Web Analytics
More
    Reklāma

    Cyanogen varētu būt pamatīgi melojis par 50 miljoniem lietotāju

    Jaunākie raksti

    Pagājušais gads bija Cyanogen uzvaras gājiens – CyanogenMod jau bija uzskatāms par lielāko un populārāko Android pielāgojumu pasaulē. Lai uzsāktu pelnīt ar Cyanogen OS, Cyanogen nācās pārliecināt ražotājus par savām spējām, piedāvājot informāciju par esošo lietotāju skaitu.

    Cyanogen vadītājs Kirts Makmāsters (Kirt McMaster) vēl 2015. gada sākumā paziņoja investoriem, ka Cyanogen OS izmanto vismaz 25 miljoni lietotāju, laika gaitā Makmāstera solījumi par lietotāju skaitu auga līdz 50 miljoniem. Vienā mirklī tika paziņots, ka Cyanogen OS lietotāju bāze esot lielāka par Microsoft Windows Phone izmantotāju skaitu.

    Reklāma

    Tomēr divi augsta ranga Cyanogen darbinieki atzinuši, ka Makmāstera sniegtie dati ir neprecīzi, to izmantošanas reklāmas un mārketinga materiālos būtu uzskatāma par ļoti maldinošu. Cyanogen OS lietotāju uzskaites sistēmā esot bijusi kļūda, bet Makmāsters to esot speciāli ignorējis. Pēc paziņojuma par 50 miljoniem Cyanogen OS lietotājiem uzņēmums no investoriem saņēmis aptuveni 400 miljonus dolārus.

    Abi Cyanogen darbinieki norāda, ka Cyanogen statistikas sistēma ir pietiekami neprecīza, lai pat viņi nespētu precīzi noteikti Cyanogen OS lietotāju skaitu, bet tas ir drīzāk 10% no 25 miljoniem, nevis 50 miljoni. Šāda atklāsme varētu iznīcināt uzņēmumu, jo Microsoft un Amazon sadarbojās ar Cyanogen tikai tāpēc, lai ar lietotņu piedāvāšanu apietu Google.

    Cyanogen vadītājs Kirt McMaster
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma