Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks – es uz Marsu baidītos doties

    Jaunākie raksti

    Īlons Masks pagājušajā nedēļā izziņoja SpaceX Interplanetary Transport System jeb plānu sākot ar 2018. gadu uz Marsu nogādāt kravas, lai 2024. gadā turp dotos pirmie cilvēki. SpaceX Interplanetary Transport System mērķis ir nodrošināt lētus kosmiskos lidojumus, kas vienam pasažierim izmaksātu 100 000 līdz 200 000 dolārus.

    Intervijas laikā SpaceX vadītājs Masks atzinis, ka pats uz Marsu doties negrasās. Masks intervijas laikā teicis, ka nav pārliecināts par došanos uz Marsu, jo iespējamība, ka misija neizdodas un mirst visi ceļotāji, esot pārāk liela. Īpaši bīstami būs pirmie lidojumi, jo nav zināms, kā cilvēkus ilgtermiņā ietekmēs atrašanās uz Marsa.

    Reklāma

    Sagaidāms, ka pirmais cilvēku lidojums uz Marsu būtu dārgs – ap 10 miljoniem dolāru no ceļotāja. Laika gaitā ceļojuma izmaksām būtu jākrītas līdz 100 tūkstošiem dolāru. Masks norāda, ka uz Marsu nāksies sūtīt milzīgus kravu apjomus, to varēs paveikt ar uzlabotu Falcon 9 nesējraķeti. Masks uzsvēris, ka Marsa kolonizatori spētu sevi nodrošināt ar visu nepieciešamo jau šajā gadsimtā. SpaceX plāno jau 2018. gadā uzsākt sūtīt kravas kuģus Drago uz Marsu, kas nogādātu visu nepieciešamo cilvēku misijai 2024. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis Markots
    03.10.2016 10:13

    Ja nevar neko prātīgu uzrkasīt, labāk vispār nerakstīt! Nekas no tā, kas te rakstīts, neatbilst tam, kas patiesībā tika teikts :(

    03.10.2016 10:25
    Reply to  Artis Markots

    Un kas tika teikts?

    Artis Markots
    03.10.2016 10:50

    Negribu izplūst skaidrojumā… Īsumā:
    1. Kravu nogādāšanai uz Marsu ar 2018. nav nekāda sakara ar ITS – tas tika izziņots labu laiciņu atpakaļ uz izmantos Falcon9 un Drogon Red;
    2. Viņam nevis ir bail nomirt, bet gan satraucas, kas notiks ar SpaceX, ja viņš ies bojā;
    3. “Masks norāda, ka uz Marsu nāksies sūtīt milzīgus kravu apjomus, to varēs paveikt ar uzlabotu Falcon 9 nesējraķeti.” – WTF? ITS ar Falcon9 nav nekā kopīga…

    03.10.2016 11:21
    Reply to  Artis Markots

    1. kaut kā jau tās kravas ir jādabon ar kartufeļiem ēšanai un rabarberiem skābekļa iegūšanai;
    2. nu to zina tikai Īlons;
    3. UZLABOTU Falkonu “The ITS rocket will be more or less a scaled-up version of the first stage of SpaceX’s Falcon 9. ITS booster will feature 42 Raptor engines, whereas the Falcon 9 is powered by nine Merlins” (avots http://www.space.com/34210-elon-musk-unveils-spacex-mars-colony-ship.html)

    ezisxl
    04.10.2016 09:40
    Reply to  Artis Markots

    piekrītu! viņš patiešām teica, ka iemesls tam, ka viņš tagad nedoies, ir risks (ka var atmest pedāļus), bet nevis baiļu dēļ, bet gan tāpēc, ka viņš nevēlas atstāt visus savus projektus bez vadības! es saprotu, ka ir sensacionāli paķer kko no konteksta – ala Masks citus sūta uz Marsu, bet pašam bail. Viņš jau iepriekš ir izteicies, ka varētu doties, kad būs laiks pensionēties. Autoram iesaku izlasīt grāmatu par Masku, varētu šo to saprast vairāk.

    Reklāma