Web Analytics
More
    Reklāma

    Draugiem Group uzņēmums Printful atver vēl vienu ražotni ASV

    Jaunākie raksti

    Investējot pusotru miljonu dolāru un līdz nākamā gada beigām radot 100 jaunas darba vietas, Draugiem Group uzņēmums Printful atver vēl vienu drukas ražotni ASV austrumkrastā Šarlotas (Charlotte, NC) pilsētā Ziemeļkarolīnas štatā.

    “Vairāk kā 90% pasūtījumu mums nāk no ASV, tāpēc arī otru ražotni mēs atveram tur, turklāt Ziemeļkarolīnā ir senas tekstilrūpniecības tradīcijas,” stāsta Printful vadītājs Dāvis Siksnāns, piebilstot, ka kompānijas radošais darbs – programmēšana, dizains, projektu vadīšana – tomēr tiek organizēta Draugiem Group birojā Mārupē. “Mēs vienmēr gribam būt pēc iespējas tuvāk saviem klientiem, tāpēc arī atveram ražotni Šarlotā, jo šeit ir daudz mūsu klientu – mēs ietaupīsim viņu laiku un naudu, samazinot piegādes izmaksas un ātrumu par pusotru dienu,” iemeslu jaunas ražotnes izveidošanai pamato D.Siksnāns.

    Reklāma

    “Ir lieliski redzēt kā ekonomiskās saites starp Latviju un ASV turpina augt. Šis ir tikai viens piemērs cik patiesi milzīgs ir potenciāls, lai palielinātu tirdzniedzības un investīciju attiecības starp mūsu valstīm” – saka* ASV vēstniece Latvijā Nensija Baikofa Petita.

    Printful šobrīd ir arī Eiropas ražotnes vietas meklējumos. “Diemžēl mēs pagaidām nevaram atvērt pilnvērtīgu ražotni Latvijā tieši piegāžu izmaksu un termiņu dēļ. No Latvijas ir ne tikai grūti sasniegt klientus Eiropā, bet arī pašiem saņemt ražošanai nepieciešamo produkciju un iekārtu servisu,” stāsta D.Siksnāns, piebilstot, ka pastāv tomēr varbūtība, vienu no apģērbu šūšanas departamentiem izveidot arī Rīgā.

    Printful ir drukas ārpakalpojumu uzņēmums, kas nodrošina interneta veikaliem iespēju piedāvāt savus drukas produktus, neinvestējot ražošanas iekārtās. Printful integrāciju pakalpojumus izmanto tādi zināmi zīmoli kā Shopify, WooComerce, Storenvy un citi.

    Printful nodarbina 30 cilvēkus Latvijā un vairāk kā 100 ražotnē ASV, un tuvāko mēnešu laikā komanda pieaugs līdz 300 cilvēkiem. Pērnā gada Printful apgrozījums bija 8 746 186 dolāri, tādejādi padarot to par lielāko un straujāk augošo uzņēmumu Draugiem Group. Jaunajā ražotnē gada laikā tiks investēti 1,5 miljoni dolāru.

    Draugiem Group ietilpst 15 dažādi uzņēmumi, kuros strādā vairāk kā 250 darbinieki, no kuriem 100 nodarbināti ASV ražotnē Printful. Šobrīd uzņēmumu grupā ir aktuālas vairāk kā 10 vakances. Draugiem Group apgrozījums 2015.gadā ir 22 855 193 EUR, no kura 2 355 376 EUR sastāda peļņa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma