Web Analytics
More
    Reklāma

    Kā pārliecināties par pilnīgu datu dzēšanu pirms Android ierīces pārdošanas

    Jaunākie raksti

    Vairāki pētījumi un datu drošības speciālisti norāda, ka pilna rūpnīcas datu atiestatīšana ne vienmēr nozīmēs pilnībā dzēstus lietotāja datus no Android viedierīces. Ar nelielām pamatzināšanām un programmatūru daudziem Android viedierīču modeļiem iespējams atgūt datus pat pēc viedierīces atiestatīšanas. Lielākā problēma ir sākotnējo operētājsistēmas iestatījumu atgriešana, tomēr visa ierīces atmiņa netiek pārrakstīta, kas arī atļauj atgūt lietotāja datus no it kā dzēstas ierīces atmiņas.

    Viedierīces šifrēšana

    Drošākais risinājums būt izmantot Android viedierīcēs iebūvēto datu šifrēšanu. Tādējādi pēc Android viedierīces atiestatīšanas pieeja pie nepārrakstītājiem datiem būtu neiespējama. Android viedierīces šifrēšanu varēsi atrast iestatījomos pie Drošība/ Tālruņa šifrēšana. Tālruņa šifrēšanas process var aizņemt stundu un vairāk.

    Reklāma

    Ja izmanto Android 6.0 Marshmallow, visticamāk, tava Android viedierīce jau ir no rūpnīcas atnākusi ar aktivizētu šifrēšanu. Tiesa, šifrēšana prasa nelielus sistēmas resursus, tāpēc lēnākiem viedtālruņiem tā var būs izslēgta pēc noklusējuma. Android 5.x Lollipop izmantotājiem šifrēšanu nāksies ieslēgt pašiem.

    Android viedierīci, protams, ir jāšifrē pirms rūpnīcas datu atiestatīšanas!

    Datu pārrakstīšana

    Tā kā Android operētājsistēma ir gana slinka, lai pati visu ierīces atmiņu pārrakstītu ar nullēm, tad to vari paveikt pašrocīgi! No sākuma ņem un atiestati ierīci, pēc tam slēdz vēlreiz iekšā Android, nepiesakies Google vai kādos citos kontos, bet dodies tieši uz kameras lietotni. Ar kameru veic video ierakstu – cik vien lien atmiņā. Pēc tam ņem un atiestati Android viedierīci vēlreiz.

    Atkārto

    Ja paranoja ir augstākajā līmenī, atkārto atmiņas dzēšanu vairākas reizes. Tikai pēc tam nodod viedtālruni remontā vai pārdod.

    Tas, ka nav paranojas, nenozīmē, ka tev neseko!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    30.06.2016 15:35

    Triks ar kameru beigsies ar to, ka jaunais īpašnieks kādu dienu uzdursies video ar vēstījumu no iepr. saimnieka :)

    30.06.2016 15:52
    Reply to  x

    Labā ziņa ir tā, ka tik lielu datnes kluci nevarēs vis atjaunot.

    PurvaVelns
    30.06.2016 18:36

    nupat skatījos vienu seriālu par hakeri – viņš kā sajuta briesmas bāza visas ierīces mikroviļņu krāsnī cepties

    Gigabaits
    30.06.2016 19:46
    Reply to  PurvaVelns

    seriāls gadījumā nav {Mr. robot}?

    Usinss
    30.06.2016 20:48
    Reply to  Gigabaits

    Tajā laikam bija šī padarīšana jā… cik atceros.

    30.06.2016 21:25
    Reply to  PurvaVelns

    Pēc tam būs grūti pārdot…

    Nettwerk
    01.07.2016 04:59

    Es nesen pats nonaacu interesantaa situaacijaa ar BlackBerry Passport. Domaaju resetot ieriici uz ruupniicas iestatiijumiem, jo bija salikts tik daudz no pirmakumiem un taa kraajaas. Protams dodos, kaa noraadiits rokasgraamataa. Un paklausiigi to daru. Nu proces saakas. Paiet 1h ok 15%, paiet 14h – 78%, paiet nu jau 26h – 98%. Es noskaitos gaidiit un njeemu reload iespeeju caur Blackberry Link, kas aiznjeema 15min. Nu nee paldies nahren man to security wipe.

    Reklāma