Web Analytics
More
    Reklāma

    ARM pārdots SoftBank par 31.4 miljardiem dolāru

    Jaunākie raksti

    ARM Holdings nodarbojas ar procesoru arhitektūras izveidi, bet uzņēmums neražo ne procesoru kodolus, ne pašus procesorus. Tiek ziņots, ka SoftBank ir iegādājies ARM Holdings par nelielu, bet godīgu atlīdzību – 31.4 miljardiem dolāru. Tādējādi ARM Holdings cena ir četras reizes augstāka par to, ko Microsoft samaksāja par Nokia, trīskārt lielāka par Google Motorola iegādi.

    ARM ir neredzams, bet ļoti nozīmīgs spēlētājs viedtālruņu laikmeta attīstībā un arī šobrīd. Praktiski visi viedtālruņi un planšetdatori izmanto ARM procesoru arhitektūru, kas nozīmē, ka uzņēmums saņem milzīgas patentmaksas. Par ARM procesoru arhitektūru izmantošanu maksā visi – iPhone, Galaxy, BlackBerry, Lumia ražotāji.

    Reklāma

    ARM ir izstrādājis ne tikai procesorus, bet arī grafiskās apakšsistēmas, bezvadu tīklus, serveru procesorus, programmatūru. Īsāk sakot, ja vēlies izveidot elektronisku ierīci, nāksies sadarboties ar ARM. ARM pieder vismaz 4500 ļoti nozīmīgi patenti, bez ARM nestrādātu Uber, Facebook, Alibaba, Airbnb un neskaitāmi citi servisi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma