Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēdējā nedēļa, lai pieteiktos Latvijā pirmajam startapu akseleratoram “Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom”

    Jaunākie raksti

    Vēl tikai nedēļu, līdz 31. jūlijam B2B jomā strādājošie jaunie uzņēmumi var pieteikties Latvijā pirmajai akseleratoru programmai, kas Rīgā tapusi pateicoties Startup Wise Guys sadarbībā ar Lattelecom, un kas līdzās mentoringa programmai piedāvā arī 20 tūkstošu eiro agrīnās stadijas investīciju. Kopš 1. jūnija programmai jau pieteikušies gandrīz 100 jaunie uzņēmumi no visas pasaules. Kā jau bija gaidāms, dominē pieteikumi no Latvijas un tuvējām kaimiņvalstīm, tomēr pieteikto startapu vidū ir arī pārstāvji no Čīles, Nigērija, ASV, Turcijas. Līdzās latviešiem īpaši aktīvi bijuši Ukrainas jaunie uzņēmēji – no šīs valsts pieteikušies 22 startapi.

    “Mūsu mērķis rudenī ir strādāt ar 8 startapiem, kas sevī iemieso īstu censoņa garu: ir gatavi smagi strādāt un patiesi tic savai biznesa idejai. Parasti pieteikšanās bumu piedzīvo tieši pēdējā nedēļā, tāpēc prognozējam, ka finālistus varēsim izvēlēties vismaz no kādiem 200 pieteiktajiem startapiem. Tomēr aicinām B2B jomas startapus negaidīt pēdējo dienu un pieteikties jau tagad, jo rudens programma būs jaudīga,” stāsta Startup Wise Guys (SWG) valdes priekšsēdētājs Kristobals Alonso (Cristobal Alonso).

    Reklāma

    B2B joma ir plaša un par to liecina arī pieteikto jauno uzņēmumu darbības spektrs – komercija, lielie dati, mediji un reklāma, mobilās tehnoloģijas, programmatūra lielajiem uzņēmumiem, virtuālā realitāte ir tikai dažas no akseleratora pieteikumos pārstāvētajām B2B pakalpojumu jomām.

    Pieteikšanās “SWG Riga powered by Lattelecom” programmai noslēgsies 31. jūlijā. Augusta laikā tiks izvēlēti pusfinālisti – 20 jaunie uzņēmumi. No tiem, savukārt, septembrī akselerācijas procesu sāks tikai 8, kas būs sevi pierādījuši gan ar līdzšinējiem biznesa rezultātiem, gan arī spēcīgām un aizrautīgām komandām. Akselerācijas programma ilgs līdz gada beigām, 3 mēnešu laikā startapiem būs pieeja 150 mentoriem un investoriem, pieredzes apmaiņa ar uzņēmumiem, kas jau iepriekš izgājuši Startup Wise Guys akselerācijas programmas un iespēja strādāt modernās telpās.

    “SWG Riga powered by Lattelecom” ir pirmā B2B akseleratora programma Latvijā, kura savu darbību sāks 2016. gada rudenī. Startup Wise Guys (SWG) ir vadošais B2B akselerators Eiropā, kas līdz šim atbalstījis un finansējis 52 uzņēmumus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm un ir īstenojis 6 programmas, no kurām pēdējās 3 zem BusinessTech zīmola, pilnībā fokusējoties uz B2B un SaaS biznesa idejām. SWG portfelī ir tādi uzņēmumi kā Sorry as a Service, Leaf.fm un Investly, kas sekmīgi piesaistījuši investīcijas un sasnieguši 2 miljonu eiro vērtējuma slieksni. Papildus pieredzējušam un plašam alumni tīklam, SWG nodrošina pieeju arī vairāk nekā 150 mentoriem, investoriem un partneriem no visas pasaules.

    Startup Wise Guys programma Rīgā tapusi sadarbībā ar Lattelecom, kas pateicoties gudrām investīcijām jaunos pakalpojumos ir kļuvis par lielāko telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumu sniedzēju Latvijā. 20 gados uzņēmums ir audzis no fiksēto sakaru nodrošinātāja līdz mūsdienīgam IKT risinājumu ekspertam, kas veido labāku cilvēku ikdienu, sākot no optiskā interneta ar ātrumu 1Gbit sekundē, modernāko televīziju Baltijā, drošāko datu centru Ziemeļeiropā un datu pārraides tīklu TransBaltic Gateway, kas savieno Frankfurti un Kīnu, kā arī vairāk nekā 70 IT risinājumiem jebkura veida uzņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    26.07.2016 12:08

    Wise Guy = noziedzīgā grupā (mafijā, bandā) uzņemts pilnvērtīgs bandas loceklis
    powered by Lattelecom. nu-nu…

    Reklāma