Web Analytics
More
    Reklāma

    Cyanogen atsakās no pašu veidotas operētājsistēmas, pievērsīsies modulāras OS izveidei

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen izskanēja ziņa, ka Cyanogen vadītājs Kirts Makmāsters (Kirt McMaster) atkāpies no amata, jo nav spējis sasniegt iecerēto – atraut Android operētājsistēmu no ciešajām Google skavām. Makmāsters vienmēr vēlējies izveidot Android alternatīvu, kas neciestu no Google vēlmes nopelnīt.

    Cyanogen vienlaikus izziņojis jaunu ideju – Cyanogen Modular OS, kas vēl arvien centīsies padarīt Android par īsteni atvērtu operētājsistēmu, vienlaikus atvieglojot operētājsistēmas uzstādīšanu dažādās viedierīcēs. Pagaidām nav skaidri pateikts, kā tas izpaudīsies. Tāpat tikšot papildus strādāts pie operētājsistēmas drošības.

    Reklāma

    Cyanogen paziņojums nāk laikā, kad Google ir uzsākusi atgūt kontroli pār Android operētājsistēmu ar Google Pixel viedtālruņiem. Pixel sērija iegūs vairākas Android operētājsistēmas iespējas, kas nav pieejamas citiem ražotājiem, tās pat nenonāks Nexus viedtālruņos. Pixel viedtālruņu īpašnieki saņems neierobežotu vietu Google Photos mākoņservisā, lai glabātu uzņemtos fotoattēlus sākotnējā kvalitātē.

    Abi Pixel viedtālruņi saņēmuši nevienam citam nepieejamu Android palaidēju (launcher), kā arī Google Assistant, kas vismaz sākotnēji nebūs pieejams pat esošajiem Nexus lietotājiem. Vizuāli Pixel viedtālruņi saņems pāris zilganus akcentu saskarnē, kas nav daļa no Android 7.1 Nougat operētājsistēmas. Viedtālruņos ir iebūvēts Aqstic audio kodeks, kas nodrošina 192kHz/24bit mūzikas datņu atskaņošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    12.10.2016 09:33

    “saņems pāris zilganus akcentu saskarnē” – eto čo, kaut kas minoritātēm?

    digitalk
    12.10.2016 09:55
    Reply to  Lapsinieks

    tiem vajag izpurgāto gandrīz varavīksni. tāpat kā vārdu ‘gay’ – sacūko visu, kam pieskaras.

    Reklāma