Web Analytics
More
    Reklāma

    Startup Wise Guys akselerētais uzņēmums Shipitwise sasniedz 2.5 miljonu eiro vērtību

    Jaunākie raksti

    Igauņu startaps Shipitwise ir veiksmīgi noslēdzis investīciju vietnes Funderbeam finansējuma piesaistes kampaņu, palielinot sava uzņēmuma vērtību līdz 2.5 miljoniem eiro tikai 3 mēnešus pēc akseleratora Startup Wise Guys programmas pabeigšanas šī gada aprīlī. Tādējādi Shipitwise pievienojas CallPage, Vitafields, Investly, coModule, Leaf.fm, SportID un citiem SWG akselerētajiem uzņēmumiem, kas novērtēti vairāk nekā 2 miljonu eiro vērtībā.

    “Jāatzīst, ka pieteikšanās Startup Wise Guys programmai ir bijis labākais lēmums, ko esam pieņēmuši līdz šim. Mēs ne tikai esam iepazinušies ar daudz lieliskiem mentoriem un investoriem, bet ieguvuši arī plašu loku ar cilvēkiem un uzņēmumiem, kas ir gatavi mūs atbalstīt izaugsmē. Pieminot, ka Shipitwise ir Startup Wise Guys programmas absolventi palīdz atvērt daudzas durvis un noteikti kalpo kā kvalitātes zīme”, saka Shipitwise dibinātājs Aleksandrs Gansens (Aleksander Gansen).

    Reklāma

    “Startup Wise Guys sestās akselerācijas kārtas uzņēmumu kopējā portfeļa vērtība jau dubultojusies 3 mēnešu laikā pēc programmas noslēgšanas. Ceram, ka Shipitwise, CallPage (Polija) un citu nesen akselerēto startapu pieredze iedrošinās arī citus jaunos censoņus B2B jomā izmantot biznesa akseleratoru iespējas īsā laika posmā iedot kārtīgu pozitīvu spērienu sava biznesa attīstībā,” komentē SWG izpilddirektors Kristobals Alonso (Cristobal Alonso).

    Vēl nepilnas 2 nedēļas, līdz 31. jūlijam B2B jomā strādājošie jaunie uzņēmumi var pieteikties arī Latvijā pirmajai akseleratora programmai – Startup Wise Guys Riga powered by Lattelecom. Programma sāks darboties 2016. gada 19. septembrī, piedāvājot 3 mēnešus garu, intensīvu mācību procesu 8 izvēlētajiem startapiem, kas būs sevi pierādījuši gan ar biznesa rezultātiem, gan aizrautību un spēcīgu komandu. Jaunu akseleratoru atvēršana Centrālās un Austrumeiropas pilsētās ir saistīta ar SWG mērķi, piedāvāt akselerācijas programmas visa gada garumā, kā arī līdz 2020. gadam atrast un attīstīt vismaz 10 B2B uzņēmumus, kuru kopējā vērtība porfelī sasniegtu 100 miljonus eiro. SWG plāno izveidot akseleratorus vēl vismaz 4 Centrālās un Austrumeiropas pilsētās, Rīga ir pirmais šīs attīstības solis.

    SWG kopumā notikušas 6 akselerācijas programmas, 3 pēdējās no tām fokusētas tieši uz B2B uzņēmumiem, un 9 no 28 šajās kārtās investīcijas saņēmušajiem uzņēmumiem rāda labu sniegumu tālākā investīciju piesaistē. Ņemot vērā, ka vidēji tikai 1 no 10 investīcijām ir veiksmīgas, pēdējās 3 programmās akselerētie uzņēmumi uzrāda ļoti labu attīstības tendenci un akseleratora lomu biznesa mēroga palielināšanā.

    Startup Wise Guys ir vadošais B2B akselerators Eiropā, kas līdz šim ir atbalstījis un finansējis 52 uzņēmumus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm un ir īstenojis 6 programmas, no kurām 3 pilnībā fokusētas uz B2B un SaaS biznesa idejām. SWG portfelī ir tādi uzņēmumi kā Sorry as a Service, Investly, Leaf.fm. Lai arī 70% akselerēto uzņēmumu ir no Centrālās un Austrumeiropas, akseleratorā startējuši uzņēmumi arī no tādām valstīm kā Ķīna, ASV un Dienvidamerika. SWG komanda ir gandarīta par tiem akselerētajiem uzņēmumiem, kam izdevies pārkāpt 2 miljonu eiro vērtējuma slieksnim, tomēr tur īkšķus un atbalsta katru jauno uzņēmumu, kas kļuvis par daļu no SWG ģimenes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Viennn2
    22.07.2016 10:16

    Pff. Un ne rindkopas par to, kāpēc šis uzņēmums ir tik ievērojams (ja neskaita piesaistītās investīcijas) jeb KĀPĒC tā ir noticis.

    digitalk
    22.07.2016 15:02
    Reply to  Viennn2

    preses relīze – mēs tik kruti, ejiet paši lasiet pēc linka kāpēc…

    Reklāma