Web Analytics
More
    Reklāma

    Google DeepMind mākslīgais intelekts spēj sarunāties gluži kā cilvēks

    Jaunākie raksti

    Vēl arvien ir ļoti vienkārši atšķirt cilvēka runasveidu no tā dēvētajām text-to-speech programmām, bet jau pavisam drīz piedzīvosim to mirkli, kad datora runāšanu nevarēs atšķirt no īsta cilvēka.

    Šobrīd ir tikai divi veidi, kā tiek veidota datoru “valoda” – viens ietver milzīgu, iepriekš ierakstītu vārdu krājumu, bet otrs balstās uz vārdu elektronisku veidošanu, tomēr “balss” neskan ne tuvu īsta cilvēka balsij. Google DeepMind komanda ir izveidojusi WaveNet programmatūru, kas izmanto mākslīgo neironu tīklu runas nodrošināšanai.

    Reklāma

    WaveNet programmatūra izklausīsies pēc cilvēka, jo Google DeepMind komanda tai ir ļāvusi mācīties no dažādiem cilvēku balss ierakstiem. WaveNet programmatūra “balsi” veido no atsevišķiem, kopā saliktiem apgūto skaņu viļņiem. Tiek norādīts, ka šādā veidā WaveNet programmatūra spējot līdz minimumam samazināt atšķirību starp datorizētu “balsi” un cilvēka runas stilu. Līdz gala produktam vēl ir patālu, bet DeepMind mājaslapā vari paklausīties dažus sagatavotus robota “balss” ierakstus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    12.09.2016 16:22

    kad pateiks ko latviski bez citu tautību akcenta un zilbju uzsvariem, tad arī paklausīsimies.

    14.09.2016 21:49

    Baigi ātri un daudz mācās tie neirotīkli. Bailes, kā kādu dienu tas/tie (neirotīkli?) sapratīs, ka cilvēki ir bīstami, un iznīcinās mūs…

    digitalk
    15.09.2016 03:29

    nebūs tik vienkārši. cilvēks, kā jebkurš evolūcijas produkts, prot piemēroties un parādīt savu izdzīvošanas spēju. ko neirotīkli varēs izdarīt, kad izrausi tiem elektrības rozeti? paši uzbūvēs pārdesmit AES un sāks bagātināt radioaktīvo rūdu?

    Reklāma