirgus iekarošanu nav veicies pēdējos gados. LG Electronics viedtālruņu divīzijas pēdējo trīs mēnešu laikā cietusi 382 miljonu dolāru zaudējumus, turklāt tie nav pirmie zaudējumu.

    LG Electronics viedtālruņu divīzija cietusi zaudējumus pusotru gadu (sešus ceturkšņus pēc kārtas), kas varētu būt bijis viens no iemesliem uzņēmuma iziešanai no Latvijas viedtālruņu tirgus. Neveiksmīgs izrādījies jau LG G4 modelis, tam sekojis vēl neveiksmīgāks LG G5 modulārais viedtālrunis. LG nācās atzīt, ka flagmaņu veidošana un ražošana ir ļoti riskanta.

    Reklāma

    LG G5 izstrāde un ražošana bijusi pārāk dārga, uzņēmums norāda, ka varbūt nedaudz pārsteidzies ar LG G5 tipa modulārā viedtālruņa izlaišanu tirgū – pircēji tam vienkārši neesot bijuši gatavi. Ar pievienojamo moduļu tirdzniecību neesot aizrāvušies LG sadarbības partneri un veikali.

    Analītiķi uzskata, ka Apple ir vienīgais viedtālruņu ražotājs pasaulē, kas spēj pelnīt. Apple tiek piedēvēta pat 103% peļņas daļa no visa viedtālruņu tirgus, jo daudzi Android ražotāji uzrāda tikai zaudējumus. Protams, salīdzinoši nelielu peļņu uzrāda Samsung un Huawei, tomēr tiek lēsts, ka pārsvarā Android ražotāji spēj knapi izdzīvot. Te jāpiebilst, ka 2013. gadā LG bija ceturtais lielākais viedtālruņu ražotājs pasaulē aiz Samsung, Apple un Huawei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    07.11.2016 10:20

    Analītiķi uzskata, ka Apple ir vienīgais viedtālruņu ražotājs pasaulē, kas spēj pelnīt…

    šī divus gadus vecā ziņa… atkārtošana – zināšanu māmuļa? Ķīnas kompānijām nav jāuzrāda finanšu dati un un tās to arī nedara. Un vai pie pēdējo divu gadu apple pamatīgā krituma šodien būtu tādi paši dati? Un note7 dizāstera? Par ko ir šis raksts? 300 miljoni – kapeikas. LG vispār pārtrauc ražot? Daudz interesantāks fakts no tā paša avota – Forbes, ka samsungam šmuce arī ar veļas mašīnām – no āmurikas jāatsauc 3 miljoni veļas mašīnas. Tās tev nav maziņas kastītes… :D Samsungs iet pa skuju taku? (skaidrs, ka LG neviens pat nepamanīs aizejam…)

    zuu
    07.11.2016 10:44
    Reply to  Lapsinieks

    Pats jautrākais samsung sāgā ar veļasmašīnām ir tas, ka tām arī esot risks aizdegties vai eksplodēt! :D

    Krotow
    07.11.2016 15:15
    Reply to  zuu

    Manējā samsungniece vēl nedeg… tiesa tai rit jau desmitais gads. Paldies par info, zināšu, ko neņemt, kad pienāks laiks šo atjaunot.

    x
    07.11.2016 11:23

    >Analītiķi uzskata, ka Apple ir vienīgais viedtālruņu ražotājs pasaulē, kas spēj pelnīt.

    Vai tas nozīmē, ka viedo trubu ražošana (izņemot iDongle) tiek subsidēta no citu segmentu peļņas?
    Tad jau vēl gads, nu max divi, un atgriezīsimies pie podziņtrubām hi hi hi

    Lapsinieks
    07.11.2016 11:30
    Reply to  x

    tas nozīmē to, ka par vairāk kā 60% pasaules tirgus daļu (ķīnas ražotāji) peļņas/zaudējumu aprēķiniem mēs NEKO nezinām.

    Jurģis Spulenieks
    07.11.2016 11:45

    Mani pēdējie 4 telefoni ir bijiši LG, esmu ļoti bēdīgs,ka viņi iziet no baltijas tirgus,jo visi telefoni ir bijušu inovatīvi savam laikam. Laikam,lai būtu peļņa visu vajadzēja aizgūt no ābola kā to dara samsung vai Huawei,bet tad nezinu vai būtu izvēlējies LG

    Lapsinieks
    07.11.2016 11:55

    B*** &^&%%$ cik var to sviestu dzīt par visa aizgūšanu. Pats tam tici?

    digitalk
    07.11.2016 15:09
    Reply to  Lapsinieks

    cilvēks, visticamāk, katru dienu aizgūtnēm tura rokā mausi nezinot par Xerox Lab.

    Krotow
    07.11.2016 15:13
    Reply to  digitalk

    Diez vai viņam būtu pienākums to zināt. Tāpat, kā diez vai lielākā daļa civilizācijas spēs nosaukt telefona un auto izgudrotāju vārdus. Cita lieta, ka būt izglītotam ir potenciāla vērtība.

    digitalk
    07.11.2016 15:26
    Reply to  Krotow

    protams, ka nav pienākums zināt, ka šoferis no sprancūžu valodas nozīmē kurinātājs (nu vismaz man tā atmiņā palicis :)

    runa bija par ‘aizgūšanu’ – it kā tā visu laiku nebūtu noticis.
    špikot no labākajiem un varbūt uztaisīt pat labāk, kas tur slikts?

    ps. es mēģināju pajokot ar vārdu spēli aizgūt-aizgūtnēm…

    digitalk
    07.11.2016 15:37
    Reply to  Krotow

    > lielākā daļa civilizācijas spēs nosaukt telefona un auto izgudrotāju vārdus

    pps. Cialkovskis gandrīz = GPS :)

    oldschool zerolemon fan
    07.11.2016 21:35

    LG taktika nav saprotama… (kaut vai nepiedāvājot V20 Eiropas tirgum). Nevar saprast viņiem tur tiešam ir kaut kādi dīvaiņi pie “svirām”, kas neizprot reālo situāciju un to, ko grib tauta vai arī viņi vienkārši ir lēni kā gliemeži savā stratēģijā. LG G4 ir pat ļoti labs modelis, ja neskaita vienu lielu BET – kļūme “dzelžu” līmenī – tā sauktais “bootloop”, kas parādās aptuveni pēc pusgada-gada lietošanas. Ne jau visiem, bet daudziem. Pilni forumi ar šo problēmu, LG neliekas ne traucēti. Skaidrs, ka te vajadzēja atsaukt visus telefonus kā to izdarīja samsung. Kļūme izpaužās tajā, ka pie noslodzes telefons uzkarst un ar laiku atnāk vaļā lodējumu vietas un kaut kas tur saiet dēlī, līdz ar ko telefons normāli vairs nestartējas. LG G5 – pilnīgs kaka… baterija it kā izņemama, bet tai pat laikā reāli nomainīt uz lielāku trešās puses ražotāja bateriju nav paredzēts. Galīgi garām. Toties skaļrunis labs. LG V10 – samērā labs modelis, bet atkal viens BET – skaļruņa kvalitāte ir ļoti slikta, kā arī forumos var lasīt, ka ir problēmas ar bootloop. Eirpoas tirgū ar lielu laika nobīdi it kā šis modelis tika (tiek) piedāvāts, bet ar samazinātu ROM apjomu. Ja normālām valstīm ir 64GB, tad Eiropai, ko LG… Read more »

    Lapsinieks
    08.11.2016 10:44

    jau sen ir izdomātas zāles ar ko ārstēt cilvēkus, kas nespēj pielāgoties sabiedrības interesēm.

    Reklāma