Web Analytics
More
    Reklāma

    Chrome atteiksies no Flash satura parādīšanas jau nākamajā mēnesī

    Jaunākie raksti

    Flash tehnoloģijas nogalināšana sāk uzņemt apgriezienus. Pasaulē populārākais tīmekļa pārlūks Chrome pavisam drīz pēc noklusējuma uzsāks bloķēt Flash demonstrēšanu, sagaidāms, ka Flash bloķēšana arī būtiski uzlabos tīmekļa pārlūkošanu. Chrome pārlūks bloķēs Flash jau septembrī. Pagaidām Chrome pārlūka iestatījumos katrs pats varēs Flash atkal aktivizēt.

    Google jau ilgāku laiku mudinājusi reklāmdevējus pāriet uz HTML5, turklāt 2017. gada janvārī Google Display Network un DoubleClick Digital Marketing (faktiski visas reklāmas, kas tiek demonstrētas Google reklāmu platformā) pilnībā pāries uz HTML5. Jau šī gada vidū Google ieviesa dažādus Flash reklāmu ierobežojumus, bet 2017. gada 2. janvārī Flash tehnoloģija vairs vispār nebūs atļauta Google reklāmu platformā. Google uzsākusi reklāmdevējiem piedāvāt dažādas apmācības, lai varētu vienkāršoti atteikties no Flash.

    Reklāma

    Android atteicās no Flash atbalsta 2012. gadā. Apple nekad nav atbalstījis Flash tehnoloģiju iOS viedierīcēs, arī Google cenšas attālināt lietotājus no Flash izmantošanas, piedāvājot HTML5 alternatīvu. Google ierocis cīņā pret Flash jau šobrīd ir reklāmas satura pauzēšana Chrome pārlūkā. Pat Adobe ienīst Flash, jo mūžsenā tehnoloģija sagādā tikai galvassāpes un negatīvu attieksmi pret Adobe produkciju. Adobe ir paziņojusi, ka Flash nāve pienāks 2018. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    11.08.2016 10:43

    ko darīs lsm.lv ?

    Naurelijs
    11.08.2016 11:01
    Reply to  x

    Viņi izmanto jwplayer, nav nekāds problēmas pārslēgties uz HTML5.

    x
    11.08.2016 11:25
    Reply to  Naurelijs

    Vismaz pagaidām lsm ir flash-only…

    lsm
    11.08.2016 16:24

    Ko, ko darīs, palūgs lasītājiem aktivēt java spraudni! :)

    Reklāma