Web Analytics
More
    Reklāma

    Alphabet atdala pašbraucošo automašīnu biznesu, grasās uzņemt apgriezienus

    Jaunākie raksti

    Google mātesuzņēmums Alphabet ir uzsācis atdalīt pašbraucošo mašīnu projektu no eksperimentālās X divīzijas, tādējādi uzsverot šīs jomas svarīgumu. Pašbraucošās automašīnas drīzumā iegūs paši savu biznesa novirzienu ar atdalītu finansējumu, tehnoloģiju izstrādi un mārketingu.

    Šis ir pirmais signāls, ka Alphabet grasās uzsākt komerciālu pašbraucošu automašīnu darbību. Tiek norādīts, ka mašīnas nebūs pabeigtas vēl vismaz pāris gadus, bet tehnoloģiju eksperti pagaidām uzskata, ka pašbraucošas automašīnas nebūs gatavas doties ielās vēl vismaz piecus līdz desmit gadus.

    Reklāma

    Alphabet plānos ir uzsākt sadarbību ar autoražotājiem, piedāvājot jau gatavu programmatūru pašbraucošu automašīnu darbības nodrošināšanai. Visticamāk, Alphabet nekad neražos savas mašīnas, kas ir tikai loģisks solis. Tieši šo pašu ceļu iet Apple, lai arī no Apple neviens oficiāls vārds par automašīnām nav dzirdēts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    28.10.2016 11:48

    Šī tehnoloģija manā skatījumā ir vairāk noderīga sabiedriskajam transportam, nevis privātajam auto, kas sniedz braukšanas prieku.
    Daudzkur pasaulē jau ir bezpilota metro, vilcieni, un cits sabiedriskais transports. Piemēram, Rīgas satiksme varētu ieekonomēt baisu naudu, ja autobusi pēkšņi sāktu braukt paši.

    x
    28.10.2016 12:03
    Reply to  Skābene

    cik tās šoferu algas tur veido….lūk, ja Bemhena un RS valdes vietā noliktu xiaomi telefonu, rezultāti pat uzlabotos, bet izmaksas – saruktu neizmērojami.

    Skābene
    28.10.2016 14:04
    Reply to  x

    Nu nesaki vis, par ieekonomēto varētu mierīgi 10kāršot vadības algas! :)
    Piemēram, BalticTaxi varētu naudu ar lāpstām grābt, ja nebūtu algas jāmaksā!

    Artis Markots
    28.10.2016 13:54
    Reply to  Skābene

    Braukšanas prieks ir labi ja 10% laika – pārējais neatgriezeniski zaudēts dārgais laiks. Es labprāt mašīnā darītu ko lietderīgāku kā grozīt stūri. Prieks ir izbraukt pa ainavisku ceļu vai trasi, bet cik daudz laika mēs to darām?

    Lapsinieks
    28.10.2016 14:03
    Reply to  Artis Markots

    tālab vajag censties iekārtot savu dzīvi tā, lai pēc iespējas mazāk būtu pa tukšo jābraukā – piemēram, dzīvo vienā pilsētas malā, bet darbs – otrā.

    Skābene
    31.10.2016 16:11
    Reply to  Artis Markots

    Es jau gaidu pirmo sniegu, kad varēs vakarpusē bezjēdzīgi tērēt laiku un griezt saulītes pa stāvlaukumu! Šausmīgi nepraktiski izmantots laiks, bet vismaz mājās atnāc smaidīgs, ja vien nenoloki kaut ko pret apmali! :)

    Reklāma