Web Analytics
More
    Reklāma

    Opera izlaiž bezmaksas, bezierobežojumu VPN lietotni Android ierīcēm

    Jaunākie raksti

    Opera Free VPN lietotne ir iznākusi beidzot arī Android lietotājiem, tā ieguvusi bezmaksas VPN ar bezierobežojumu datu pārraides apjomu. Opera iOS lietotnes versija ieguva VPN jau jūlijā. Virtuālais privātais tīkls (angļu: Virtual private network jeb VPN) teorētiski paredzēts privātuma sargāšanai tīmeklī. Šo tīklu bieži izmanto darbinieki vai arī uzņēmumi ar attālinātiem birojiem, lai tie varētu dalīties ar privātajiem datiem un tīkla resursiem. Tomēr virtuālu privāto tīklu visbiežāk izmanto, lai tīmeklī apietu dažādus lietotāja atrašanās vietas (reģionālos) ierobežojumus, kas neļauj piekļūt citai valstij paredzētam saturam. Virtuālais privātais tīkls ir izveidojams ar trešo pušu lietotnēm, tomēr tas nav pārlieku ērti.

    Opera vēl arvien uzsver, ka bezmaksas VPN būs pieejams visiem, turklāt bezmaksas VPN netiks pielāgoti nekādi laika vai apjoma ierobežojumi. Opera Free VPN lietotnes ļaus “atrasties” piecos reģionos (plašāks valstu sarakst tikšot pievienots laika gaitā) – ASV, Kanādā, Vācijā, Nīderlandē vai Singapūrā. Jaunā lietotne sargās arī no reklāmām un noteiks Wi-Fi tīkla drošību.

    Reklāma

    Šī gada sākumā Ķīnas investori piedāvājuši norvēģu uzņēmumam Opera Software izpirkt uzņēmuma daļas par 1.2 miljardiem dolāru, tomēr darījums nenotika. Zināms, ka noslēgts darījums, kura summa ir divas reizes mazāka – 600 miljoni dolāru. Darījuma rezultātā norvēģu Opera Software nāksies meklēt citu uzņēmuma nosaukumu un to apstiprināt tuvāko 18 mēnešu laikā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.08.2016 15:11

    Ķīnas investori un privātums, erm… nav brīnums, ka darījums nenotika.

    digitalk
    25.08.2016 15:59
    Reply to  Krotow

    bet tāpat pārdeva ķīniešiem, tikai uz pusi lētāk. strange…

    Reklāma