Web Analytics
More
    Reklāma

    Google, Facebook un Microsoft apvieno spēkus, lai mākslīgais intelekts nepārņemtu pasauli

    Jaunākie raksti

    Mākslīgais intelekts ir bērna autiņos, tomēr nedrīkst palaist garām mirkli, kad var sākt piepildīties neskaitāmās futūristiskās filmās parādītais – mākslīgais intelekts pārņem dažādas sistēmas, lai nodrošinātu kaut kādas savas iegribas. Parasti cieš cilvēki, jo tie nodara Zemei lielāko ļaunumu. Vēl 2014. gadā Tesla un SpaceX izveidotājs Īlons Masks norādīja, ka viņš uzskatot mākslīgo intelektu par lielāko cilvēces draudu tuvākajā simtgadē. Tas gan neliedza Maskam vēlāk ieguldīt naudu mākslīgā intelekta izpētē.

    Šobrīd pieci tehnoloģiju giganti Google DeepMind, Facebook, Microsoft, Amazon un IBM ir noslēguši vienošanos par mākslīgā intelekta izpēti un iespējamo draudu novēršanu. Uzņēmumi kopīgiem spēkiem pētīs un attīstīs ar mākslīgā intelekta izveidi saistītus jautājumus – ētiku, drošību, tehnoloģiju caurspīdīgumu, privātumu, iespējamos cilvēku aizspriedumus un bailes.

    Reklāma

    Tiek solīts, ka uzņēmumi sniegs visu informāciju par izpētes gaitu un rezultātiem, lai nodrošinātu maksimāli nesāpīgu mākslīgā intelekta ienākšanu mūsu ikdienā. Papildus tiks veikti mākslīgā intelekta pētījumi, kas varētu sekmēt veselības jomas attīstību un transporta sistēmu efektivitātes uzlabojumus. Tiks izstrādātas dažāda līmeņa apmācības programmas gan skolām, gan nozares profesionāļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bombelats
    30.09.2016 13:23

    Tas skaisti izskatās uz papīra un publiskos ziņojumos. Kā būs, kad tas skars katra partnera ambīcijas, peļņu utt., īsāk sakot, cilvēku zemākie instinkti ņems virsroku? MI būs izsprucis ārpus kontroles. ?

    nabadanga
    30.09.2016 20:26
    Reply to  bombelats

    Lai MI kaut ko apdraudētu, tas vēl ir jārada …

    Reklāma