Web Analytics
More
    Reklāma

    No More Ransom palīdzēs cīņā ar izspiedējvīrusiem

    Jaunākie raksti

    Izspiedējvīruss ir viens no riebīgākajiem ļaundabīgas programmatūras paveidiem. Uzbrucējs slēdz pieeju lietotāja datiem, kas atrodas uz cietā diska. Tikai pēc izpirkuma saņemšanas varēsi (labākajā gadījumā) piekļūt saviem datiem.

    No izspiedējvīrusa ir cietušas universitātes, slimnīcas, pat tiek ziņots, ka par upuri kritušas dažādas valstu iestādes. Intel Secruity, Interpols, Nīderlandes policija un Kaspersky labs metušies uz vienu roku, lai izveidotu No More Ransom. No More Ransom mājaslapā var iegūt rīku, kas palīdzēs tikt vaļā no izspiedējvīrusa.

    Reklāma

    NoMoreRansom.org ne tikai pamāca, kas būtu darāms, lai datoru neinficētu ar izspiedējvīrusu. Lapā iegūstams rīks, kas nosaka izspiedējvīrusa veidu un mēģina to apiet ar datubāzē saglabātām 160 000 šifra atslēgām. Izspiedējvīrusi ir iespēja ļoti ātri un vienkārši gūt ienākumus, kas pēcāk tiek izmantoti citu noziedzīgu nodarījumu finansēšanai. Tāpēc arī projektā piedalās Interpols un policija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    26.07.2016 14:55

    Vispār jau tur piedalās Eiropols …

    as
    27.07.2016 09:05

    Gribētos redzēt rezutātus!

    Vecais policis
    27.07.2016 09:24

    Labāk būtu uzcept tooli ar ko dot prettriecienu izspiedējiem, nokodējot viņu bitkoinus.
    Vienīgā iespēja kā tikt pie kāpost, ierasties tuvākajā policijas iecirknī un uzrakstīt vaļsirdīgu atzīšanos!

    Krotow
    27.07.2016 18:43

    Pret šiem palīdzēs pirmkārt – lietotāju izglītošana, otrkārt un diemžēl – tikai izspiedēju personu un viņu palīgu publiskošana kopā ar publisku nāvessodu. Vēlams maksimāli brutālu – piemēram, nomētājot ar upšiem.

    Reklāma