Web Analytics
More
    Reklāma

    Pieeja internetam būtu uzskatāma par pamata cilvēktiesībām

    Jaunākie raksti

    Var teikt, ka cilvēki mūsdienās pārāk daudz laiku pavada pie internetam pievienotām ierīcēm, tomēr ANO Ģenerālā Asambleja vēlētos uzskatīt, ka pieeja tīmeklim ir viena no modernā cilvēka pamata cilvēktiesībām. Diemžēl Krievija, Ķīna, Saūda Arābija, Dienvidāfrikas Republika un Indija tā neuzskata, balsojot pret.

    Vairāk nekā 70 ANO dalībvalstis balsoja par interneta pieejas pielīdzināšanu jau esošajām cilvēktiesībām. Internets tiek uzskatīts par lielāko objektīvas informācijas gūšanas avotu, kas arī licis minētajām valstīm balsot pret šo ANO rezolūciju.

    Reklāma

    ANO nevar uzspiest savu rezolūciju iestrādāšanu dalībvalstu likumos. ANO drīzāk sniedz vadlīnijas dalībvalstu valdībām. Protams, ir jāņem vērā, ka plaša pieeja internetam nozīmē arī vardarbības un terorisma izplatību. Šādas nianses ir jāparedz un jāiekļauj valstu likumdošanā, ieviešot plašākas cilvēku tiesības piekļūt tīmeklim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    05.07.2016 15:01

    VIsmaz 2 milijardiem fiziski tīkls nav pieejams. Un tālāk nemaz nesāksim runāt par staura filtrēšanu. Neizskatu, ka tā ir pamatvajadzība. Jaunatne uz to izies un pavisam nozombēsies… visma 80% noteikti.

    Ronaldo
    05.07.2016 20:08
    Reply to  Usinss

    Skatoties tv nenozombēsies?

    Usinss
    06.07.2016 07:32
    Reply to  Ronaldo

    Nu TV nav pamattiesībās. Padomā ko raksti. Jaunatne ļoti ātri prot izmantot tiesības. Skolās vairs nevarēs liegt lekciju laikā lietot internetu, tās tak pamattiesības tā pat kā vārda brīvība utt. Tik pat labi par pamattiesībām var uzskatīt, ka katram pienākas roratslēga. I ternets ir instruments.

    digitalk
    06.07.2016 10:04
    Reply to  Usinss

    > Skolās vairs nevarēs liegt lekciju laikā lietot internetu

    kā tu iedomājies inetu lietot, ja būs aizliegti portatīvie, planšetes un telefoni? ja tie nav aizliegti, tad kā var kontrolēt ineta aizliegumu lekcijās?

    Ralfs
    05.07.2016 16:24

    Es domāju ka ANO Ģenerālā Asambleja kļudas un šeit vajadzētu pievienot arī vāveres,kazas un sliekas-viņas kau sen žēlojas par savām tiesībām.

    x
    05.07.2016 17:40

    Kas notiks, kad pasaules atlikušie miljardi sāks drukāt tīklā….šausmas.

    Krotow
    06.07.2016 11:14
    Reply to  x

    Tu tāpat nepratīsi lasīt Klusā okeāna salu valodās :)

    Oskars
    05.07.2016 19:49

    Internets ir labs un noderīgs , .
    Ja ir tikkai pozitīva un daudz informācija par imigrantiem . Alternatīvs viedoklis rasistis ,fašistisks un protams tos nevar laist internetā .

    jā ja tur daudz un brivi raksta par to ,ka Brexit pamatā balsotāji
    neizglitoti , veci ( ja vecie par breksitu , tad drīkst sliktu par
    vecajiem ) , pret breksistu vēl esot rasisti ( Streips un co jau paspēja )

    davfreim
    06.07.2016 18:13

    WiFi visiem Breivikiem!

    Reklāma