Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iegādājas fitnesa un veselības datu apstrādes stārtapu Gliimpse

    Jaunākie raksti

    Apple bez liekas dižošanās ir iegādājies fitnesa un veselības datu apstrādes stārtapu Gliimpse. Gliimpse iegāde ir notikusi šī gada sākumā, bet Apple par to nav bildis ne pušplēsta vārda. Apple vienmēr šādos gadījumos ir uzsvēris, ka ik pa laikam tiek iegādāti nelieli tehnoloģiju uzņēmumi, bet tehnoloģiju gigants nekad neatklās savus nākotnes plānus un iegādes iemeslus.

    Gliimpse apkopo lietotāju fitnesa un veselības datus no dažādām platformām, arī no laboratorijām, slimnīcām, dažādiem farmācijas uzņēmumiem. Tādējādi Gliimpse var piedāvāt ārstiem pilnu informāciju par pacientu. Uzņēmums norāda, ka datu vākšana un analīze var palīdzēt noteikt kopējo iedzīvotāju veselības stāvokli, veikt pētījumus, ieteikt zāles un ārstēšanās kursus.

    Apple jau vairākus gadus uzpērk dažādus veselības datus apstrādājošus uzņēmumus. 2014. gadā iegādātais HealthKit spēj vākt datus no Nike+ un līdzīgām fitnesa lietotnēm. Pēcāk iegādātais ResearchKit ar iOS lietotnes palīdzību var piesaistīt lietotājus dažādu pētījumu veikšanai. Šogad Apple iegādājās CareKit, kas izstrādāja lietotnes diabēta un depresijas slimniekiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    23.08.2016 16:10

    Ka nesanāk kā ar Pilskalna Kvasu, ko nopirka CocaCola! :)

    Reklāma