Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple un Facebook kopīgi pieveic pasaulē lielāko torrentu avotu

    Jaunākie raksti

    Lieli vīri, stipri vīri ir sanākuši ķēniņa pilī un noķēruši pasaulē populārākās torrentu vietnes KickAss Torrents vadītāju Artjomu Vaulinu. Vaulins apcietināts Polijā, kā arī šobrīd jau vismaz diennakti nav pieejama KickAss Torrents vietne. Tiesa, isoHunt jau ir paspējis publicēt visu KickAss Torrents lapas kopijas saturu tīmeklī.  KickAss Torrents ik mēnesi apmeklēja vairāk nekā 50 miljoni cilvēku, apsteidzot Pirate Bay un līdzīgas vietnes.

    Tiek ziņots, ka Kickass Torrents ieņēmumi plūduši arī caur Latvijas bankām, vismaz tā norāda ASV izmeklētāji. Izmeklētāji Kickass Torrents naudas plūsmu sāka pētīt pagājušā gada rudenī, bet novembrī lietā parādījās pēdas, kas vedušas uz Latviju. ASV izmeklētāji lūguši tiesu izsniegt orderi, lai uzliktu arestu ar Kickass Torrents saistītam kontam Reģionālajā investīciju bankā.

    KickAss Torrents ieņēmumi saņemti no reklāmas, pēdējā gada laikā pirātiskās vietnes ieņēmumi sasnieguši vismaz 22.3 miljonus dolāru. Izmeklētāji apgalvo, ka caur Latvijas komercbanku pārskaitīti vairāk nekā 28 miljoni eiro pēdēja gada laikā. Vaulins tiek apsūdzēts filmu, mūzikas, spēļu, televīzijas šovu pirātismā, kopējā prasības summa pārsniedz vienu miljardu dolāru.

    Artjomu Vaulinu izdevās noķert ar Facebook un Apple palīdzību. Vaulins neuzmanīgi izmantojis Apple me.com kontu, kā arī veicis pirkumu iTunes. Viņš arī neslēpjoties papildinājis KickAss Torrents Facebook lapu ar informāciju. Tas arī ļāvis izmeklētājiem atklāt Vaulina atrašanās vietu pēc IP adreses.

    Šobrīd tīmeklī vēl var sameklēt KickAss Torrents lapas kopijas, tomēr tās drīzumā kļūs neaktuālas, pirāti meklēs citas iespējas izplatīt saturu tīmeklī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pumba
    22.07.2016 08:55

    Pēc sasniegtā izklausās gudrs čalis. Kur tik prasta neuzmanība? Nesodāmības sajūta?

    x
    22.07.2016 09:18

    Re, kā. Apple nedeva info FIB lietā par San Bernardino (14 cilvēki nogalināti), bet par sūda torentiem kur neviens nav pat ievainots, šie ir lielie palīdzētāji.

    Mārtiņš Stankevičs
    22.07.2016 10:26
    Reply to  x

    Nu, laikam gan ir starpība – nodot info, par kontu, kas ir zināms pašam Apple un pieejams, bez uzlaušanas utt., vai izveidot OS versiju vai vismaz tooli, kas ļauj piekļūt OS tik tālu, ka apiet lietotāja uzstādīto drošību, kas ir zināma tikai un vienīgi pašam lietotājam?
    Pirmajā gadījumā potenciālais risks – info uzzinās tikai par konkrēto indivīdu, jo visu to tur Apple
    Otrajā – toolis vai OS nonāk apkārtējā vidē, kuru izmanto tālāk tad visādi citādi cilvēciņi, kas ar nodomu tiek iekšā dažādu cilvēku ierīcēs un piekļūst krienti plašākai informācijai, kā tikai pirkumu vēsturei, IP adresēm pirkumu veikšanas brīdī utt, kas ir tikai ar iTunes/AppStore saistīts.
    Domājam pirms… Domājam, ka domājam! ;)

    22.07.2016 10:27

    Precīzi, San Bernardino un Kickass torentu vietnes gadījumi nav tieši salīdzināmi.

    Usinss
    22.07.2016 11:59

    Ne gluži. Deva pieeju arī iCloud, kur glabājas lietas no iPhone, kuras ir šifrētas kā uz iPhone… KĀ jau teicu, ne velti ASV armija pārģāja no Android uz iOS, kaut kā jau jānostiprina sadarbība un nauda jādabū līdz Apple. Un vēl, armijai ir jābūt iespējai iekļut katra karavīra darba telefonā nezinot tā paroli utt… so, Apple ir pārdevusies.

    22.07.2016 12:03
    Reply to  Usinss

    Patīk cilvēkiem tās konspirāciju teorijas.

    davfreim
    22.07.2016 12:13

    sazvērestību*

    Usinss
    22.07.2016 13:39

    Nav ko konspirēt. viss dokumentēts. Un cilvēki jau izsaka savu sašutumu, jo redz terorisms Apple neinteresē tā, kā itunes peļņa.

    22.07.2016 13:44
    Reply to  Usinss

    Pavirši uz šiem notikumiem raugoties tā tiešām varētu šķist. Protams, Apple tāpat kā ikvienam citam uzņēmumam galvenais ir nopelnīt, tomēr San Bernardino gadījums nav tik triviāls kā to vēlies uztvert.

    Mārtiņš Stankevičs
    22.07.2016 12:35
    Reply to  Usinss

    Nē, nopietni?
    Okei… Nākami čuvaks aplaidīs ar svinu kādu bariņu citā pilsētā un būs lietojis WP, tad armija bridīs MS līgumos? Un, tā… lai visu laiku ko izspiestu armija mainīs vendorus un partnerus?

    Met pie malas to spaisu

    P.s.
    Bet piedur kopējā uztvere – pi**ri Apple, ka nedod pieeju San Bernardino slepkavas ierīcei…
    Atkal pi**ri, ka palīdz paņemt ciet miljardu zaudējumu ģenerējoša saita turētāju…
    Un būs noteikti pi**ri par to, ka noziedos 10% peļņas dzīvnieku patversmēm, jo redz noteikti tur ir kāds plāns, kas varētu būt tikai kā PR pozitīvā tēla ģenerēšanai… Vai nedod dies, tie pi**ri, izdarīs vēl ko citu, da jeb ko citu… tas tak naudas smelšanai utt…

    Aļjo!

    x
    22.07.2016 15:02

    nevajag jaukt izfantazēto peļņu ar zaudējumiet ahaha

    Olafsss
    22.07.2016 09:20

    Apple sniedza visu info FIB, kas tai bija pieejama. Nevajag tagad kārtējo reizi kaut ko truli di***.
    Pieņemu, ka gan Apple, gan Facebook gribēs šo cilvēku nodarbināt. Stipri šaubos, ka šis kaut kur sēdēs.

    Usinss
    22.07.2016 10:29

    Nu nedudz neprecīza informācija. Apple sniedza piekļuvi viņa iCloudam un līdz ar to arī iPhone. redz, terorista telefonam ir privātums, bet čalim, kurš teorētiski zog mūziku filmas utt, tam Apple neko neglabās, iedeva FIB nemirkšķinot acis. Nauda nesmird ne? Un kad ASV armija pārgāja no Android u iOS? Pirms nedēļas? :D es pat iekomentēju, ka tā būs, un pat nedēļa nepagāja :D

    digitalk
    22.07.2016 14:34
    Reply to  Usinss

    varbūt teroristam nebija pieslēgts iCloud, neaizdomājies? viens ir atdot datus uz servera (kuri pieejami nešifrēti), pavisam kas cits – pašrocīgi salauzt hardwares platformas drošību.

    digitalk
    22.07.2016 14:46

    2 Stankevičs un Olafsss

    a ko jūs ar tām zvaigznītēm niekojaties? vai nu iemācieties izmantot eifēmismus, vai arī (ja tiešām nepieciešams uzsvērt teikto) tā arī rakstiet – pidari (rusicisms) un dirst (vulgārisms).

    LvKafija
    23.07.2016 00:35

    lsuzvpko6w6hzpnn.onion

    Lupatgalva
    25.07.2016 09:05

    Terosristi nekonkurē ar Apple, viņi neizplata maksas saturu par brīvu. Torrenti gan noēd lielu peļņas daļu, tāpēc arī sadarbojas ar FIB.
    Nu tiem 50 miljoniem teorētiski būtu jāpērk maksas saturs, jo bezmakaksas saturam pieeja slēgta!

    Reklāma