Web Analytics
More
    Reklāma

    Pircēji ignorē privātumu sološus viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Forbes veiktā pētījumā atklāts, ka gandrīz neviens neraujas iegādāties viedtālruņus, kas paredzēti augstu privātumu un drošības standartu nodrošināšanai. Blackphone ražotājs Silent Circle ir nonācis nopietnās finanšu problēmās, nesen pat nācās atlaist 20% no darbaspēka.

    Silent Circle bija plānojis, ka tiks pārdoti vairāki simti tūkstoši Blackphone viedtālruņi, tomēr to pieprasījums ir negaidīti zems. Vēl sliktāk – Silent Circle kļūdījās, uzskatot, ka vairāku mobilo sakaru operatoru (BigOn Telecom, Kumion, America Movil u.c.) interese par Blackphone viedtālruni ir uzskatāma par pasūtījumu. Tiek pieļauts, ka Silent Circle ir lieki pasūtījis izgatavot vairākus simtus tūkstošus viedtālruņu. Viens no sakaru operatoriem plānoto 100 000 Blackphone 2 viedtālruņu vietā iegādājies vien 6000.

    Reklāma

    Tiek ziņots, ka līdzīgas problēmas ir arī citiem drošo viedtālruņu ražotājiem Turing, Sikur un Sirin Labs. Visticamāk, neizdzīvos neviens no šiem uzņēmumiem, jo to klientu loks ir negaidīti šķidrs. Pēdējo gadu ziņas par valstu valdību spiegošanu nevienu nemudina iegādāties drošu viedtālruni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    11.07.2016 10:25

    Par drošību ierindas mobilā lietotājs sāks domāt tad, kad kaut kāds “vīruss” būs to telefonu nobloķējis. Šis laiks ir gandrīz pienācis, bet tas nenozīmē zelta laikmetu speciālo telefonu ražotājiem. Pārsvarā tauta saliks šā tā sargājošus bezmaksas av, bet gudrākie par nelielu naudiņu nopirks sev kaut ko labāku. PC lauciņā viss tas jau ir bijis …

    Puteklis
    11.07.2016 10:26

    Ne jau dēļ privātuma Blackphone ignorē pircēji, bet dēļ augstās cenas. Telefons ir jaunākā Iphone cenā un pat dārgāks!

    Uldis M.
    11.07.2016 10:29

    Redzi, cilvēki uz jauniem brendiem parasti skatās skeptiski, pie kam ja vēl tā cena ir samērā augsta… Ja šādu risinājumu piedāvātu kāds no populārajiem ražotājiem, tad varbūt būtu arī lielāks pieprasījums. Nav jau uzticamība nezināmam brendam – kā lai pircējs zina ka tiešām šī drošība būs reāla, nevis pliki reklāmsaukļi?

    ProxyFromDeep
    11.07.2016 12:57

    Viena lieta ir satura un saziņas kriptēšana un pavisam cita lieta “drošs viedtālrunis” .
    Pēdējais ir iegūstams ar galvu uz pleciem un nelielu konfigurēšanu . tiesa cietīs nedaudz “funkcionalitāte” :D

    Ļoti , ļoti retos gadījumos ļaudis ir gatavi maksāt par savas “svarīgās” informācijas saglābšanu.
    Parasti vislielākie bļāvēji “ātri attālinās” tiklīdz uzzin cenu un/vai iedomājas , ka ja jau “21gs” tad viss ar usb vadiņu un otras rokas 3 pirkstiem degunā .

    p.s. AV uz telefona ? un jēga ?

    bateriju fans
    11.07.2016 19:26

    Esmu gatavs reāli daudz maksāt par high-end trubu, kam standartā būtu 10 000 baterija (nomaināma) + vēl šis tas, kas precīzi atbilst manām gīka prasībām. Diemžēl, atbilstošu piedāvājumu nav.

    Rainman
    12.07.2016 06:53
    Reply to  bateriju fans

    Un nebūs !! :D
    Nevienam tādi “gīki” neinteresē…

    P.
    12.07.2016 09:22
    Reply to  bateriju fans

    Neviens negrib nēsāt kabatā 300g smagu telefonu, lai tikai nebūtu jāuzlādē reizi pāris dienās.

    P.
    12.07.2016 09:03

    Tāpēc, ka neviens īsti nesaprot, kāpēc tas telefons ir tik dārgs. Ja drošību panāk ar softu, tad arī nav skaidrs kāpēc tādas cenas. Nav skaidrs arī ko ar tādu telefonu īsti var darīt, jo nav ne mazākās jēgas ar tādu Blackphone sinhronizēt datus ar Google, logoties facebookā vai sūtīt GPS datus uz Waze, – fīčas, kuru dēļ vispār cilvēki pērk viedtālruņus. Neuzlaužams? Var jau būt, bet par kaut ko tādu var būt drošs, ja pats kontrolē operētājsistēmas izejas kodu, – ka tas nav modificēts Android uz kura tīri tehniski vari palaist dajebkādu aplikāciju.

    Reklāma