Web Analytics
More
    Reklāma

    EuroPark Latvia un Drošas Braukšanas Skola uzsāk unikālu sociālu iniciatīvu – auto novietošanas bezmaksas apmācību

    Jaunākie raksti

    “Pērn teju divas reizes pieaudzis negadījumu skaits stāvvietās, kas apliecina būtisku problēmu – daudziem transportlīdzekļa novietošana sagādā grūtības. To redzam arī ikdienā – aptuveni 40% automašīnu stāvvietās novietotas neievērojot ceļu satiksmes un horizontālos marķējumus, piebraucot pārāk tuvu citiem vai neievērojot zīmes. Tas citiem autovadītājiem rada ne tikai stresu un grūtības, bet arī zaudējumus, ja auto tiek saskrāpēts. Lai situāciju labotu, nolēmām sākt iniciatīvu ParkoSkola,” skaidro EuroPark Latvia valdes loceklis Mārtiņš Meisītis.

    ParkoSkola ir autostāvvietu operatora EuroPark Latvija projekts, kas īstenots sadarbībā ar Drošas Braukšanas Skolu (DBS Autoskolu). Tās ietvaros regulāri notiks individuālas auto novietošanas meistarklases, ko vadīs DBS Autoskola instruktori. Pirmā nodarbība notiks 2016. gada 8. oktobrī no plkst. 10:00 līdz 14:00 EuroPark autostāvvietā Jēkaba Arkāde (Z. A. Meierovica bulvārī 8, Rīgā). Katram dalībniekam tiks veltīta individuāla nodarbība 30 minūšu garumā.

    Reklāma

    “Daudz runājam par satiksmes drošību uz ceļa, bet autostāvvietas nereti tiek nepelnīti aizmirstas. Kaut arī negadījumi un agresīvas braukšanas epizodes tajās nav tik bīstamas kā uz lielceļa, tomēr tās var būt ļoti nepatīkamas. Nereti spēkratu īpašnieki pat neapzinās problēmas, kādas rodas nepareizi un pavirši novietojot automašīnu, tāpēc ar prieku piedalāmies iniciatīvā, kas šādas situācijas mazinās,” saka DBS Autoskola direktors Jānis Vanks.

    Problēmas aktualitāti apliecina arī apdrošinātāji. Piemēram, apdrošināšanas sabiedrības Balta apkopotie dati vēsta, ka ik dienu tiek saņemti vidēji trīs pieteikumi par negadījumiem autostāvvietās. 70% negadījumu cēlonis ir sadursme ar citiem stāvvietā novietotajiem transportlīdzekļiem, bet 25% – auto bojājumi, kurus izraisa uzbraukšana uz apmalēm, betona stabiem, zīmēm u.tml. Apkopotie dati arī demonstrē, ka negadījumu skaitam autostāvvietās ir tendence pieaugt – 2015. gadā tika saņemti par 42% vairāk atlīdzības pieteikumu nekā 2014. gadā.

    “Arī Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biedrība augsti vērtē sociālās atbildības projekta “ParkoSkola” rīkotāju iniciatīvu skaidrot un apmācīt autovadītājus par drošas braukšanas un auto novietošanas jautājumiem autostāvvietās. Kā pirms dažiem gadiem liecināja Rīgas domes Satiksmes departamenta satiksmes organizācijas nodaļas statistika, 15% no ceļu satiksmes negadījumiem (CSNg) notiek tieši autostāvvietās. Šī iemesla dēļ arī LTAB vairākkārt ir pievērsis sabiedrības uzmanību satiksmes organizācijas jautājumiem autostāvvietās, un varam būt gandarīti, ka mūsu iniciatīva ir sekmējusi satiksmi regulējošo ceļazīmju uzstādīšanu lielāko Rīgas tirdzniecības centru stāvvietās,” komentē LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins. LTAB apkopotie dati liecina, ka tirdzniecības centru autostāvvietās, uz kuru piebraucamajiem ceļiem ir uzstādītas ceļa zīmes, kas nosaka braukšanas priekšrocības, notikušo CSNg skaits ir 9 – 10 reizes mazāks, nekā tajās autostāvvietās, kur šādas ceļa zīmes nav uzstādītas. J.Abāšins tāpat norāda, ka autovadītājiem ir jāprot braukt arī bez satiksmi regulējošajām zīmēm un jāatceras labās rokas likums, un zīmes “dzīvojamā zona” darbības zonā noteiktie braukšanas noteikumi.

    Pieteikšanās uz pirmo nodarbību 8. oktobrī – rakstot uz piesakos@parkoskola.lv vai ParkoSkola Facebook lapā līdz 6. oktobrim.  Piesakoties jānorāda vārds, uzvārds, auto numurs, braukšanas pieredzes ilgums, kā arī jāmin, kurš auto novietošanas veids sagādā lielākās grūtības. Reģistrācija apmācībai tiks apstiprināta ar atbildes ziņu vai e-pastu, kurā būs norādīts precīzs nodarbības laiks un vieta. Piedalīties individuālajās apmācībās DBS Autoskolas instruktoru vadībā varēs, izmantojot savu personīgo transportlīdzekli. Nodarbības, kā arī autostāvvieta uz apmācību laiku tiek nodrošināta bez maksas.  Nākamā apmācība norisināsies 22. oktobrī, savukārt informācija par tālāko apmācību grafiku būs atrodama gan mājas lapā, gan ParkoSkola Facebook lapā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    28.09.2016 16:39

    Nezināju, ka tas rīkļurāvēju kantoris pieder Linstow!

    x
    28.09.2016 18:06

    Labāk rīkotu bezmaksas novietošanas kursus :)

    Skābene
    29.09.2016 08:52

    Labāk būtu savilkuši tās līnijas mazliet platāk, citādi domāšana kā mūsdienu lidsabiedrībām, ka tik vairāk krēslus saspiest salonā, tas nekas, ka pasažieriem nav kur kājas likt, kaut vai lai aiz ausīm bāž! Nez kādēļ ģimenes auto stāvvietās visi māk parkoties, bet šaurajās stāvvietās, īsti pat nevar durvis līdz galam atvērt! Tad nu arī liekās pa 2 vietām, lai var dirvis attaisīt un izcelt sīko ar visu bērna krēsliņu!

    digitalk
    29.09.2016 09:32
    Reply to  Skābene

    tur tak ir pieņemtie arhitektūras un būvniecības standarti, ne jau paši izdomājuši :-/

    Andish Gonzalez
    29.09.2016 10:39

    Ļoti labi!
    Ceru, ka tiks arī apmeklēts kuplā skaitā, jo tādu kas neprot novietot auto ir ļoooooooooti daudz!
    Vēl tuvākajā nākotnē būtu jāsarīko pagriezienu rādītāju ieslēgšanas kursi.. reāli noderīga štelle būtu ļoti daudziem!!!

    KKTK
    29.09.2016 10:46

    Vai tur iemācīs ATMEST to bezjēdzīgo, lēno un laukos populāro parkošanos atpakaļgaitā?

    x
    29.09.2016 11:07
    Reply to  KKTK

    vai noparkoties gareniski pret ielas malu vietā, kas pietiekama vienam auto, ir ērtāk atpakaļgaitā vai tomēr priekšgaitā?

    priekšgaitā 10min. parasti stumdās tie, kuri vēl nav apguvuši parkošanos atpakaļgaitā 30sek. laikā, jo iegriezt purnu kā pēdējo no ielas ir ātrāk, nekā veikt 8 frikcijas, sākot ar priekšgalu.

    ne jau dziesmā ir vaina, bet izpildītājos :)

    29.09.2016 11:15
    Reply to  KKTK

    Kas tad tas par tekstu? Labāk iemācīties un ātri parkoties atpakaļgaitā.

    KKTK
    29.09.2016 11:32

    Oi, neuzrakstīju, ka tur doma bija par perpendikulāro parkošanos.

    Casimirado Baril Faris Loupe
    30.09.2016 00:00

    Sveiki
    Es piedāvāt aizdevumus visiem tiem, patiesi un godīgi nepieciešama nauda. Jums ir nepieciešama nauda projektam? samaksāt savus parādus? vai jebkurai citai vajadzībai vai citās situācijās? Es varu piešķirt jums aizdevumu naudas ir 5% procentus, ja Jums ir nopietni un spēj maksāt.
    E-pasts: angelbaudoin4@gmail.com/ loupebaril@gmail.com

    Reklāma