Web Analytics
More
    Reklāma

    Nobela prēmijas ekonomists – Apple naudas turēšana Īrijā ir noziegums

    Jaunākie raksti

    Nobela prēmijas laureāts ekonomikā Jozefs Stiglics (Joseph Stiglitz) norāda, ka Apple vēlme turēt 216 miljardu dolāru no kopējiem 232 miljardiem ārpus ASV, ir uzskatāma par noziegumu. Stiglics ir ASV prezidenta kandidātes Hilarijas Klintones padomdevējs, kas varētu nozīmēt valsts vēlmi nākotnē šādu izvairīšanos no nodokļiem nepieļaut.

    Stiglics uzsver, ka esošā nodokļu politika ne tikai ļauj, bet pat vecina uzņēmumu izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Apple šobrīd ir uzskatāms par pelnošāko uzņēmumu pasaulē, Apple ir apsteidzis transporta un naftas uzņēmumus. Īrijā Apple maksā 12.5% nodokli, kamēr ASV tas sasniedz 35%.

    Reklāma

    Īrijas valdība nolēmusi mainīt nodokļu sistēmu, kas tehnoloģiju un interneta milžiem liks meklēt citas nodokļu paradīzes. No 2020. gada Īrijā tiks izskausta iespēja optimizēt milzīgo uzņēmumu nodokļus. Īrijai šīs izmaiņas nozīmē milzīgus iedzīvotāju ienākuma nodokļa zaudējumus. Uzņēmumu ienākumu nodokļus tā vienmēr ir ignorējusi, bet diez vai Īrija ir gatava pavisam atteikties no lielo korporāciju naudas. Visticamāk, līdz 2020. gadam Īrija sakārtos savu nodokļu sistēmu tā, lai tai būtu zemākais uzņēmuma ienākuma nodoklis Eiropā. Īrijai nāksies konkurēt ar Lielbritāniju un Nīderlandi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ES
    02.08.2016 11:40

    Jeņķi laikam pirmo reiz dzird par brīvu preču, kapitāla un darba spēka kustību ES.
    Tas ir tikai loģiski, ka uzņēmumi optimizē izdevumus!
    Kapitāla pārcelšana uz Īriju redz esot noziegums, bet staigāt ķīnā šūtās Calvin Klein drēbēs ir forši, jo tās ir lētākas! Ja jau Jeņķi ir tādi patrioti, tad lai visu ražo paši un neizmato ķīnas, indijas, šrilankas, vjetnamas un citu valstu lēto darba spēku, bet algo savus cilvēkus! Darbu vietējiem atņemt ir labi, bet kapitālu pārcelt uz citu valsti pēkšņi ir slikti!?

    Reklāma