Web Analytics
More
    Reklāma

    Drošības eksperti iesaka izmantot tikai Nexus un Samsung Android viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Android drošības eksperti norāda, ka būtu prātīgi iegādāties un izmantot tikai to ražotāju Android viedtālruņu, kuri spēj nodrošināt lietotājus ar laicīgiem ikmēneša programmatūras labojumiem. Iepriekš bija zināms, ka Google izlaidīs ikmēneša Android labojumus, kā arī vairāki lielie Android ražotāji solīja tos nogādāt lietotāju viedtālruņos.

    Nesen tika atklāta Android operētājsistēmas ievainojamība, ja tiek izmantots viedtālrunis ar Snapdragon procesoru, tomēr ievainojamība esot salāpīta ar maijā saņemto operētājsistēmas labojumu. Diemžēl ne visi ražotāji to nogādājuši līdz pircēju viedtālruņiem. Tiek lēsts, ka ievainojamība skar 57% aktīvo Android viedtālruņu.

    Reklāma

    Drošības pētnieki no Duo Labs norāda, ka 75% Samsung Galaxy S6 un S7 sērijas viedtālruņu ir pieejams nepieciešamais labojums. Te gan būtu jāpiemin, ka Samsung šajos modeļos neizmanto Snapdragon procesorus. Arī 75% aktīvo Nexus viedtālruņu ir uzstādāms labojums. Pārējie ražotāji necenšoties tik stingri turēties pie ikmēneša drošības labojumu nogādāšanas. Pie manis atrodas divi pasvaigi Sony Xperia viedtālruņi (vienam no tiem ir Snapdragon), tie šo labojumu nav saņēmuši.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    04.07.2016 11:29

    Eksperti nebuus pamanijuši mediatek caurumus …

    Krotow
    04.07.2016 11:31
    Reply to  ProxyFromDeep

    Mediatek “rietumu” brandi neizmanto. Tāpēc to vienkārši būs ignorējuši.

    ProxyFromDeep
    05.07.2016 00:02
    Reply to  Krotow

    HTC , Sony , LG ražo devaisus ar mediatek čipsetiem ..
    bišku mani iespārdot varētu pat sarūpēt modeļu listi…

    Krotow
    04.07.2016 11:29

    Trešais ceļš – pirkt tos augstāk neminētos modeļus, kuriem sistēmu var nomainīt uz kādu no trešās puses brūvējumiem, kurus atjauno laicīgāk – CyanogenMod utt.

    Dāvis
    04.07.2016 17:41

    Ja Samsung neliktu tik daudz visādu štruntu, būtu vispār labi. Pašreizējo telefonu ir bail rūtot, jo ir tik daudz visādu pārbaužu, ka maz neliekas. Garantija ir mazākais, kas pazūd, bet IMEI pazušana un iespēja vispār kādreiz vēl ieslēgt to ierīci gan kaitē, ja nav 500 lieki eiro uz rokas. Vēl iepriekšējos modeļus nokaut bija nereāli, pat ja centies speciāli kaut ko izdzēst. Bet tagad viss ir NVRAM’ā kopā ar visādiem key’iem, sertifikātiem u.c. ;/

    ProxyFromDeep
    05.07.2016 00:07
    Reply to  Dāvis

    nu nez – man šķiet , lai pazaudētu EFS , nvramu un certus – arī ir “bišku” jāpacenšas .
    Bet tāpat daļai to visu var salāpīt , daļai lāpīšana maksā “drusku vairāk” naudiņas .
    protams ir arī devaisi ( s7 piemēram ) kuru “lāpīšana” ir iespējama tikai autorizētā servisa centrā ar vajadzīgajām piekļuvēm ( daseul utt )
    .

    PurvaVelns
    05.07.2016 00:25
    Reply to  ProxyFromDeep

    cik 0,00x % cilvēku rūto savus telefonus???

    ProxyFromDeep
    05.07.2016 00:51
    Reply to  PurvaVelns

    Ja godīgi – nav ne jausmas .
    Pašam savu rūtot nav ne mazākās vajadzības ne arī vēlmes . pie tam tas nav Samsungs :)
    un pietam , pat rūtojot 99,99% gadījumu īmejam nobrukt nevajadzētu .

    Dāvis
    05.07.2016 08:08
    Reply to  ProxyFromDeep

    Ja spēlējas ar Android operētājsistēmu un app’u izstrādi un modificēšanu brīvajā laikā, tad to root’u prasās. Nemaz nerunājot par dažādu annoyances likvidēšanu, piemēram reklāmas, ekrānuzņēmumu aizliegumu dauzās vietās, skaļumu brīdinājumiem u.c. (ieskaitot dažādas muļķīgas Eiropas prasības)

    Jaunajiem telefoniem (S6, N5, S7) rootošana vai nu vispār stabili nav iespējama vai arī ir nestabila un veicama caur kernel nomaiņu, kas uzreiz nozīmē dažādus gļukus dzelžu līmenī ar sensoriem/deepsleep/bateriju/lagiem. Ja ir jaunākais apdeits outofbox, un mēģina iet atpakaļ, lai rūtotu – bye bye imei. Var pameklēt XDA forumos pēc “s6 lost imei, s6 no service, s6 bootloop”. Katram piektajam nepaveicas, jo atšķiras hardware revision, Android patchi.

    ProxyFromDeep
    05.07.2016 10:30
    Reply to  Dāvis

    Neapstrīdu , to , ka ir situācijas kad roots noder un ir nepieciešams . pat nākas atzīties , ka diezgan bieži to nākas darīt lai , kautvai iztaisnotu tos pašus sertifikātus utt ( ja vien nav pieejama metode , kas darbojas bez rūta ) – bet atkal , paša lietošanai ne reizi vēl neesmu rūtojies .

    bet par killer rūtu – te galvenā problēma ir nevis metožu stabilitātēs , bet gan cilvēkos . Tie pastāvīgi cenšas ne tās fw iešut ne tajos aparātos , mēģina downgreidoties ar onefile failiem vai arī cenšas aprūtoties pēc 5gadus veca scenārija , jo tas taču ļoti labi darbojās uz aparāta X .
    īsāk sakot – problēma ir tanī , ka clvēki nezin/negrib zināt “ko , kas , kur un kāpēc” .
    nu un XDA jau sen ir , manuprāt , aplažojies forums , jo tur atradīsies 10001 komentētājs , kas ieteiks “lāča pakalpojumu” ar to mazākais lieki tērējot serveru diskspeisu un lasītāja i-neta trafiku un laiku kas patērēts to visu trešu lasot

    digitalk
    05.07.2016 10:43
    Reply to  ProxyFromDeep

    > XDA jau sen ir , manuprāt , aplažojies forums

    ir kāds sakarīgāks resurss vietā?

    ProxyFromDeep
    05.07.2016 10:45
    Reply to  digitalk

    es regulāri ieskatos 4pda.ru
    tur vismaz ir kārtība – par lažu dod banus , tēmas tiek regulāri tīrītas un atjauninātas utt .

    Dāvis
    05.07.2016 12:09
    Reply to  ProxyFromDeep

    No pieredzes saku, ka kaut vai tas pats S5 nobrikojas, ja viņu mēģināja rūtot ar pareizo metodi, pareizajiem failiem. Pusei tautas gāja, otrai pusei negāja. Kaut kas atšķirīgs dzelziski, jo arī ar identisku oriģinālo ROM’u, baseband un csc lielai daļai eksperimentētāju tas pasākums beidzās diezgan bēdīgi, jo arī Recovery režīmā rādīja melnu ekrānu un download mode neļāva neko jaunu ieflašot ar mistiskām kļūdām.

    S6/7 – teikšu godīgi, ka ir bail pat riskēt. Iepriekš bija vienalga, ko flašot telefonā u.t.t., bet tagad ir jāsāk domāt vai vispār vajag riskēt, jo neveiksmīgi mēģinājumi gadās visai bieži. Jau atradu, ka hardware un build number atšķiras viens burts, salīdzinot ar izmantoto metodi. Pie tam tagad nāca ārā regulāri security patchi, kuri arī var katram kaut ko ietekmēt..

    ProxyFromDeep
    05.07.2016 12:22
    Reply to  Dāvis

    nē , nu protams – parastajam S5 , kurš no G900xxxx sērijas ir 25 ( !!! ) dažādas modifikācijas , un katrai ir savas nianses . Protams , ka softojot nepareizo var “ieberzties” . Ar S6 līdzīgi . par S7 nekomentēšu , jo neesmu īpaši saskāries .
    HW revīzijas , security patchi un jauno versiju “fīčas” dažkārt procesu sarežģī , bet līdz šim nav bijis gadījums , ka “viss slikti” un nokautais aparāts būtu no klienta jāatpērk ..

    zelta likumi :
    1)vienmēr pirms šuj kautko – pārliecinies vai krājumos ir tāda pati/jaunāka firmwāre , pietam nevis onefile ( viens fails ) bet gan t.s. servisa jeb daudzdaļīgā .

    2) Precīzi modeļi ( !!!! ) G900F nu nekādīgi nav tas pats kas G900A
    3) Ja aparāta jaunākā HW revīzija , bootloaderis vai kernelis un modems rada problēmas – ļoti palīdz 1ajā punktā pieminētā servisa fw.
    4) Lasīt forumus un domāt līdzi .

    Dāvis
    05.07.2016 13:05
    Reply to  ProxyFromDeep

    Es zinu, ka modeļa burti atšķiras un neiet runa par to sajaukšanu – tad ir īpaši apdāvinātam jābūt, lai mēģinātu flašot uz Eiropas modeļa Ķīnas vai ASV modeļa firmwāri, kur pat SoC ražotājs cits.

    Runa ir par to, ka G900F modelim visos tutoriāļos ir minēts G920FXXS3***, bet man ir G920FXXU3***. Arī cf auto root ir domāts G920FXXS3, bet man telefonā ir G920FXXU3. 1A.lv kaut ko jau ir darījuši, jo viņam ir Portugāles softs, jebšu pelēkais,bet Eiropas modelis. Oriģinālais CSC ir TPH (Portugal), bet mēģināts uzbāzt ir SEB (Baltic)…. Pie tam man ir ļoti svaiga HW revīzija, jo nāca jau stock ar 6.0.1. Ja ir idejas kā norūtot (Knox neinteresē un Samsung Pay Latvijā tāpat nebūs tik ātri, garantija tāpat tam dzelzim vairs nav, jo nokrita zemē), tad uzmanīgi klausos. Es

    Dāvis
    05.07.2016 13:07
    Reply to  Dāvis

    *labojums – G920F modelim.

    ProxyFromDeep
    05.07.2016 13:47
    Reply to  Dāvis

    šobrīd pa rokai ir tikai G925F ( XXU3*** ) un G928F . par rezultātiem ziņošu .
    cietnis kurā bija “viss vajadzīgais” priekš G920F ir noliecies un dati pagaidām nav atgūti , tāpēc nāksies vainu vis vākt pa jaunam vai atrast līdzību ar G925F ( ja atmiņa neviļ , abiem viss bija dikti līdzīgi )

    ProxyFromDeep
    05.07.2016 16:22
    Reply to  Dāvis

    G925FXXU3DPDP , 6.0.1. sekjurity pačs no 1 maija 2016 .
    aparāta hw id ja nemaldos 0.71
    Roots ar CF-autoroot ( atbilstošu ) . Nekādu problēmu – nekas nenobruka utt .

    Dāvis
    06.07.2016 09:36
    Reply to  ProxyFromDeep

    Es tomēr neriskēšu, jo man ir jūnija security patch un mans telefons pie katras ieslēgšanās pārbauda DRK jeb sistēmas integritāti (secure boot). Ja kaut kas izmainās, tad telefonu vairs ieslēgt nevar, un pat pārinstalējot atpakaļ ar Odin, nekas nestrādā. Nākas flašot citu kerneli, kurš gļuko.

    Andron MacBeton
    05.07.2016 12:15

    Tie “experti” var atsūkāt mūlim.
    Tikai nedapisti kropli kuņasbērni klausa tādiem “expertiem”

    Reklāma