Web Analytics
More
    Reklāma

    Google vēlas ar spēku parādīt citiem ražotājiem vēlamo Android izskatu

    Jaunākie raksti

    Google ir programmatūras izstrādātājs, bet ar viedierīču ražošanu un pasūtīšanu iepriekš veicies vāji. Android operētājsistēma darbina vismaz 80% pasaulē aktīvo viedtālruņu, tomēr Google ražotie viedtālruņi varētu sastādīt knapu 1% no tiem.

    4. oktobrī Google izlaidīs jaunus “Made by Google” viedtālruņus ar vairākām jaunām un unikālām Android iezīmēm. Google nevienam citam ražotājam nepiedāvās vairākas jaunās Pixel viedtālruņu iespējas, tādējādi cerot pārdot lielāku, pat daudz lielāku Pixel viedtālruņu skaitu.

    Reklāma

    Pagaidām šis Google manevrs nav oficiāli apstiprināts, tāpēc arī visa Android nākotne ir miglā tīta. Iepriekš tika baumots, ka Huawei strādā pie savas Android operētājsistēmas alternatīvas, Samsung jau gadiem nodarbojas ar Tizen operētājsistēmas uzlabošanu. Šāds Google gājiens varētu veicināt pārējo ražotāju atsvešināšanos no Android.

    Ar lielāku pārdoto Pixel viedtālruņu skaitu Google noteikti vēlas vismaz daļēji atkarot Android operētājsistēmas izskata un iespēju kontroli, tādējādi parādot zobus lielākajiem Android izskata pārveidotājiem – Samsung un Huawei. Tomēr šogad Pixel viedtālruņu cenas būs vēl augstākas par pagājušā gada Nexus modeļiem, tas var pārdošanas plānus pabojāt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    23.09.2016 09:44

    “…tas var pārdošanas plānus pabojāt.”

    vai taisni otrādi.

    as
    23.09.2016 09:58

    Ko tie nabaga aplikāciju izstrādātāji darīs ar tik daudz operētājsistēmām – katrai taisīt savu app ir garām!

    Sapnix
    23.09.2016 10:29
    Reply to  as

    Būs tas pats, kas ar aplikācijām priekš viedajiem televizoriem, kur katrs izmanto savu OS, viņu būs ļoti, ļoti maz

    Kristaps Pūtelis
    24.09.2016 12:53
    Reply to  as

    Ja visi “apakšā” tāpat izmantos Android, gadījumā nebūs arī iespējams uzinstalēt tās pašas lietotnes? Jo domāju, ka pamati gan jau paliks tie paši, tikai vēl vairāk tiks samainīts viss pārējais… un Google Play praktiski visos telefonos būs speciāli jāielādē… Manos uzskatos tas varētu nebūt nemaz tik slikti, jo man uz nerviem krīt visas Google uzspiestās lietotnes, ko neizmantoju. (pamatā izmantoju tikai Gmail, Keep lietotnes un, protams, Play, bet tāpat telefonā deaktivizētas glabājas visas pārējās)
    Mīnuss, ka gan jau tās tiks aizstātas ar ražotāja mēsliem. :D

    bau
    26.09.2016 09:54
    Reply to  as

    Vienkārši visi aplikācijas izstrādās valodās, kuras darbināmas caur browseri. Naudu kāsīs nevis no aplikāciju pārdošanas, bet gan no papildus fīčām

    Reklāma