Web Analytics
More
    Reklāma

    Japānas audiofīli uzstāda jaunus stabus, ievelk tikai mūzikai paredzētu elektrību

    Jaunākie raksti

    Elektrības problēmas nav svešas nevienam īstam audiofīlam, jo traucējumus elektrotīklā var dot dažādi citi patērētāji – “dimmējamās” spuldzes, veļasmašīna, tosteris un kaimiņš, kurš brīvajā laikā nodarbojas ar elektrometināšanu. Parasti audiofīli izlīdzas ar atsevišķas fāzes nodalīšanu saviem mīluļiem, bet ne visiem ar to būs gana!

    Audiofīli jeb trakie mūzikas tehnikas cienītāji Japānā uzsākuši jaunu kustību – speciāli skaņu tehnikai tiek ievilkta atsevišķa elektrības līnija ar visiem stabiem, transformatoriem un vadiem ārpus mājas. Kāpēc gan neievilkt atsevišķu elektrības pieslēgumu, ja mājās ir vairākus simtus tūkstošus dolāru maksājoša skaņu sistēma…? Japānā šis prieks izmaksās sākot no 40 000 dolāru.

    Reklāma

    Tiesa, bieži tiek norādīts, ka audiofīli ir drīzāk tehnikas, nevis mūzikas fani. Arī vietēji trakuļi bieži forumos spēkojas ar dažādu bezskābekļa sudraba un zelta vadu izvietošanas uz tīkkoka pamatnītēm, istabas iztapsēšanu ar tepiķiem, milzīgas sistēmas būvēšanu un pēcāku pielāgošanu, kas beidzas tikai ar audiofīla nāvi vai bankrotu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    16.08.2016 11:32

    Es uzbliezu savas audiosistēmas barošanai mazo HES, japāņi atpūšas! Tagad ar čomu rīkosim klausīšanos, ar kuru mazo HES skan labāk, jo viņam arī tāds ir :)

    LOOK
    16.08.2016 11:33

    Par tādu naudu arī Latvenergo noteikti pievilktu jaunu līniju!

    x
    16.08.2016 11:55

    man kautkā atmiņā nāk, ka tepiķos istabas ir maz piemērotas audiofīlām izpriecām….tur drīzāk citiu materiāli, kas skaņas viļņus nedz pārlieku aborbē, ndz pārlieku atstaro.

    nez, vai viņiem ir audiofīlais gaiss balonos, kas daudz precīzāk vada skaņas viļņus?
    to japāņi vēl nav izfunktierējuši!
    tas būtu patiesi smalki – klausīšanās vidū pagriež ventili, piekodinot – un tagad sajūtiet atšķirību :)))

    digitalk
    16.08.2016 12:51
    Reply to  x

    N2O !
    bet var arī hēliju ;)

    Krotow
    16.08.2016 13:54
    Reply to  digitalk

    Hēlijs japāņu izpildītam karaoke piedos neaizmirstamu skanējumu :D

    16.08.2016 17:03
    Reply to  Krotow

    Hi-end karaoke? Labais! Spēlē no plates, tekstu drukā priekšā rakstāmmašīna. Galvenais, lai lampas ir laicīgi uzsildītas.

    Edža
    16.08.2016 17:24

    Pareizi gan būtu vilkt vairakas elektrības, atsevišķi no HES no TEC un no AES, jo ar katru šo elektrību esot savādāka skaņa. No HES esot vēsa un dabiska, no TEC siltāka, bet no AES esot derīga tikai elektroniskās mūzikas baudīšanai- skaņa esot sausa un digitāla…. Tā vismaz vienā fīļu lapā fīļu viedie stāstīja :D

    Ilmārs
    16.08.2016 19:56

    Kāpēc man kā nodokļu maksātājam ir jāapmaksā kaut kādu pedofīlu (vai audiofīlu, kāda starpība) izklaides? Kāpēc valdība grib no mums izspiest pēdējo naudu? Kāpēc man kā pilsonim ir jāpacieš šitādas muļķības? Kursors man maksās? Nē! Nav nekādas taisnības uz zemes šīs!

    Reklāma