Web Analytics
More
    Reklāma

    Kandidātu atlasi uzsāk Latvijā pirmais startapu akselerators

    Jaunākie raksti

    No 1. jūnija jaunie uzņēmumi, kas darbojas “Business to Business” jeb B2B jomā, var pieteikties Latvijā pirmajai akseleratora programmai – “Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom”.  Jau šī gada septembrī sāksies visaptveroša 3 mēnešu apmācību programma, kurā startapi varēs saņemt īstu “grūdienu” izaugsmei. Akseleratoru vadīs starptautiska un pieredzējusi profesionāļu komanda, apvienojot Latvijas, Baltijas un starptautisko pieredzi, un to atbalsta tehnoloģiju nozares līderis – Lattelecom.

    “Startup Wise Guys” (SWG) ir vadošais “Business to Business” (B2B) un “Software as a Service” (SaaS) akselerators Baltijā, Centrālajā un Austrumu Eiropā. SWG īstenojis jau 6 programmas, akseleratorā biznesa izaugsmi veicinot kopumā 52 uzņēmumiem, padarot SWG par vienu no lielākajiem investoriem B2B uzņēmumos Baltijā un reģionā. Sadarbībā ar Lattelecom akseleratora programma Rīgā savu darbību sāks jau šī gada 19. septembrī.

    Reklāma

    “Esam atvērti jaunām IT “start-up” idejām un projektiem, kuriem Lattelecom ar savu pieredzi un tehnoloģijām var palīdzēt attīstīties. Esam priecīgi uzsākt sadarbību ar vadošo startapu akseleratoru Baltijā, lai to realizētu,” stāsta Lattelecom Korporatīvās attīstības direktore Kerli Gabriloviča. “Pagājušā gada beigās Lattelecom izveidoja “Startt” struktūrvienību, lai radītu inovatīvus produktus un pakalpojumus, kā arī veidotu sinerģijas ar startapiem. Esam apņēmušies atbalstīt tehnoloģiju startapu ekosistēmu un kļūt par pievienotās vērtības partneri startapiem.”

    Rīga ir loģisks solis SWG “saimes” paplašināšanā – te ir spēcīga un dinamiska startup vide, pieredzējuši vietējie partneri kā Lattelecom un TechHub Riga, kā arī izdevīgs ģeogrāfiskais novietojums ar ērtu piekļuvi starptautiskai lidostai. Jaunā akseleratora programma radīs iespējas Latvijas un visas Baltijas startapu komūnai, paplašinās šeit esošo talantīgo cilvēku iespējas , kā arī dos iespēju Baltijas valstīm nostiprināties kā izdevīgam “starta punktam” globāliem startapiem.

    Pieteikšanās programmai sākas šī gada 1. jūnijā un ilgs līdz 31. jūlijam. Augusta beigās Top 20 startapi tiks uzaicināti uz intensīvu 2 dienu treniņu programmu pēc kuras tiks izvēlēti 8 veiksminieki, kas darbu turpinās 3 mēnešu programmā, kuras ietvaros dalībniekiem būs pieeja ne tikai vairāk nekā 150 B2B & SaaS mentoriem, investoriem un alumni pārstāvjiem, bet arī sākotnējam finansējumam 20 000 EUR apmērā.

    “Mēs meklējam drosmīgus jaunos uzņēmējus! Un spēcīgas komandas, spējīgas ar datiem pamatot līdzšinējo biznesa attīstību un nākotnes perspektīvas. Īsāk sakot, jums ir jāspēj mūs pārliecināt, ka esat “A komanda”, kas neraugoties uz grūtībām, darīs visu iespējamo! No savas puses mēs parūpēsimies par iespējams jūsu biznesa dzīves visintensīvākajiem 3 mēnešiem. Aizrautīgā un iedvesmojošā akseleratora vadības komanda, pieredzējušie un globālās kategorijās domājoši mentori un finansējums dos pamatīgu pozitīvu grūdienu akseleratorā uzņemto B2B uzņēmumu izaugsmē,” iedvesmo “SWG Riga powered by Lattelecom” vadītājs Kristobals Alonso (Cristobal Alonso).

    “SWG Riga powered by Lattelecom” vadīs pieredzējušu profesionāļu komanda: Cristobal Alonso – cilvēks, kura rokās viss notiek, daudzpusīgs uzņēmējs, startapu valdes loceklis un mentors, pieredzējis vadītājs ar fokusu telekomunikācijās, medijos un programmatūras izstrādē, Egita Polanska – vadījusi startapu akseleratoru Techstars ASV un koprades telpu TechHub Riga,  Dag Ainsoo, vairāku startapu finanšu direktors un biznesa eņģelis, ar plašām zināšanām finanšu modeļu izstrādē strauji augošiem uzņēmumiem un Maris Prii ar personīgu pieredzi startup uzņēmuma izveidē un pārdošanas procesā.

    “SWG Riga powered by Lattelecom” ir pirmā B2B akseleratora programma Latvijā, kura savu darbību sāks 2016. gada rudenī. SWG līdz šim ir atbalstījusi un finansējusi 52 uzņēmumus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm un ir īstenojusi 6 programmas, no kurām 3 – zem BusinessTech zīmola, pilnībā fokusējoties uz B2B un SaaS biznesa idejām. Portfolio ir tādi uzņēmumi kā Sorry as a Service, Leaf.fm un Investly. Papildus pieredzējušam un plašam alumni tīklam, SWG nodrošina pieeju arī vairāk nekā 150 mentoriem, investoriem un partneriem no visas pasaules.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma