Web Analytics
More
    Reklāma

    Galaxy Note7 atsaukums Samsung izmaksās vismaz vienu miljardu dolāru

    Jaunākie raksti

    Protams, nebija nekāds noslēpums, ka Samsung par Galaxy Note7 atsaukšanu būs šis tas jāsamaksā, tomēr jau šobrīd analītiķi lēš, ka ražotājam par savu neuzmanību varētu nākties šķirties no vismaz viena miljarda dolāru. Lai arī procentuāli ir visai neliels bojāto Galaxy Note7 skaits, tomēr pilnīgs viedtālruņu atsaukums iznāks ļoti dārgs.

    Samsung ir atsaucis aptuveni 2.5 miljonus jau saražotu un veikaliem izsūtītu Galaxy Note7 viedtālruņu. Tiek lēsts, ka atsaukšana, transportēšana, pārbaudīšana, nepieciešamības gadījumā pārstrāde, jauna viedtālruņa nosūtīšana veikaliem, iesaldētie līdzekļu un negūtā peļņa Samsung izmaksās aptuveni 900 dolārus par vienu Galaxy Note7 viedtālruni.

    Reklāma

    Samsung viedtālruņu biznesa vadītājs Koh Dong Jin jau ir izteicies, ka Galaxy Note7 atsaukšana ietekmēs uzņēmuma darbību vēl vairākus gadus. Credit Suisse analītiķi uzskata, ka viena Galaxy Note7 viedtālruņa pārdošana Samsung ienes aptuveni 108 dolāru tīro peļņu. Samsung plānos bija pārdot 8 līdz 9 miljonus Galaxy Note7, kas veidotu aptuveni 864 līdz 972 miljonu dolāru peļņu. Pilnīga Galaxy Note7 atsaukšana plānoto peļņu aprīs ar uzviju. Te gan jānorāda, ka Galaxy Note7 atsaukums tikai par 5% samazinās gaidīto uzņēmuma gada peļņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    06.09.2016 13:11

    Credit Suisse analītiķi uzskata, ka viena Galaxy Note7 viedtālruņa pārdošana Samsung ienes aptuveni 108 dolāru tīro peļņu.

    te kaut kas neklapē. Anāllītiķi tak apgalvo, ka pelna tikai Apple.

    06.09.2016 13:38
    Reply to  Lapsinieks

    Apple noceļ ap 90% no mob.tel. tirgus peļņas, šis rādītājs gan variē līdz pat kaut kādiem 97%. Te gan laikam tiek ierēķināts, ka kaut kādi ražotāji aiziet mīnusā, tāpēc dažreiz tiek uzskatīts, ka Apple un Samsung kopā nopelna 125% no kopējā tirgus vai kaut kā uz to pusi. Slinkums rakties Kursora archīvā…

    Redz, Apple 3 mēnešos pārdod kaut kādus 75 miljonus iPhone (2015. gada pēdējie 3 mēneši), kamēr Samsung grasās pusotrā gadā pārdot 8 miljonus Note7.

    Tiek uzskatīts, ka iPhone detaļas un salikšana maksā ap 65% no telefona mazumtridzniecības cenas. Droši vien 128 GB modeļos detaļas maksā zem 60% no gala cenas, ko redzam veikalā. Kaut kādus % noēd oficiālo veikalu un pārdevēju uzturēšana, bet kopumā Apple tīrā peļņa skaitās ap 22% no iPhone cenas. Un tas ir pirms tu esi samaksājis par iCloud, par visādiem iTunes pasūtījumiem, 30% no Spotify mēnešmaksas utt.

    Lapsinieks
    06.09.2016 13:48
    Reply to  Artis Abols

    nu… nekas nav neobjektīvāks un vieglāk manipulējams kā anālītiķu veidotā statistika. Iedomājies: tev jāpērk telefons – ko tu izvēlētos – A kompāniju, kas veiksmīgi pelna vai B kompāniju, kas strādā ar zaudējumiem? Te jāņem vērā, ka peļņu var dažādi uzskaitīt. Ķīnas kompānijas vispār savus datus neuzrāda, lai to varētu kopējā katlā skaitīt. Un tagad no tās teorētiskās peļņas atņemam svaigos 12 miljardus īru feniņu… Aina drusku mainīsies? Nedodu i ne apgrauztu feniņu, ka visi šie pētījumi un aprēķini ir daļa no smalkā mārketinga. “Latvijas zobārstu asociācija – vienīgā asociācija, kas radīta lai reklamētu colgate zobupastu” “Latvijas mutes dobuma higiēnas ārstu asociācija – vienīgā asociācija, kas radita…” un tā tālāk.

    gugu
    06.09.2016 14:50
    Reply to  Lapsinieks

    Tev nav pajāt, vai tā pelna vai nē? Galvenais ir kvalitatīvs produkts.

    06.09.2016 15:05
    Reply to  gugu

    Tieši tā, lielākā daļa neko nesina par kompāniju finanšu rādītājiem, kad pērk telefonu. Izvēlas pazīstamu brendu un kvalitatīvu kā arī tādu, kurš pa kabatai.

    Lapsinieks
    06.09.2016 15:07
    Reply to  davfreim

    nesina gan.

    Ieva Vētra
    07.09.2016 11:52
    Reply to  gugu

    Man uzreiz pirmā asociācija ir, ka ja uzņēmumam nav peļņa, tad kādus līdzekļus tas investēs, piem., drošības uzlabojumos, inovācijās, sadarbības līgumos ar citām kompānijām, dizainā u.t.t.?

    digitalk
    06.09.2016 13:50
    Reply to  Artis Abols

    Apple tagad būs biki mazāk peļņas, kopš Īrijas shēmu piežmiedza ;)

    Agris
    06.09.2016 14:01
    Reply to  digitalk

    Kā arī vecajiem statistikas datiem nebūs jēga, ja Apple samaksās sodu ES, tā kā peļņa ilgtermiņā neko neparāda, viņi tomēr netirgo avīzes – pārdevi un aizmirsi, te pēc zamsunga piemēra redzam, ka visādi var gadīties. Arī autobiznesā labs piemērs tikko bija. Gan jau būs vēl..

    Kaspars
    09.09.2016 16:58

    Haha, Samsung lietotājiem gaidāmas grūtas dienas :D Ej nu tai stjuartei vai kam iestāsti, ka Tev ir izlabotais Note 7, vai ka tas 7 Edge nav Note 7… :D

    http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/samsung-galaxy-note-7-banned-from-flights-as-officials-fear-it-might-cause-planes-to-catch-fire-a7233771.html

    Reklāma