Web Analytics
More
    Reklāma

    Adobe Lightroom ļauj rediģēt RAW fotogrāfiju datnes viedtālrunī

    Jaunākie raksti

    Iznācis Adobe Lightroom iOS un Android lietotņu atjauninājums, kas ļauj rediģēt tā dēvētās RAW fotogrāfiju datnes. Turpmāk varēsi savā viedtālrunī vai planšetdatorā importēt RAW fotogrāfiju datnes, kur tās var rediģēt, eksportēt un saglabāt Adobe “mākonī”.

    Lietotne atbalsta pie viedierīcēm pievienotas klaviatūras un peles, kas varētu lieti noderēt nopietnākos darbos, ja vien bakstīšanās planšetē būtu dēvējama par “nopietnu darbu”. Adobe Lightroom lietotne ir bez maksas, tomēr tās pilnvērtīgai izmantošanai (datu sinhronizēšanai starp ierīcēm) nāksies izmantot Adobe Creative Cloud Photography maksas pakalpojumus.

    Reklāma

    Adobe Lightroom Android lietotājiem ir pieejama jauna Pro fotogrāfiju uzņemšanas sadaļa, kas ļauj pielāgot ISO, slēdža ātrumu, baltās krāsas balansu un fokusu. Arī Android lietotāji saņēmuši RAW apstrādi, turklāt kopš Android 5.0 Lollipop atnākšanas vairāki Android viedtālruņu flagmaņi spēj uzņemtās fotogrāfijas saglabāt kā DNG RAW datnes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    15.07.2016 13:11

    Laikam būs jāpamēģina vai Sony ļauj saglabāt RAW, un ja tas tā ir, tad cik plašs ir dinamiskais diapazons. Vai kāds zin kuru bildēšanas softu ir vērts testēt, iebūvētais neko par RAW negrib zināt!!!

    Rubenis
    15.07.2016 13:41
    Reply to  LOOK

    Lightroom pagaidām uz android ir jēdzīgākais, kas ir lietots!

    x
    15.07.2016 13:54
    Reply to  LOOK

    Telefona kameras priekšrocība ir tā, ka knaukt! un bilde gatava – paskaties un nodzēs vai aizsūti. Ja ir spēks un laiks apstrādāt jēlbildi, tad manuprāt, jēdzīgāk to paņemt no jēdzīgāka donora, dslr+18-55 maksā lētāk par advancētu lāpstu.

    LOOK
    15.07.2016 17:27
    Reply to  x

    Diemžēl nenēsāju ikdienā līdz spoguli, taču ir kadri kuriem pieaugtu vērtība ja saglabātu RAW. Pēc tam izvērtējot, vai ir vērts tērēt laiku un rediģēt uz PC. Taču bildējot un saglabājot jpg praktiski nav cerību, ka tas būs kaut kas. Mobilo kameru redzamākā nepilnība ir tieši dinamiskais diapazons.

    15.07.2016 15:51
    Reply to  LOOK
    LOOK
    15.07.2016 17:32
    Reply to  Artis Abols

    Ar FV-5 esmu pazīstams, taču diemžēl RAW saglabājas tikai uz LG Nexus 5 un Motorola Nexus 6. nebiju domājis ka tik slikta ir situācija frontē. Rodas jautājums no kā visi tie softi dzemdē HDR.

    x
    15.07.2016 19:07
    Reply to  LOOK

    No sensora nolasa ne jau .jpg, bet interpretējamus datus. Cita lieta, ka daži saglabā tos rāvas failā, bet citi – nē. Ja jpg endžīnam dod instrukciju taisīt HDR, tad to tas arī dara, bet pāri paliek tikai procesa beigu daļa.

    Reklāma