Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākotnes iPhone varētu reģistrēt zagļa seju un pirkstu nospiedumus

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Apple nākotnē varētu vēl vairāk vērsties pret iPhone zagšanu, nosūtot tiesībsargājošām iestādēm no iPhone saņemtus zagļa fotoattēlus un pirkstu nospiedumus. Apple jau ir saņēmis patentu uzlabotai zagļu ķeršanai, kā arī visas nepieciešamās tehnoloģijas ir jau uzstādītas aktuālajos iPhone un iPad modeļos.

    Fotogrāfiju un pirkstu nospiedumu vākšana varētu tikt uzsākta pēc ziņojuma par iPhone zādzību, kā arī vairāku neautorizētu piekļuves mēģinājumu laikā.

    Protams, sākumā Apple būs jāsaņem visas nepieciešamās atļaujas un sadarbības līgumi ar policiju, jo šāda datu vākšana un tālāka nodošana ir pretrunā ar personas datu aizsardzību. Tiek arī norādīts, ka, visticamāk, Apple būtu jāuzlabo Touch ID pirkstu nospiedumu nolasītāja darbība, lai būtu iespējams nolasīt un nosūtīt pietiekami precīzu pirkstu nospiedumu informāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    29.08.2016 14:35

    Vecāks – bērnam: lūdzu, atnes manu aifonu. Tikai neskaries pie tača, nobrikosies un nokļūsi zagļu datubāzē!

    Andish Gonzalez
    29.08.2016 14:38
    Reply to  x

    Izlasi šo rindkopu!

    “Fotogrāfiju un pirkstu nospiedumu vākšana varētu tikt uzsākta pēc ziņojuma par iPhone zādzību, kā arī vairāku neautorizētu piekļuves mēģinājumu laikā.”

    x
    29.08.2016 15:22

    Nopietni?

    Lapsinieks
    29.08.2016 16:24

    androīdam jau simc gadus ir aps, kas sūta selfiju ja ne-īpašnieks mēģina atbloķēt telefonu. noteikti nav problēmu sūtīt arī pirksta nospiedumu. Baigais jau “patents” – ahūnākā inovācija :D

    a
    30.08.2016 13:29

    un kas aizliegs zaglim to kameru vienkārši aizlīmēt??!!

    Krotow
    30.08.2016 18:30

    Turpmāk jūsu foto un pirkstu nospiedumi vajadzīgajā brīdī nonāks valdības datu bāzēs arī bez personiskas ierašanās attiecīgajās iestādēs.

    laubus
    31.08.2016 14:44

    Tas tāpat nav risinājums, uzvelkam cimdus un masku, un restartējam tālruni! +/-

    Reklāma