Web Analytics
More
    Reklāma

    Riga TechGirls kustība aicina uz otro meet-up pasākumu!

    Jaunākie raksti

    Ceturtdien, 29. septembrī koprades telpā The Mill norisināsies otrais Riga TechGirls meet-up, kura mērķis ir iedvesmot meitenes darboties IT sfērā un dalīties pieredzē par darbu tehnoloģiju jomā. Šoreiz būs 3 spēcīgi runātāji no dažādiem IT sfēru uzņēmumiem.

    #1: Daina Gailiusaite: Meitene IT jomā. Kā lauzt stereotipus un aizspriedumus?

    Līdz 2022. gadam IT un inženierzinātnes jomā trūks 16 000 darbinieku, un tā ir tikai Latvijas statistika. Tomēr vēl skumjākas ziņas tiek nodotas OECD atskaitē par dzimuma līdztiesību, kas aplēš, ka mazāk kā 1 no 20 meitenēm apsver iespēju veidot karjeru STEM (science, technology, engineering, and mathematics) = ZTIM? (zinātnes, tehnoloģiju, inžrenierzinātnes un matemātikas jomā). Tele2 Shared Service Center is veicis izpēti starp 8. klases skolēniem Rīgā, ar mērķi noskaidrot jauniešu attieksmi pret IT un kā to var mainīt. Izpētes rezultāti ir šokējoši, tādēļ aicinām pievienoties prezentācijai meet-up pasākumā un būt pirmajiem, kas uzzina šo situāciju un piedalīties tās izaicināšanā!

    Reklāma

    #2: Dmitry Lebedev: Pratiski invoācijas apgūšanas piemēri: ko var mācīties no veiksmēm un neveiksmēm.

    Kas ir inovācijas? Vai tas ir kaut kas, kas saistīts ar dzimumu? Vai inovācijas ir saistītas ar Tehnoloģijām? Vai inovācijām vienmēr jābūt zinātniski pamatotām? Kad jāļauj vaļa radošumam un kad jāturās pie tā, ko mēs zinām vislabāk? Ja apskatām 10-20-30 izcilākos inovatorus, 90 vai pat 95% būs vīrieši no Tehnoloģiju jomas. Dmitrijs piedāvā uz inovāciju raudzīties no cita skatupunkta, uzzināt par inovācijām, kas nav Hi-Tech, kā “sektoru diagramma” izglāba tūkstošiem dzīvību un ka pārmērīga inovativitāte var nogalināt.

    #3: Edīte Millere: Kādēļ nevajadzētu zvanīt IT atbalsta dienestam katru reizi, kad kaut kas nestrādā!

    Īss stāsts par to kā kāds, kas nāk no sociālās antropoloģijas un izglītības jomas, bez digitālām iemaņām, attopas esot IT biznesa konsultants Ganā un šobrīd strādā pie tā, lai digitālās prasmes būtu pieejamas visiem Latvijā, kas nekad nebūtu pat iedomājušies, ka mācīsies programmēšanu vai datu analītiku.

    14372063_1790766717874108_1204337947359975518_o

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    26.09.2016 19:50

    smieklīgi. sievietes ar ekzakto zinātņu domāšanu nesaskaras ar problēmām izkarot sev vietu zem IT saulītes. es te varētu trīs personīgus piemērus nosaukt.
    [parausta plecus] bet varbūt vajag tādus iedrošinošus pasākumus.

    Reklāma